A Monte Cristo smörgås är en helig allians av skinka, ost och senap inklämd med fransk toast snarare än skivat bröd och kvävd i lönnsirap. De är billiga att göra och på bordet på bara 30 minuter.

Lönnsirap som hälls över en monte cristo smörgås som ligger på en bit bakplåtspapper.

Monte Cristo. Låter lite pretentiöst, eller hur? Låt inte highfalutin-namnet lura dig. Den här smörgåsöverseendet när som helst på dagen är i huvudsak en överbliven skinka- och ostsmörgås som kolliderade med en grillad ost men med fransk toast maskerad som det skivade brödet.

Det kan tyckas lite konstigt, denna kollision av sött och salta, men den osannolika kombinationen av ägg, skinka, ost, senap, vaniljsåsbröd och lönnsirap eller sylt är underbar till frukost, lunch, middag eller någon annan tid som du är nyfiken på. förtjänar att göra det. Det här speciella receptet byter ut rejäla engelska muffins istället för svampigt vitt smörgåsbröd men passar dig själv.


Varför våra testare älskade detta

Det finns en hel massa anledningar till att våra recepttestare slukade dessa klassiska franska smörgåsar. De älskade att det kunde vara serveras vid valfri måltid på dagen och var särskilt slagen av den krämiga konsistensen av vaniljsås-indränkta engelska muffins.

Victoria F. uppmanar alla att “Ge det ett försök – du kommer inte att ångra dig!”

Anteckningar om ingredienser

 • Ägg och grädde–Grädde vaniljsås täcker de engelska muffinsen för att skapa en krämig mitt och knaprig exteriör, som liknar French toast.
 • Engelska muffins–Den öppna strukturen gör dem perfekta för dessa smörgåsar, eftersom det finns gott om skrymslen och vrår för vaniljsåsen att suga in i. Du kan ersätta vanligt tjockt skuret smörgåsbröd om du föredrar det.
 • Gruyère ost– Den nötiga smaken av Gruyère passar väldigt bra ihop med den söta sylten och den salta skinkan. Vi rekommenderar starkt att du använder Gruyère, men du kan ersätta en annan typ av schweizisk ost.
 • Skinka–Du kan använda tunnskivad delikatessskinka eller använd gärna överbliven bakad skinka.
 • Sylt eller sirap–Röda vinbärsgelé är det klassiska valet, men vi älskar det med hallonsylt också.

Hur man gör detta recept

 1. Vispa ihop ägg, grädde, salt och socker. Blötlägg de engelska muffinshalvorna i vaniljsåsen i 10 minuter.
 2. Sätt ihop smörgåsarna. Toppa en blötlagd engelsk muffinshalva med en skiva ost, lite skinka och en bit senap. Toppa med den andra engelska muffinshalvan.
 3. Laga Monte Cristo-smörgåsarna. Stek smörgåsarna i smör i en stekpanna tills de fått färg på ena sidan. Vänd och överför till en 350°F ugn för att avsluta tillagningen.
 4. Tjäna, toppad med sylt eller sirap.

Vilken är den bästa sylten för en Monte Cristo?

Det klassiska valet är en söt syrlig röd vinbärsgelé, men vi tycker också att hallon är ett fantastiskt alternativ.

Vad är skillnaden mellan en Croque Monsieur och en Monte Cristo?

Båda smörgåsarna kommer från Frankrike och serveras traditionellt där på kaféer och konditorier. Båda smörgåsarna innehåller skinka och Gruyère-ost.

Här är skillnaden: En Croque Monsieur är en enkel smörgås med bechamelsås och bakad. En Monte Cristo doppas i äggsmet, djup eller stekt, och pudras sedan med strösocker och ringlas med sylt eller lönnsirap.

Intresserad av båda? Kolla in Davids Croque Monsieur Casserole.

Hjälpfulla tips

 • Träng inte ihop pannan när du lagar smörgåsarna. Gör dem i omgångar eller använd en andra stekpanna om det behövs.
 • Dessa enkla Monte Cristo-smörgåsar är ett bra sätt att använda överbliven skinka.
 • Överblivna smörgåsar kan slås in i folie och förvaras i kylen i upp till 2 dagar. För att värma upp, placera den folielindade smörgåsen i en 400°F ugn tills den är genomvärmd.

Fler bra smörgåsrecept

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg lämnar en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Monte Cristo smörgås

Lönnsirap som hälls över en monte cristo smörgås som ligger på en bit bakplåtspapper.

Monte Cristo-smörgåsen kan låta fancy, men den är egentligen inget annat än en sammanstötning av en skinka-och-ost-smörgås och franska toast. Inte fancy. Men definitivt läcker.

Prep 20 min

kock 10 min

Total 30 min

 • Värm ugnen till 350°F (180°C).

 • Vispa ihop ägg, grädde, salt och socker i en stor skål. Lägg de engelska muffinshalvorna, med snittsidan uppåt, i ett enda lager i en ugnsform eller långpanna. Häll äggblandningen jämnt över toppen och låt muffinsen dra tills de är mättade, vänd muffinsen en gång, cirka 10 minuter.

 • Använd en gaffel eller tång, lyft upp en muffinshalva från smeten, låt överflödig vätska droppa tillbaka i skålen och lägg den på en tallrik med skärsidan nedåt. Lägg en ostskiva ovanpå muffinsen, följt av 1 eller 2 skivor skinka. Toppa med en skvätt senap. Smörgås med en annan engelsk muffinshalva, skärsidan uppåt. Upprepa med de återstående ingredienserna.

 • I en stor ugnssäker stekpanna över medel till medelhög värme, värm 1 msk smör tills det smälter, luta stekpannan så att ytan blir jämn med smör. Ordna försiktigt de monterade smörgåsarna i pannan och koka tills bottnarna är lätt brynta, ca 3 minuter. (Det kan vara nödvändigt att tillaga smörgåsarna i omgångar för att inte tränga ihop stekpannan. Tillsätt mer smör i stekpannan mellan omgångarna om det behövs.)

 • Vänd smörgåsarna med en bred spatel. Skjut in stekpannan i ugnen och grädda precis tills osten är smält och bubblig, cirka 10 minuter, vänd smörgåsarna halvvägs igen.

 • Servera direkt. Glöm inte att ge sylt, lönnsirap och/eller konditorsocker vid bordet.

 1. Undvik överbeläggning –Träng inte ihop pannan när du lagar smörgåsarna. Gör dem i omgångar eller använd en andra stekpanna om det behövs.
 2. Använd upp resterande skinka–Dessa enkla Monte Cristo-smörgåsar är ett bra sätt att använda överbliven skinka.
 3. Förvaring och återuppvärmning –Överblivna Monte Cristo-mackor kan slås in i folie och förvaras i kylen i upp till 2 dagar. För att värma upp, placera den folielindade smörgåsen i en 400°F ugn tills den är genomvärmd.

Servering: 1smörgåsKalorier: 338kcal (17 %)Kolhydrater: 28g (9 %)Protein: 12g (24 %)Fett: 20g (31 %)Mättat fett: 11g (69 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 6gTransfett: 0,1gKolesterol: 229mg (76 %)Natrium: 945mg (41 %)Kalium: 176mg (5 %)Fiber: 2g (8%)Socker: 1g (1 %)Vitamin A: 804IU (16%)C-vitamin: 0,2mgKalcium: 89mg (9%)Järn: 1mg (6 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply