Mint juleps måste släppas ut ur ladan oftare. Din favoritbourbon, socker, mynta och massor av krossad is gör denna cocktail lämplig även på helger som inte är där.

Två kopparglas fyllda med mint julep med sugrör som sticker ut från dem och myntablad utspridda.

Anpassad från Anne Stiles Quatrano | Sommarland | Rizzoli, 2013

Många tänker på mint julep som en vår- eller sommardrink, speciellt förknippad med Kentucky Derby. Men myntans ljusstyrka med bourbonens värme är lika passande på hösten och vintern. Det föredragna serveringskärlet är den traditionella julepkoppen i tenn eller silvermint, men ett dubbelt gammaldags glas är ett bra substitut.

Vi odlar julep mynta, en sort utvecklad just för denna ikoniska sydstatscocktail, i örtagården; den är doftande, läcker, lätt att odla och trivs i klimatet i Georgien. Du kan säkert använda färsk mynta från bondens marknad, men mynta är en fantastisk växt att odla hemma, även för nybörjare trädgårdsmästare. Det är nästan omöjligt att döda!–Anne Stiles Quatrano

HUR MUDDAR MAN EN DRYCK?

Det största att komma ihåg här är att röra inte innebär att riva. Du vill släppa ut oljorna, inte förbereda din mynta för komposten. Håll muddlern (eller träskeden) i din dominerande hand och glaset i din andra hand. Tryck försiktigt och vrid långsamt handleden, upprepa 2 eller 3 gånger. Det är allt.

Mint Julep

Två kopparglas fyllda med mint julep med sugrör som sticker ut från dem och myntablad utspridda.

Mint juleps måste släppas ut ur ladan oftare. Din favoritbourbon, socker, mynta och massor av krossad is gör denna cocktail lämplig även på helger som inte är där.

Prep 5 minuter

Total 5 minuter

  • Använda en muddler att krossa myntabladen och sockret tillsammans i botten av en silver Julep-kopp eller högt glas. Tillsätt vattnet och rör tills sockret löst sig. (Superfint socker löser sig snabbast, strösocker kan ta lite extra omrörning och tålamod, och turbinadosocker kan resultera i en härlig karamellsmak men med några olösta kristaller.)
  • Mound den kopp eller glas med is. Häll bourbonen över isen, men rör inte. Servera med en silver julep-sked om du vill ha det tjusigt. Om du inte är så intresserad av utseende, a sugrör kommer att göra susen bra.

Servering: 1dryckKalorier: 210kcal (11 %)Kolhydrater: 12g (4 %)Protein: 1g (2 %)Natrium: 2mgKalium: 3mgFiber: 1g (4 %)Socker: 12g (13 %)Vitamin A: 13IUC-vitamin: 1mg (1 %)Kalcium: 2mgJärn: 1mg (6 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply