Detta inget krångel mini cheesecake recept med en krispig vaniljrånskorpa är den perfekta efterrätten för familjen och publiken.

Dessa små krämiga efterrätter är superenkla att göra och baka! En rik färskostfyllning smaksatt bakas till mini cheesecakes i en muffinsform. Toppa med frukt, choklad eller kola!

Gör en stor sats i förväg för att frysa in och ha till hands för en söt avslutning på varje måltid eller fika.

bunt med Mini Cheesecakes

En lätt tugga Cheesecake

  • Rich och dekadent, cheesecake är en favorit och detta recept är superenkelt att göra.
  • Mini-cheesecakes är en snabb efterrättredo att kylas in under 30 minuter.
  • Dessa kan göras med nästan alla smakämnen, mix-ins eller toppings.
  • Dessa individuella, lättserverade bitar är idealiska för festtallrikar eller grytor.
  • De håller sig i månader i frysen och är supersnabb för upptining och servering.
  • Att förbereda och städa upp kunde inte vara enklare. Allt blandas i en skål, och användningen av mini cupcake liners innebär att din panna kommer att torka rent på ett ögonblick.
rån, smör, socker, citron, färskost, mandelextrakt och ägg med etiketter för att göra Mini Cheesecakes

Ingredienser till Mini Cheesecakes

Skorpa – Krossade vaniljrån är bara en av möjligheterna för en smakrik, krispig skorpa. Andra alternativ inkluderar krossade graham cracker smulor, choklad wafers eller Oreo cookies.

Cheesecake fyllning – För bästa konsistens, använd helfet färskost. Se till att färskosten och ägget är i rumstemperatur så att allt blandas smidigt. Vi älskar att lägga till lite mandelextrakt men du kan byta ut det mot vaniljextrakt om du vill.

Smakämnen och inblandningar – Möjligheterna här är oändliga. Minichokladchips, citron- eller apelsinskal, regnbågsströssel eller smulad Oreos ger smak och konsistens. Toppa dem med pajfyllning (som blåbär, körsbär eller äpple).

Hur man gör mini cheesecakes

Färdiga på under 30 minuter, mini cheesecakes är en perfekt sista minuten efterrätt.

  1. Prep skorpa: Blanda krossade vaniljrån med smör och tryck ner i botten på en minimuffinsform (enligt receptet nedan).
  2. Förbered Cheesecake Smet: Vispa färskost, ägg, strösocker och extrakt i en skål med stavmixer.
  3. Fyll muffinsform: Lägg fyllningen i en spritspåse eller fryspåse med ett hörn avklippt. Häll i formen och grädda.
  4. Baka & kyl: Grädda tills det stelnat och svalna sedan i kylen.

Toppings för Mini Cheesecake

Dessa mini cheesecake bites smakar kan toppas med nästan vad som helst!

  • Prova pajfyllning i valfri smak (vi älskar blåbärs- eller körsbärspajfyllning).
  • Färsk frukt som skivade jordgubbar kan staplas.
  • Ringla över kolasås eller till och med chokladganache.
  • Rör ner lite kanel i smeten och toppa med krossade kanderade pekannötter.

Förvaring av mini cheesecakes

Mini cheesecakes är en av dessa desserter att ha till hands för snabba godsaker eller när gäster oväntat dyker in. De håller sig upp till 4 dagar i kylen och kan förvaras i frysen i upp till 3 månader i en lufttät behållare.

Fler recept på ostkakor

Älskade din familj dessa mini cheesecakes? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

bunt med Mini Cheesecakes

5 från 19 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Mini Cheesecake recept

Detta mini-cheesecake-recept är det perfekta sättet att servera cheesecake till en folkmassa och en festfavorit!

Förberedelsedags 10 minuter

Tillagningstid 15 minuter

Total tid 25 minuter

Serveringar 18 mini cheesecakes

  • Värm ugnen till 350°F. Klä en minimuffinsform med 18 foder.

  • Krossa kakorna tills du har ⅓ kopp smulor. Tillsätt smält smör och blanda väl.

  • Häll 1 tesked i varje kopp och tryck ner.

  • Blanda färskost, strösocker, citronsaft, mandelextrakt och ägg i en medelstor skål. Vispa på medelhastighet tills det är ljust och fluffigt.

  • Lägg färskostblandningen i en påse med dragkedja och klipp av hörnet. Fyll varje brunn jämnt.

  • Grädda 15 minuter eller tills den stelnat. Ta ut ur ugnen, svalna helt och toppa med önskat pålägg.

Beroende på storleken kan vaniljskivorna läggas i muffinsformen hela om de passar (och skippa smöret).
Se till att färskosten och ägget är i rumstemperatur så att allt blandas smidigt.
Mini cheesecake bites fryser vackert och tinar snabbt. Om du använder konserverad pajfyllning kommer den också att frysa och tina väl och kan läggas till före eller efter frysning.
Dessa kan förberedas i förväg och förvaras i en lufttät behållare i kylen i upp till 4 dagar.

5 från 19 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 82 | Kolhydrater: 5g | Protein: 1g | Fett: 6g | Mättat fett: 3g | Kolesterol: 25mg | Natrium: 68mg | Kalium: 24mg | Socker: 3g | Vitamin A: 210IU | C-vitamin: 0,2mg | Kalcium: 14mg | Järn: 0,1mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Festmat
Kök amerikansk
Mini Cheesecakes med jordgubbar på toppen med skrift
närbild av Mini Cheesecakes med en tugga som tas ut med en titel
Mini Cheesecakes med en titel
stack av mini cheesecakes och närbild av en med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply