För detta morotsbandssallad, rakad morot kastas med en rostad spiskummin, honung, olja och cidervinägerdressing och garneras med koriander. Det är en hälsosam tillbehör som är lätt att slänga ihop, vilket gör den perfekt för picknick, grytor och helgkok.

En vit oval serveringsfat fylld med morotsbandssallad och garnerad med korianderblad.

Anpassad från Joe Woodhouse | Dina dagliga grönsaker | Kyle Books, 2022

Riktigt snabb att sätta ihop, den här enkla morotsbandssalladen passar gärna tillsammans med många andra rätter. Den är utsökt som en del av en vietnamesisk nudelsallad, tillsammans med falafel eller i pitas och wraps för att lägga till krispigt. Jag gillar att göra en dubbel sats och lägga ner den på bordet vid grillfester så att gästerna kan hjälpa sig själva. Det går bra med i stort sett vad som helst.–Joe Woodhouse

Vanliga frågor om morotssallad

Hur gör man morotsband?

Du kan använda en mandolin, grönsaksskalare eller kniv för att skapa morotsband. Våra testare fann att en grönsaksskalare var den enklaste att använda. Börja vid den feta änden av moroten och tryck hårt samtidigt som du trycker ner skalaren längs med moroten. Ju mer tryck du applicerar, desto tjockare blir dina band. När du kommer till kärnan i moroten, vänd den och upprepa.

Varför smakar koriander som tvål för vissa människor?

Om du är en av de många vars smaklökar inte tillåter dig att älska koriander så mycket som vi andra gör, först och främst – vi är så ledsna. Vissa människor gillar det bara inte på grund av personliga preferenser, men för andra har denna läckra ört en tvålsmak. Anledningen till det? Genetik. En liten procent av befolkningen har en variation i en grupp av luktreceptorgener som gör de tvålsmakande aldehyderna i korianderblad mer framträdande.

Vad kan jag ersätta koriander?

Om du inte bryr dig om koriander, eller har den genetiska olfaktoriska receptorgenvariationen, kan du fortfarande njuta av all mat som vi andra gör. Byt bara ut persilja. Ja, det slutliga resultatet blir lite annorlunda, men det kommer att vara något som alla kommer att uppskatta.

Vad ska jag servera till morotsbandssallad?

Vår första tanke var grillad eller stekt kyckling, ett lammrack eller lammburgare – men en blick genom testanteckningarna nedanför receptet visar att salladen är utsökt med nästan allt den serveras bredvid.

Morotsbandssallad

En vit oval serveringsfat fylld med morotsbandssallad och garnerad med korianderblad.
Riktigt snabb att sätta ihop, denna enkla morotssallad passar gärna ihop med många andra rätter. Det är utsökt som en del av en vietnamesisk nudelsallad, tillsammans med falafel, eller i pitas och wraps för att lägga till krispigt.

Joe Woodhouse

Prep 15 min

laga mat 2 min

Total 35 min

  • I en liten stekpanna på medelhög värme, torrrosta spiskumminfrön tills de är aromatiska, rör om då och då, 3 till 4 minuter.

  • Överför till en mortel och mortelstöt och ge dem ett par bashes för att knäcka fröna. Lämna några bitar eftersom de ger en bra konsistens till den sista salladen.

  • Blanda de knäckta fröna, honung, olja och vinäger i en skål med en rejäl nypa salt och peppar. Kasta morötterna med dressingen och låt stå i 15 minuter eller så, ge dem en tur när du kommer ihåg. (Salladen kan sitta längre om du vill, morötterna kommer att börja slakna och ge upp sin juice för att lägga till dressingen.)

  • När du är redo att servera, blanda i korianderbladen och stjälkarna. Lägg upp i en serveringsskål eller på ett fat och servera.

Servering: 1delKalorier: 85kcal (4 %)Kolhydrater: 10g (3%)Protein: 1g (2 %)Fett: 5g (8%)Mättat fett: 1g (6 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 4gNatrium: 49mg (2 %)Kalium: 254mg (7 %)Fiber: 2g (8%)Socker: 6g (7 %)Vitamin A: 11303IU (226 %)C-vitamin: 5mg (6 %)Kalcium: 34mg (3%)Järn: 1mg (6 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 30 maj 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply