Dessa morotspommes med chipotlesås är ett smygande hälsosamt sätt att få alla vid ditt bord att njuta av sina grönsaker. Morotsstavar slängs i ett glutenfritt överdrag och rostas tills de är knapriga. Den söta och kryddiga chipotle-dippsåsen som serveras tillsammans med tar dessa vegofrites över toppen.

Ett ovalt fat fyllt med morotspommes och en liten skål med chipotle-dippsås.

Anpassad från Autumn Michaelis | Full mat för din familj | Skörd, 2022

Jag brukade få en aptitretare precis som denna på en av mina favoritrestauranger, som sedan dess har stängts ner. Morötter kan ibland vara en svår grönsak att bli upphetsad över, och min man har rakt ut sagt till mig att han helt enkelt inte gillar dem. Men dessa är ett wow! Den söta såsen med en kick är en clincher för den redan fantastiska smaken av dessa morotspommes.–Autumn Michaelis


Varför våra testare älskade detta

Det finns en hel massa anledningar till att våra recepttestare slukade dessa pommes frites. De fann att morotsfritesen var enkelt att göraoch ”knaster på utsidan och underbart mjuka på insidan. Ruby Francis tyckte också att dippsåsen var “beroendeframkallande” med “all right”. söt och kryddig anteckningar.”

Rema S. anslöt sig till sin kommentar, “Min man och jag slukade dessa morotspommes så snabbt att jag nästan inte kommer ihåg detaljerna om vad som gjorde dem så goda.”

Anteckningar om ingredienser

 • Morötter– Se till att skära dina morötter i lika stora “frites” så att de kokar jämnt. För att spara tid kan morötterna lämnas oskalade.
 • Paprika– Alla typer av paprika fungerar här, men vi älskar smaken av rökt eller varm paprika på de söta morötterna.
 • lönnsirap–Lönnsirapens sötma balanserar kryddigheten från chipotlesna i majonnäsen. Du kan också ersätta dadelsirap eller dadelmelass.

Hur man gör detta recept

 1. Värm ugnen till 425°F. Ställ in ett galler inuti en kantad bakplåt.
 2. Skär morötterna i stavar. Ånga morötterna i en ångkokare eller i mikron tills de är precis mjuka. Häll av och klappa torrt.
 3. Belägg morötterna med olivolja. Kombinera mjöl, kryddor och salt i en separat skål och släng morötterna tills de är jämnt belagda.
 4. Ordna morötterna på gallret. Se till att de är i ett enda lager och inte rör vid varandra. Rosta tills det är knaprigt.
 5. Gör dipsåsen. Blanda majonnäs och lönnsirap i en liten skål. Servera morotspommes med såsen.

Vanliga frågor om recept

Kan jag göra dessa i en fritös?

Ja. Även om de inte kommer att vara lika “hälsosamma”, fann våra testare att de hade utmärkt krispighet när de friterades vid 350°F i 6 minuter. För bästa resultat, hoppa över ångningen och använd vanligt universalmjöl för att täcka morötterna.

Kan jag använda en ångugn för mina morötter?

Om du har en ångugn, använd den definitivt för ångningssteget. Våra testare fann att 6 minuter vid 212°F var perfekt.

Hjälpfulla tips

 • För att göra dina morötter ännu knaprigare, spraya dem lätt med matolja innan de gräddas.
 • Dessa morotspommes serveras bäst direkt efter gräddningen. Vi rekommenderar inte lagring eller uppvärmning.
 • Chipotlemajonnäsen kan förberedas upp till 1 vecka innan användning. Förvara i en täckt behållare i kylen.
 • Detta recept är lämpligt för glutenfri och mejerifri dieter. För att göra detta recept veganskt, använd vegansk majonnäs när du förbereder dippsåsen.

Fler bra recept på pommes frites

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg lämnar en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Morotsfrites med chipotlesås

Ett ovalt fat fyllt med morotspommes och en liten skål med chipotle-dippsås.

Dessa bra-för-dig-bakade morotspommes är krispiga på utsidan och möra på insidan, precis som en perfekt pommes frites ska vara.

Prep 15 min

kock 35 min

Total 50 min

Gör morotspommes

 • Värm ugnen till 425°F (220°C). Ställ in ett galler inuti en kantad bakplåt.

 • Skär bort topparna och spetsarna på morötterna. Skär dem i tunna stavar, cirka 12 mm breda och 10 cm långa.

 • Ånga morötterna i en täckt ångkorg över en kastrull med sjudande vatten, eller i mikrovågsugnen i en täckt mikrovågssäker skål med 2 matskedar vatten, tills morötterna är mjuka, 4 till 5 minuter. Klappa morötterna helt torra.

 • I en stor skål, släng morötterna i olivoljan. I en andra stor skål, vispa mjöl, vitlök och lökpulver, paprika, och salta tillsammans. Tillsätt morötterna och rör om.
 • Lägg morötterna i ett enda lager på gallret och se till att de inte rör vid varandra. Rosta tills morötterna är krispiga, ca 30 minuter.

Gör chipotlesåsen

 • I en medelstor skål, kombinera chipotlemajonnäsen och 2 matskedar lönnsirap. Smaka av och tillsätt mer lönnsirap om så önskas.

 • Servera genast morotspommes med chipotle-dipsåsen.

 1. Extra krispiga pommes frites –För att göra dina morötter ännu knaprigare, spraya dem lätt med matolja innan de gräddas.
 2. Återuppvärmning –Dessa morotspommes serveras bäst direkt efter gräddningen. Vi rekommenderar inte lagring eller uppvärmning.
 3. Förbereda –Chipotlemajonnäsen kan förberedas upp till 1 vecka innan användning. Förvara i en täckt behållare i kylen.
 4. Diet-Detta recept är lämpligt för glutenfri och mejerifri dieter. För att göra detta recept veganskt, använd vegansk majonnäs när du lagar dipsåsen.

Servering: 1delKalorier: 427kcal (21 %)Kolhydrater: 32g (11 %)Protein: 2g (4 %)Fett: 33g (51 %)Mättat fett: 5g (31 %)Fleromättat fett: 17gEnkelomättat fett: 10gTransfett: 0,1gKolesterol: 16mg (5 %)Natrium: 732mg (32 %)Kalium: 543mg (16 %)Fiber: 5g (21 %)Socker: 15g (17 %)Vitamin A: 25309IU (506 %)C-vitamin: 10mg (12%)Kalcium: 74mg (7 %)Järn: 1mg (6 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Source link

Rate this post

Leave a Reply