Dessa mjuka pumpakakor är gjorda med pumpapuré och kryddade med kanel. Du kan njuta av dem som de är, men vi älskar att frosta dem med Cream Cheese Frosting eller lägga frostingen mellan 2 kakor för Pumpkin Sandwich Cookies.

Pumpakakor med frosting serveras på ett fat

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Recept för pumpakaka

Varje år när oktober rullar runt, övergår hela världen till pumpasmak eller pumpakryddat allt från pumpa cheesecake till pumpapaj. Det finns en anledning till att alla är galna i pumpa recept.

Pumpa har en behaglig jordnära-söt smak som ofta läcker ihop med kryddor som kanel och vanilj. Kombinationen av alla dessa smaker ger det bästa av desserter – dessa kakor är den varma godbiten du behöver en kall dag.

Ingredienser

Dessa är i huvudsak mjuka sockerkakor med smakämnen av pumpa och kanel. Ingredienserna är skafferihäftklamrar:

  • Mjöl för alla ändamål – gör en mjuk kaka med tillräckligt struktur för att den inte faller isär.
  • Bakpulver och bakpulver – jäs för att hjälpa kakorna att jäsa.
  • Salt – balanserar sötman och tillför ett djup av smak
  • Kanel och vanilj – tillsätt varm krydda och smak till kakorna
  • Smör – vi använder mjukat, osaltat smör för att kontrollera saltet i receptet
  • Socker – sötar kakorna
  • Ägg – hjälper till att hålla ihop degen
  • Pumpapuré – använd i butik eller hemgjord (se avsnittet “Vanliga frågor” nedan)
Ingredienser till hemgjorda pumpakakor

Hur man gör pumpakakor

Oavsett om du är expert på att baka kakor eller om det här är det första receptet för pumpakakor du har provat, är det här receptet en vårdare. Använd en elektrisk mixer och cookie scoop för att göra detta recept till en lek.

  1. Torra ingredienser: I en medelstor skål, vispa ihop mjöl, bakpulver, bakpulver, kanel och salt.
  2. Grädde smör och socker: Vispa smör och socker lätt och fluffigt i en stavmixer med visptillbehör.
  3. Vispa i ytterligare ingredienser: tillsätt ägget och vaniljextraktet.
  4. Tillsätt pumpa och rör om för att kombinera.
  5. Kombinera: Byt till paddelfästet och i tre separata tillsatser, tillsätt mjölblandningen till pumpablandningen.
  6. Formulärkakor: Använder en liten kakskopa, ös degen till 1-tums kakabollar och lägg på en fodrad bakplåt med minst 1-tums mellanrum. Klappa försiktigt på toppen av kakorna för att platta till något.
  7. Baka: Grädda i 350°F i cirka 12 minuter tills de är lätt gyllene i kanterna. Överför kakorna till ett galler för att svalna till rumstemperatur.
Steg för steg hur man gör pumpakakor i en mixer.

Proffstips: Detta är en mjuk kaka vilket betyder att degen också är mjuk och klibbig. Jag rekommenderar starkt att du använder en liten kakskopa att portionera degen. Om du inte har en cookie scoop, prova en matsked och skrapa bort smeten med en andra sked på bakplåten.

pumpakakor på plåt före och efter gräddning

Proffstips: A kylställ är viktigt för cookies. Om du lämnar dem på den varma bakplåten är det mer sannolikt att de övergräddas. Kylställ gör att luften kan cirkulera runt kakan för att kyla kakan snabbare. Se till att kakorna har svalnat helt till rumstemperatur innan du applicerar Cream Cheese Frosting.

Pumpakakor kyler på ett galler.

Tips för de bästa pumpakakorna

Här är några knep som varje kakbagare behöver känna till för att göra dessa kakor till den bästa höstens efterrätt du någonsin gjort.

  • Justera gräddningstiden: gräddningstiden beror på storleken på dina kakor. Tio minuter är genomsnittet för en medelstor kaka. Större kakor kan behöva lite mer tid, men var noga med att inte överkoka, annars blir de torra. För att kakorna ska förbli mjuka bör de vara mjuka när de tas ut ur ugnen.
  • Valfria tillägg: För mer av den typiska höstsmaken, lägg till en tesked muskotnöt, kryddpeppar eller pumpapajkrydda till kakan. För en chokladöverraskning, blanda i dina favoritchoklad-, mjölk- eller mörkchokladchips.
  • Använd konserverad purépumpa: Dessa pumpakakor blir bäst med burkpurépumpa. Färsk pumpa innehåller mer vätska/fukt som kommer att påverka kakornas konsistens negativt.
  • Mät upp mjölet ordentligt: För mycket mjöl kan göra kakorna torra och smuliga, medan för lite mjöl kan göra dem för fuktiga.
Mjuka frostade pumpakakor på bakplåt

Felsökning av pumpakakor

Följ dessa tips och tricks för att göra de bästa, mjuka pumpakakorna:

  • För en fluffig konsistens: Bakpulver och bakpulver samverkar för att göra kakorna fluffiga. Se till att din jäsning inte har gått ut.
  • För att säkerställa en fuktig kaka: För en perfekt fuktig kaka, tillsätt inte för mycket mjöl, annars blir de torra.
  • Överbaka inte: För att undvika torra, smuliga kakor, ta ut kakorna ur ugnen när de fortfarande är mjuka, men bara blir gyllene i kanterna. De kommer att fortsätta baka och stelna något när de svalnar.

För att servera pumpakakor

Som nästan alla kakor är det klassiska sättet att servera pumpakakor med ett glas mjölk, te eller kaffe. Servera dem lätt kylda efter gräddning för bästa smak och konsistens.

Gör kakmackor genom att lägga en matsked cream cheese frosting mellan pumpakakorna. Eller lägg till ett tunt lager av cream cheese frosting och ett stänk av kanel ovanpå för snygga pumpakakor.

På nära håll frostade pumpasockerkakor

Vanliga frågor

Kan jag använda färsk pumpapuré?

Du kan använda hemgjord pumpapuré, bara se till att rinna av all överflödig vätska med ostduk för en koncentrerad pumpasmak och för att säkerställa att din kakdeg inte blir för lös.

Kan man kyla pumpakaka för att göra i förväg?

Vissa typer av kakor blir bra efter att ha kylts; dock bakas pumpadeg bäst direkt.

Hur man lagrar pumpakakor

Om du har några kakor över, förvara dem på bänken i en lufttät behållare i upp till tre dagar, eller i frysen i upp till två veckor! Om de fryser, frys in dem på en plåt och överför dem sedan till en ziplock-påse eller lufttät behållare.

Frostade pumpakakor serveras på en bricka

Mjuka, frostade pumpakakor är en riktig njutning. Oavsett om du frostar dem, njuter av dem enkla och mjuka ur ugnen, eller smörjer dem med frosting i mitten, hoppas jag att detta pumpakaka-recept blir en ny favorit för dig.

Fler fantastiska kakrecept

Om du gillar hemgjorda kakor lika mycket som vi gör, kommer du säkert att hitta några nya favoritkakor i den här listan. Tänk på dessa för din julkakafat:

Recept för mjuka pumpakakor

Förberedelsedags: 20 minuter

Tillagningstid: 10 minuter

Total tid: 30 minuter

Mjuka pumpakakor med cream cheese frosting

De bästa pumpakakorna! Mjuk, fuktig och gjord med pumpapuré och kanel. Pumpakakor är fantastiska med hemgjord Cream Cheese Frosting.

Författare: Natalya Drozhzhin

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$10-$12

Nyckelord:

frostade pumpakakor, pumpakakor, mjuka pumpakakor

Kök:

amerikansk

Kurs:

Efterrätt

Kalorier: 122

Serveringar: 30 småkakor

  1. Värm ugnen till 350˚F och klä en plåt med bakplåtspapper. I en medelstor skål, vispa ihop mjöl med bakpulver, bakpulver, kanel och salt och ställ åt sidan.

  2. Tillsätt smör och socker i skålen med en stavmixer utrustad med en visptillbehör. Vispa ihop på medelhög hastighet tills det är ljust och fluffigt.

  3. Tillsätt ägg och vaniljextrakt och vispa tills det blandas.

  4. Tillsätt pumpapuré och vispa ihop.

  5. Byt till paddeltillbehöret och tillsätt mjölblandningen i fjärdedelar, låt den blandas mellan tillsatserna. Skrapa ner skålen efter behov och blanda tills det är väl blandat.

  6. Lägg till degbollar på bakplåten, ca 1 msk för varje kaka. Eftersom detta är en mjuk deg, a cookie scoop gör det lättare. Scoop cookies på den förberedda bakplåten, lämna minst 1-tums utrymme mellan varje. Tryck lätt på toppen av kakorna för att platta till dem lite.

  7. Grädda i 350F i cirka 10-12 minuter eller bara tills kakkanterna precis börjar bli gyllenbruna. Lägg över till ett galler för att svalna helt till rumstemperatur och servera med Cream Cheese Frosting om så önskas.

*Näringsdeklaration är endast för kakan och inkluderar inte frosting.

Näringsinnehåll

Recept för mjuka pumpakakor

Belopp per portion

Kalorier 122
Kalorier från Fat 54

% Dagligt värde*

Fett 6g9 %

Mättat fett 4g25 %

Transfett 0,2g

Fleromättat fett 0,3g

Enkelomättat fett 2g

Kolesterol 22mg7 %

Natrium 66mg3 %

Kalium 43mg1 %

Kolhydrater 15g5 %

Fiber 0,5g2 %

Socker 7 g8 %

Protein 1g2 %

Vitamin A 1224IU24 %

C-vitamin 0,3 mg0 %

Kalcium 12mg1 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.



Source link

Rate this post

Leave a Reply