Jag provade olivolja i min granola för första gången och jag är såld för livet! Denna enkla hemgjorda granola kommer att bli din nya favorit också! Och du kan helt lägga till dina favoritblandningar!

Jag är BEVISAD av granola, men eftersom jag bara köper kokosolja till granola och annars står den stillastående i mitt skafferi, började jag testa andra alternativ. Med tiden blev jag kär i olivolja och vid en snabb googlesökning upptäckte jag att jag inte var den enda. Jag anpassade så småningom min ursprungliga jordgubbsmandelgranola med FOOD 52:s recept och det har varit den bästa granola jag inte bara gjort, utan ätit!

ett foto av en vit skål full av vit yoghurt toppad med hemgjord granola och färska blåbär.

Ingredienser för den bästa granolan

En bra granola behöver bara några få ingredienser och den är så anpassningsbar! Här är ingredienslistan:

  • Havre – gammaldags havre fungerar bäst, det ger granolan struktur och är även hjärthälsosamt
    • Om du vill glutenfri granolase till att havren är glutenfri.
  • Pumpafrön – tillför en fantastisk konsistens till granolan och är en rik källa till protein, vitaminer och mineraler
  • Mandel – tillför protein och hälsosamt fett
  • Lönnsirap – naturligt sötningsmedel, honung fungerar också bra
  • Extra Virgin Olive Oil – fettet som håller ihop granolan och ger den den där fantastiska crunchen
  • Farinsocker – tillför den perfekta om sötma och smak
  • Koshersalt – hoppa inte över detta, det förhöjer alla smaker

Måtten för varje ingrediens anges i receptkortet nedan. Se avsnittet nedan om alternativ för andra inblandningar.

Hur man gör hemlagad granola

En annan spektakulär sak med granola, förutom att den är utsökt, är att den är superlätt att göra:

  1. Värm ugnen och förbered en bakplåt.
  2. Rör ihop alla ingredienser i en stor skål och bred ut på bakplåtspapper.
  3. Grädda, rör om och grädda lite till.
  4. Låt den svalna helt innan du bryter den och förvarar den.

Dessa instruktioner kan också hittas i full detalj i slutet av detta inlägg.

ett foto av hemmagjord granola som hälls ut ur en behållare med färska blåbär i förgrunden.

Fler valfria blandningar

Blandningarna eller möjliga ersättningar i detta recept är nästan oändliga. Här är några idéer:

  • Nötter: pekannötter, strimlad mandel, cashewnötter, jordnötter, pistagenötter, macadamianötter
  • Frön: solrosfrön, chiafrön, linfrön
  • Sötsaker: chokladchips, kokosflingor, mini M&Ms
  • Torkad frukt: citrusskal, craisiner, russin, eventuell tärnad torkad frukt
  • Smak: kanel, vanilj, jordnötssmör

Om du lägger till någon choklad eller torkad frukt, tillsätt den efter gräddningen.

Tips för den bästa granolan

Här är några tips för att göra den bästa hemlagade granolan:

  • Använd gammaldags havre. De håller bättre än snabb havre och utgör den perfekta basen.
  • Tryck till ett plant jämnt lager innan gräddning.
  • Låt granolan svalna innan du bryter den.
  • Rör granolan halvvägs genom gräddningen. Detta hjälper all granola att bli krispig så att du inte har några mjuka fläckar.

ett foto av en skål full med vaniljyoghut toppad med gyllene hemgjord granola och färska blåbär.

Hur man äter granola

Du kan naturligtvis äta det med mjölk precis som du skulle äta en skål med kall flingor. Mmmmmm det är så gott!

Jag älskar granola slängd ovanpå lite hemmagjord yoghurt med lite färska bär i en parfait.

Du kan också bara äta vanlig granola i en handfull!

Är granola hälsosamt?

Ja, med måtta förstås. För mycket av något är inte hälsosamt, men alla ingredienser är naturliga och fulla av näringsämnen. Detta recept är en stor källa till fiber, protein och hälsosamt fett.

Hur man förvarar granola

Detta recept förvaras bäst i en lufttät behållare i rumstemperatur.

en ohoto av en vit skål full av krämig vaniljyoghurt toppad med fresn blueberriesa och gyllene hemgjord granola.

Oavsett om du behöver ett hälsosamt och mättande mellanmål till dina barn efter skolan eller något granola för parfaits på din nästa brunch, det här granolareceptet är rätt för dig! Och du kommer att älska smaken av olivoljan!

Fler granolarecept:

ett foto av hemmagjord granola som hälls ut ur en behållare med färska blåbär i förgrunden.

Mitt nya favoritgranolarecept

Förberedelsedags: 10 minuter

Tillagningstid: 40 minuter

Total tid: 50 minuter

Serveringar: 8

*Anpassad från mat52

  • 3 Koppar Gammaldags havre
  • 1 Kopp Råa pumpafrön
  • 1 Kopp Skivad mandel
  • 3/4 Kopp Lönnsirap
  • 1/2 Kopp Extra virgin olivolja
  • 1/2 Kopp Brunt socker
  • 1 tesked Kosher salt
  • 3/4 Kopp Rice Krispies spannmål eller puffat ris, valfritt
  • 2 Matskedar Chiafrön frivillig
  • Värm ugnen till 300 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.

  • Rör ihop allt i en stor skål och fördela jämnt på en plåt.

  • Grädda i 20 minuter, rör om och grädda i ytterligare 20-25 minuter.

  • Ta bort för att svalna och dela upp i en burk för förvaring.

Näringsinnehåll

Mitt nya favoritgranolarecept

Mängd per portion (1 kopp)

Kalorier 609
Kalorier från Fat 315

% Dagligt värde*

Fett 35 g54 %

Mättat fett 4g25 %

Transfett 1g

Fleromättat fett 8g

Enkelomättat fett 21g

Natrium 315mg14 %

Kalium 493mg14 %

Kolhydrater 65g22 %

Fiber 8g33 %

Socker 33 g37 %

Protein 13g26 %

Vitamin A 178IU4 %

C-vitamin 2 mg2 %

Kalcium 163mg16 %

Järn 4mg22 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

KOM IHÅG ATT PRENUMERERA PÅ vår GRATIS Oh Sweet Basil NYHETSBREV OCH FÅ ENKLA RECEPT LEVERERADE I DIN INKORTA VARJE DAG!

När du provar ett recept, använd hashtaggen #toppratter.seINSTAGRAM för en chans att bli med i våra berättelser! FÖLJ ÅH, SÖT BASILKA PÅ FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER FÖR ALLT VÅRT SENASTE INNEHÅLL, RECEPT OCH BERÄTTELSER.





Source link

Rate this post

Leave a Reply