Detta modern kyckling Marbella är en uppdaterad version av det klassiska silversmaksreceptet som kombinerar mör, saftig, marinerad och rostad kyckling med gröna oliver, katrinplommon, kapris och en sötad vitvins- och sherrypansås.

Kycklingbitar Marbella i ett vitt serveringsfat med katrinplommon, oliver och kapris, garnerad med färsk timjan och en serveringssked vid sidan av.

Anpassad från Ronda Carman | Konsten att laga mat i skafferi | Rizzoli, 2022

Chicken Marbella är en ikonisk kycklingrätt från Sheila Lukins och Julee Rossos The Silver Palate Cookbook, publicerad första gången 1982. Receptet är en noggrann balans mellan sötma, syra och sälta. Det här är min läckra, moderna version av den älskade klassikern.–Ronda Carman

Kyckling Marbella Vanliga frågor

Hur skiljer sig det moderna kyckling Marbella receptet från originalversionen?

Den här versionen använder torr sherry förutom vitt vin i pannsåsen, och inkluderar även kapris tillsammans med saltlagd kapris. Kycklingen är marinerad och tillagad i valnötsolja, medan originalreceptet kräver olivolja. Alla dessa mindre förändringar ger en otrolig smak.

Var kan jag hitta Castelvetrano-oliver?

En snabb internetsökning från din lokala marknadswebbplats borde hjälpa. Vi har också hittat dem på Walmart, Target och Amazon. Leta efter naturliga Castelevatranos, om möjligt.

Hur smakar Castelvetrano-oliver?

Castelvetrano-oliver är smöriga och rika, med en mild smak som är både salt och söt. Denna typ av oliv är ofta välsmakande för dem som tenderar att inte bry sig om de starkare, mer saltiga varianterna.

Kan jag göra detta med benfria, skinnfria kycklingbitar?

Ja, men din tillagningstid kommer att variera. Använd en kötttermometer i den tjockaste kycklingbiten och grädda tills den visar 165 °F (74 °C), täck och vila din maträtt enligt instruktionerna nedan. Att använda kyckling med ben ger godare och saftigare kyckling.

Vad ska jag servera till kyckling Marbella?

Det säger sig självt att du kommer att vilja ha något för att suga upp den otroliga pannsåsen. Vi rekommenderar rostad vitlöksmos, men smöriga äggnudlar eller risotto skulle fungera bra här också.

Modern Kyckling Marbella

Kycklingbitar Marbella i ett vitt serveringsfat med katrinplommon, oliver och kapris, garnerad med färsk timjan och en serveringssked vid sidan av.

Denna uppdaterade version av kyckling Marbella är en lättlagad måltid som är perfekt för underhållning. Kombinationen av saftig, mör bakad kyckling med oliver, katrinplommon och kapris är en klassiker av en anledning.

Ronda Carman

Prep 30 min

laga mat 1 hr

Total 9 timmar 30 min

  • I en stor skål, kombinera olja, vinäger, katrinplommon, oliver, kapris, kapris och saltlake, lagerblad, vitlök, oregano, salt och peppar. Lägg i kycklingbitarna och vänd om. Täck över och kyl i 8 timmar.

  • Värm ugnen till 375°F (190°C).

  • Lägg kycklingen i ett enda lager i en ytlig långpanna och häll marinaden jämnt över den. Strö över farinsockret och häll vin och sherry i pannan.

  • Grädda tills lårbitarna ger klar saft när de sticks med en gaffel eller tills kycklingen når 165°F (74°C) på en direktavläst termometer, cirka 50 minuter.

  • Ta ut formen från ugnen, täck tätt med aluminiumfolie och låt vila i 10 till 15 minuter. Ta bort och kassera lagerbladen.

  • Överför kycklingbitarna till ett varmt serveringsfat och toppa med katrinplommon, oliver, kapris, kapris och vitlök, spara pannsaften. Garnera kycklingen med oreganokvistar och håll varm.

  • Placera stekpannan med reserverad juice på medelhög värme och koka upp pannsaften. Koka tills det reducerats till 1/2 kopp, cirka 10 minuter. Sila ner i en värmesäker skål och servera tillsammans med kycklingen.

Servering: 1delKalorier: 743kcal (37 %)Kolhydrater: 43g (14%)Protein: 46g (92 %)Fett: 40g (62 %)Mättat fett: 7g (44 %)Fleromättat fett: 16gEnkelomättat fett: 13gTransfett: 0,1gKolesterol: 179mg (60 %)Natrium: 1795mg (78 %)Kalium: 1031mg (29 %)Fiber: 4g (17 %)Socker: 30g (33 %)Vitamin A: 513IU (10 %)C-vitamin: 5mg (6 %)Kalcium: 112mg (11 %)Järn: 3mg (17 %)

Recensioner av recepttestare

Ursprungligen publicerad 18 juli 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply