Älskare av mörk choklad noterar. Du kanske vill ha din frysskål i frysen direkt. Visst, ibland är du på humör för en fancy-skmancy smak, men när bara helt oförfalskad mörk choklad duger, är denna fantastiska gelato biljetten.

En ljus gräddskål med 2 skopor mörk chokladgelato.

Munkänslan är inte superkrämig som glass, förmodligen på grund av den lägre smörfettsnivån och tillsatsen av fettfri torrmjölk. Den har mer av en sammetslen konsistens men är fortfarande mycket tillfredsställande med en stor punch av chokladsmak. Och kombinationen av choklad och kakaopulver skapar en fin och rund smak.

Trader Joe’s Pound Plus 72% fungerade bra här. Eftersom det är en så tjock stång föreslår jag att du skär den i små bitar innan den smälter. Jag valde Guittard Dutch-process cocoa rouge, men du kan också använda naturlig kakao om du föredrar det. Vad du än väljer, var säker på att chokladen och kakaon är de du älskar.

Du måste få ett försprång med detta recept. Börja med att se till att din frysskål är god och frusen, minst ett dygn innan kärnning. Då kommer du att behöva minst 3 timmar för kylning. Jag lämnade min i kylen över natten. Efter 30 minuters kärnning var min gelato verkligen väldigt mjuk, så en vila i frysen var nödvändig. Vi väntade 6 timmar innan vi serverade. Den var fortfarande lite åt den mjuka sidan men östes lätt till bollar. Även på dag 2 förblir denna mörka chokladgelato mjukare och smälter snabbare än glass, och serveras bäst i en skål. Servera i en kotte på egen risk!

Source link

Rate this post

Leave a Reply