Dessa morotsmuffins är lätta och (relativt) hälsosamma att göra med rivna morötter, kanel, kryddpeppar och alla vanliga skafferivaror. De är i huvudsak kryddade muffins med en smulig havrestreusel som smakar som morotskaka men i mindre form!

En muffinsform till hälften fylld med bakade morotsmuffins.

Dessa morotsmuffins är lätt kryddade små morotskakaliknande älsklingar med sin kryddiga och nötiga fullkornsgodhet som har tillräckligt med sken av något hälsosamt att vi inte tänker två gånger på att slå tillbaka dem till frukost eller någon annan tid på dagen.


Varför våra testare älskade detta

Våra testare slukade glatt dessa morotsmuffins av flera anledningar. De älskade att de var det “lätt och öm”, trots att gjord med fullkorn. De var också nöjda med att de var det hälsosamt och inte smutsigt söttvilket gör dem perfekta för ett mellanmål när som helst på dagen.

Tamiko L. anslöt sig till sin kommentar, “Dessa är härligt kryddiga, fuktiga och möra morotsmuffins. De förkroppsligar allt som en morotskaka ska vara, och streuselen höjer dem bara.”

Anteckningar om ingredienser

 • Spillt mjöl–Detta ger streusel-toppen och muffinsen en nötaktig smak. Om du inte har något till hands kan du ersätta universalmjöl, men smaken blir något annorlunda.
 • Havreflingor–Tillsatsen av havrekli ger dessa muffins en boost av fiber, vilket gör dem rejäla och hjälper dig att hålla dig mätt längre. Du kan ersätta vetekli, om du föredrar det.
 • Morötter–Använd sidan av ett rivjärn eller en matberedare för att riva morötterna.
 • Kärnmjölk–Detta hjälper till att ge dina muffins en luftig konsistens. Om du inte har kärnmjölk till hands, tillsätt 1 matsked vinäger eller citronsaft i en mätkopp och tillsätt sedan tillräckligt med mjölk för att mäta 1 kopp.

Hur man gör detta recept

 1. Gör streusel toppingen. Blanda de torra streuselingredienserna i en skål. Gnid in smöret i blandningen.
 2. Värm ugnen till 350°F. Smöra generöst en muffinsform.
 3. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål. Rör ner morötterna.
 4. Vispa ihop de blöta ingredienserna. Rör ner de våta ingredienserna i det torra och rör tills det precis blandas. Blanda inte över smeten.
 5. Dela smeten mellan 8 muffinsformar. Toppa med streusel.
 6. Grädda muffinsen tills de är gyllenbruna och doftar nötigt. Ta ur formen och svalna något innan servering.

Vanliga frågor om recept

Kan jag baka denna som en kaka istället för muffins?

Ja. Häll smeten i en 9-tums rund kakform och grädda tills den är gyllenbrun, 35 till 40 minuter.

Kan jag göra det här morotsmuffinsreceptet glutenfritt?

Ja. Våra testare hade framgång med att ersätta mjölet för dinkel och universalmjöl i receptet med glutenfritt mjöl för alla ändamål.

Hjälpfulla tips

 • Smöra muffinsformarna väl för att undvika att muffinsen fastnar i formen.
 • Morotsstreuselmuffinsen kan förvaras i en lufttät behållare i rumstemperatur i upp till 2 dagar eller frysas i upp till 3 månader.

Fler bra muffinsrecept

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg lämnar en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Morotsmuffins

En muffinsform till hälften fylld med bakade morotsmuffins.

Dessa morotsmuffins är lätta och fyllda med rivna morötter, kanel, kryddpeppar och alla vanliga morotskaka. Om du någonsin har velat ha morotskaka till frukost är det här din chans.

Prep 20 min

kock 35 min

Total 55 min

Gör streusel toppingen

 • I en skål, kombinera mjöl, havrekli, socker och salt. Tillsätt smöret i den torra blandningen. Gnugga snabbt smöret mellan fingrarna och dela det i mindre bitar. Fortsätt gnugga tills blandningen känns grov, som majsmjöl.

Gör morotsmuffinsen

 • Värm ugnen till 350°F (176°C). Smöra rejält med muffinsformarna.

 • Sikta mjöl, kli, socker, kryddpeppar, bakpulver och soda, salt och kanel i en stor skål. Rör ner morötterna.

 • Vispa ihop det smälta smöret, kärnmjölken och ägget i en liten skål och vispa tills det är helt blandat.

 • Använd en spatel, blanda de våta ingredienserna i de torra ingredienserna och rör om för att kombinera.

 • Häll upp smeten i 8 muffinsformar med en sked eller en glassskopa. Smeten ska vara lätt hopsatt ovanför kanten. Strö streusel-toppen jämnt över smethögarna och tryck ner den något i smeten.

 • Grädda muffinsen i 32 till 35 minuter, rotera formarna halvvägs. Muffinsen är redo att komma ut när de doftar nötigt och deras bottnar är mörkt gyllenbruna (du kan vrida ut en muffins ur pannan för att kontrollera).

 • Ta ut formarna ur ugnen, vrid ut varje muffins och lägg den på sidan i koppen eller på ett galler för att svalna. Bäst att ätas varm från ugnen eller senare samma dag. De kan också förvaras i en lufttät behållare i upp till 2 dagar eller frysas och värmas upp igen.

 1. Gör den som en tårta –Grädda muffinssmeten i en 9-tums rund kakform tills den är gyllenbrun, 35 till 40 minuter.
 2. Undvik att sticka –Smöra muffinsformarna väl för att undvika att muffinsen fastnar i formen.
 3. Förvaring och frysning –Morotsmuffinsen kan förvaras i en lufttät behållare i rumstemperatur i upp till 2 dagar eller frysas i upp till 3 månader.

Servering: 1muffinKalorier: 330kcal (17 %)Kolhydrater: 49g (16 %)Protein: 7g (14%)Fett: 13g (20 %)Mättat fett: 7g (44 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 3gTransfett: 0,4gKolesterol: 53mg (18 %)Natrium: 458mg (20 %)Kalium: 251mg (7 %)Fiber: 5g (21 %)Socker: 20g (22 %)Vitamin A: 4401IU (88 %)C-vitamin: 2mg (2 %)Kalcium: 88mg (9 %)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply