Mint julep pannacotta är perfekt för varmt väder men det är också en fantastisk efterrätt för precis när som helst. Cool mynta och söt pannacotta som spetsats med bourbon förtjänar din uppmärksamhet, tycker vi.

Anpassad från Matt och Ted Lee | The Lee Brothers Simple Fresh Southern | Clarkson Potter, 2009

Vi är lite country, lite NYC. Vi delade vår tid mellan Charleston, SC och New York, vilket genomsyrar vår matlagning och känslighet med tradition och innovation. Denna krämiga pannacotta är ett perfekt exempel. Vi har lånat huvudingredienserna från mint julep – det ikoniska, coola hopkoket som är så naturligt förknippat med Kentucky Derby – och blanda ihop dem i en lätt och elegant pannacotta – en älskad efterrätt i Italien. Resultatet? Mintiga, krämiga skedar av lätthet spetsade med de svagaste eknoterna av vanilj från den finaste Kentucky-bourbonen.–Matt och Ted Lee

  • Rör ner gelatinet i vattnet i en liten skål, se till att det inte finns några klumpar och ställ hopkoket åt sidan för att mjukna. Ringla en hushållspapper med olja och bestryk ramekins eller fat, var noga med att verkligen komma in där sidorna möter botten så att pannacottan lätt släpper.

  • Häll mjölken, grädden och sockret i en liten kastrull, droppa i myntabladen och värm på låg värme, rör om då och då. När blandningen kokar, ta bort kastrullen från värmen efter cirka 30 minuter (det tar faktiskt nästan en halvtimme). Fiska ur myntabladen och släng. Ställ pannan åt sidan.

  • Koka upp bourbonen i en medelstor kastrull på medelvärme och låt jäsa i 30 sekunder. Häll i den mint-infunderade gräddblandningen och värma bara tills blandningen når 175° F (80°C). Ta kastrullen från värmen, häll i gelatinet och rör om tills det löst sig.
  • Häll pannacottablandningen i en stor måttbägare, häll den i den oljade maträtter, och kyl tills den stelnat, ca 1 1/2 timme. (Om du inte serverar pannacottan samma dag, tryck små rutor av plastfolie mot ytan på desserterna och ställ i kylen i upp till 2 dagar.)
  • Kör försiktigt en tunn kniv runt varje rätt för att lossa pannacottan och vänd sedan upp var och en på ett serveringsfat med ett snabbt rapp. Servera omedelbart med en flor av myntablad vid sidan av.

*Måste jag blötlägga pulveriserat gelatin?

Pulveriserat gelatin kräver lite tid och ansträngning men det är värt det. Om du bara lägger pulveriserat gelatin direkt i ditt recept, kommer du definitivt att sluta med klumpar. För att få den silkeslena konsistensen som pannacottan är känd för, måste du ge gelatinet lite blöt för att “blomma” det. Strö det pulveriserade gelatinet över ditt kalla vatten och rör om. Låt blandningen sitta i 5 till 10 minuter, tills gelatinet absorberar vattnet och blir allt vickande – det ska se ut som äppelmos vid det här laget. Se till att du tillsätter gelatinet till en varm bas, annars löser det sig inte ordentligt och du kommer att få en repig konsistens.

Servering: 1 serveringKalorier: 347 kcalKolhydrater: 12 gProtein: 3 gFett: 30 gMättat fett: 18 gTransfett: 1 gKolesterol: 110 mgNatrium: 39 mgKalium: 116 mgFiber: 1 gSocker: 9 gVitamin A: 1501 IUC-vitamin: 3 mgKalcium: 82 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2009 Matt och Ted Lee. Foto © 2009 Ben Fink. Alla rättigheter förbehållna.

Recensioner av recepttestare

Pannacotta är en av mina favoritdesserter sommartid, och detta enkla recept har en uppfriskande intressant twist av mint julep. Bli inte orolig över att du fyller 6-ounce ramekins med endast 4 uns blandning – det extra rummet hjälper när du vänder pannacottan på en tallrik. Nästa gång jag gör detta ska jag tillsätta lite vanilj för att runda ut smakerna.

Denna pannacotta har en sublim mintsmak som imponerar på mig. Jag skulle absolut göra detta igen och igen och igen, även om jag fann att avkastningen var mindre än receptet angav. Jag serverade dessa garnerade med mynta och färska bär och vid ett efterföljande tillfälle med ingefärakakor vid sidan av.

Som huvudnoterna till receptet sa är bourbonen inte detekterbar i slutprodukten, men den lägger till vaniljnoter som kompletterar myntan. Det här receptet var relativt okomplicerat och tog inte lång tid alls att göra.

Source link

Rate this post

Leave a Reply