Dessa morots-, ananas- och kanderade ingefärsmuffins är fulla av varma kryddor, som ingefära, kanel och muskotnöt. Mandelmjöl och grekisk yoghurt tillför fukt och en ömtålig smula. Och den där turbinado sockertoppen är en gnistrande, knaprig krona.

Morots-, ananas- och kanderade ingefärsmuffins på en bänk, den framför har sitt foder skalat av.

Anpassad från Amisha Dodhia Gurbani | Mumbai Modern | Countryman Press, 2021

Kom vintern i Bay Area, när morgnarna är kalla och nippiga och solen ännu inte skiner igenom, är det frost på hustaken utanför vårt fönster. Att gå ut i trädgården, dimma som blåser ut ur munnen, en varm kopp Masala Chai och dessa läckra muffins är allt jag behöver för att börja min dag. Dessa muffins är en hit bland mina barn. De älskar dem till frukost med ett varmt glas mjölk innan de börjar sin skoldag.

Jag finhacker den kanderade ingefäran så att du får små tuggor av den i muffinsen för den där lätta kicken. Kryddorna som jag använder i dessa muffins är mald ingefära, mald kanel och muskotnöt. Tillsammans tar de fram alla vinterkryddor i en läcker morgongodis.

Det finns verkligen inget indiskt inspirerat med dessa muffins. Men det här receptet har blivit en del av våra liv här i USA. En del av vår rutin, och en av flera frukostar som jag gör till mina barn. Vi har rötter på ett ställe och bär maten, kulturen och traditionen från våra rötter till var vi än hamnar. Dessutom anpassar vi oss till den plats vi bosätter oss på som vuxna. Och vi utvecklas med kulturen och maten från den platsen samtidigt som vi försöker behålla vår ursprungliga kultur och traditioner. I processen att bygga nya traditioner för våra barn kan de uppleva båda och omfamna dem som sina egna.—Amisha Dodhhia Gurbani

Vanliga frågor om morots-, ananas- och kanderade ingefärsmuffins

Hur länge håller morotsmuffins?

Överblivna muffins bör förvaras i en lufttät behållare och avnjutas inom 2 till 3 dagar.

Kan jag frysa morotsmuffins?

Du kan frysa dem i upp till 3 månader, tätt inslagna om du har rester över. Tina på bänken, fortfarande inlindad, och servera.

Vad kan jag ersätta kanderad ingefära i morotsmuffins?

Inte i den där söta, stickande ingefäran? Du kan ersätta 3/4 kopp fint hackade rostade valnötter eller pekannötter istället.

  • Värm ugnen till 400ºF (200ºC). Klä två standard 12 koppar eller 6 koppar jumbo muffinsformar med pappersfoder.
  • I en medelstor skål, vispa ihop all-purpose mjöl, mandelmjöl, bakpulver, bakpulver, salt, mald ingefära, mald kanel och muskot tills det kombineras.

  • I en stor skål, kombinera strösocker och ljust farinsocker. Tillsätt vegetabilisk olja och med en ballongvisp, vispa i en minut för att kombinera.

  • Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa kraftigt efter tillsats av varje ägg. Tillsätt den grekiska yoghurten och vaniljextraktet och vispa ihop.

  • Tillsätt de torra ingredienserna till de våta ingredienserna och använd en gummispatel, vik in det våta med det torra, bara tills du ser fläckar av mjöl genomgående. Blanda inte för mycket.
  • Tillsätt rivna morötter, ananas och kanderad ingefära (eller nötter) och blanda försiktigt för att vika in dem i smeten. Blanda inte för mycket.

  • Använd en glassskopa, ös upp en hög av smeten i varje foder, lämna ett 1/3 tum (1 cm) mellanrum från toppen av fodret. Fördela smeten jämnt mellan fodren. Beroende på storleken på din muffinsform får du mellan 12 och 24 muffins.
  • Strö det mousserande sockret eller turbinadosockret lika mycket ovanpå alla muffins (ca 1/2 tsk per muffins, eller mer om du gillar en väldigt krispig muffinstopp).

  • Sätt formarna på mitten av ugnen för att grädda i 10 minuter. Sänk temperaturen till 375ºF (190°C) och fortsätt att grädda tills en testare kommer ut ren och topparna är gyllenbruna och glänsande till färgen, cirka 10 minuter till för standardmuffins eller 20 minuter till för jumbomuffins.

  • Ta ut muffinsen från ugnen och låt svalna i 30 minuter.

Servering: 1 serveringKalorier: 244 kcalKolhydrater: 47 gProtein: 6 gFett: 4 gMättat fett: 1 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 1 gTransfett: 1 gKolesterol: 47 mgNatrium: 273 mgKalium: 195 mgFiber: 2 gSocker: 28 gVitamin A: 1858 IUC-vitamin: 2 mgKalcium: 77 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Amisha Dodhia Gurbani. Foto © 2021 Iain Bagwell. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Dessa förtjusande ingefärsmuffins var de perfekta att hämta mig på en kall duggrig morgon med en varm lönnlatte. Muffinsen har en mjuk konsistens och den kanderade ingefäran slog verkligen upp de varma kryddorna i detta recept. Vi älskade den krispiga turbinado-toppen.

Morots-, ananas- och kanderade ingefärsmuffins - Currie

Jag kanske experimenterar med att använda mer morötter nästa gång, eftersom moroten marginaliserades av ingefära och ananas.

Dessa morots-, ananas- och kanderade ingefärsmuffins kan vara lite tidskrävande förberedelser, men var absolut värda det! De blev perfekt fuktiga och om du är ett fan av kanderad ingefära som jag är, då är dessa muffins för dig. Morotens och ananasens sötma kompletterar ingefäran och en antydan till krydda.

Det här är en superb muffins – en tröst för hösten, men ärligt talat kommer den att vara välkommen året runt. Kontrasten mellan toppens knas och juvelerna av ananas och ingefära vann över oss båda. Och för bakade godsaker är det ingen liten bedrift. Jag tycker så ofta att jag minskar på socker, så jag var uppriktigt nyfiken på hur det här skulle se ut. Men balansen var helt rätt.

Dessa morots-, ananas- och kanderade ingefärsmuffins tar bara lite längre tid än mina vanliga havremuffins men var värda den extra ansträngningen. Jag fick bara 11 för att mina muffinsfodral var lite högre och rejäla (tillräckligt så att du förmodligen kunde baka utanför en muffinsform på en kantad plåt) men ingen klagar på en generös kupolformad godis med smaragdskuret socker som glittrar på toppen och vifter av ingefära. Hoppas att morgonen är extra krispig så att vi kan njuta av dessa som tittar ut över det marina lagret på en måndagsmorgon, även om jag tycker att dessa också är semestervärda.

Dessa morots-, ananas- och kanderade ingefärsmuffins var läckra och mycket fuktiga. Kryddkombinationen gjorde dem väldigt varma denna vackra höstdag. Jag provade en varm ur ugnen. Toppen var ljuvligt söt och knaprig toppad med härligt socker. Insidan var fuktig och varma smaksatt med all kanel, muskotnöt och ingefära.

Om du sa till mig att jag bara kunde använda ett ord för att beskriva dessa morots-, ananas- och kanderade ingefärsmuffins, skulle jag ha svårt att välja mellan, fantastiska, läckra, exceptionella och absolut läckra. Jag vet. Det sista var två ord. Eftersom jag inte är begränsad till bara ett ord, låt mig säga att dessa muffins är läckra, fantastiska, exceptionella och absolut läckra. Vi blev överväldigade av alla smaker, såväl som texturerna. Det är väldigt svårt för tillfället att inte gå över till där jag förvarade dem och äta en muffins till, vilket kan tendera att förstöra den underbara middagen som jag har planerat.

Dessa morots-, ananas- och kanderade ingefärsmuffins var fuktiga och möra, med härlig konsistens. Jag tycker den konserverade ananasen gjorde mer för fukt än för smak. Och jag undrar hur lite kanderad ananas kan spela ut i dessa. Jag tyckte att de var lite salta, och jag skulle rekommendera att prova med 3/4 eller till och med 1/2 tsk salt. På det hela taget var smaken underbar och de var enkla och enkla att göra.

Ursprungligen publicerad 8 november 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply