Morotskaka havregryn är en växtbaserad frukost som inte bara smakar efterrätt utan är ganska hälsosam också. Fylld med havre, morötter, mandelmjölk, russin och muskotnöt är den också full av typiska höstsmaker.

Anpassad från Katy Beskow | Fem ingredienser Vegan | Quadrille, 2020

Fler människor än någonsin vill dra ner på mängden kött och mejeriprodukter de konsumerar, men veganska recept är ofta komplicerade och fulla av dyra, svåra att hitta ingredienser. Rätter som morotskaka havregryn är enkla, läckra veganska recept som sparar tid och pengar, så vi kan leva en livsstil vi vill utan att ge avkall på njutningen av mat. Denna fantastiska frukost innehåller endast fem ingredienser, om du inte tillsätter mandel, och tar bara 15 minuter. Snabbt, enkelt och tillfredsställande.–Katy Beskow

Vanliga frågor om morotskaka Havregryn

Kan jag använda olika havre i denna havregryn?

Katy Beskow använder gammaldags (även kallad havregryn) i receptet och vi uppmanar dig att göra detsamma. De andra två vanliga typerna av havre har nackdelar som gör dem mindre lämpliga för denna frukost. Stålskuren havre är mycket hårdare och tar mycket längre tid att tillaga. Å andra sidan kokar instant havre mycket snabbare (direkt, nästan!) men saknar verkligen mycket havresmak. Om du har gammaldags till hands, kommer du att upptäcka att de fungerar bäst här.

Kan jag använda olika kryddor i detta havregrynsrecept?

Säker. Allt annat som du lägger i morotskaka kommer att fungera bra här. Kanel, ingefära, kardemumma, kryddnejlika eller vanilj, eller någon kombination av dessa, kommer också att vara ganska läckert.

  • I en liten kastrull på medelvärme, kombinera havre, mandelmjölk och muskotnöt och låt sjuda. Sänk värmen till medel-låg och låt sjuda i 3 till 4 minuter under omrörning ofta.

    ☞ TESTERTIPS: Om du föredrar mycket möra morötter, rör ner dem med havregrynen i steg 1.

  • Rör ner riven morot och russin och koka tills havregrynen tjocknat och genomstekt, ca 1 minut till.

  • Divvy mellan två skålarströ över lite mer muskot och rostad mandel, om du vill, och njut direkt.

Servering: 1 serveringKalorier: 219 kcalKolhydrater: 37 gProtein: 7 gFett: 5 gMättat fett: 1 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 2 gNatrium: 309 mgKalium: 300 mgFiber: 6 gSocker: 7 gVitamin A: 5095 IUC-vitamin: 2 mgKalcium: 298 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2020 Katy Beskow. © 2020 Luke Albert. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Även om jag inte är ett stort fan av traditionell havregryn till frukost, är jag ett fan av morotskaka så jag kunde inte motstå att ge denna morotskaka havregryn ett försök. Nu kan jag bli upphetsad av havregryn i mer än bara kakor! Vilket bra sätt att börja dagen med denna varma och mysiga rätt som bara tar några minuter att tillaga.

Morotskaka Gröt-Jennifer-W

Jag använde osötad mandelmjölk som fortfarande var söt nog för mig, särskilt med tillsats av en morot och sultanerna (som var en höjdare i den här rätten). Det tog 5 minuter att få grytan att sjuda och sedan kokade jag havregrynen i 4 minuter plus ytterligare en minut med moroten och sultanerna. Jag lade även till ett stänk kanel. Nästa gång tror jag att jag strör över några hackade valnötter. Receptet gjorde 2 portioner en kopp.

Vem visste att morotskaka översätts bra till havregryn? Möjligheterna är verkligen oändliga när det kommer till gröt, men jag har en känsla av att många inte blir för kreativa med sin havregryn (jag fixar alltid min på ungefär samma sätt varje gång).

Jag skulle absolut inte ha tänkt på att strimla en morot i min, och jag är glad att jag provade det. De lite syrliga gyllene russinen tillför en fruktig dimension till den varma och söta havregrynen, och jag älskar inslaget av muskotnöt (jag tror att andra kryddor som är typiska i morotskaka – kanel, ingefära, nejlika – skulle vara underbara också). Tillsammans med franskt presskaffe gjorde den här morotskakan havregryn en fantastisk brunch och gjorde mig redo för resten av dagen.

Om du bara har osötad mandelmjölk föreslår jag att du börjar med 1 tsk valfritt sötningsmedel per portion. (Jag brukar göra min havregryn med komjölk, och det är så mycket farinsocker jag använder; när jag är på humör för en sötare smak kompletterar jag med lönnsirap, honung etc. efter servering.)

Om du letar efter en snabb, rejäl, växtbaserad frukost är denna morotskaka havregrynsgröt för dig. Denna inte alltför söta gröt har mycket smaker samtidigt som ingredienserna är så få. Det är bara bra som det är. Jag skulle absolut göra det här igen och skulle leka med ytterligare kryddor, som kanel och ingefära. Konsistensen verkade soppig först så jag lade till mer havre. När den svalnade tjocknade den ordentligt.

Ursprungligen publicerad 22 november 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply