Mousserande citronsorbet är uppfriskande och raffinerad. Traditionellt serverad i slutet av en måltid, eller som en gomrengöring, tycker vi att den också är en fantastisk efterrätt. Med bara en handfull ingredienser – citronsaft och skal, socker, vatten och överraskningsingrediensen, mousserande vatten – är det enkelt att göra.

Anpassad från Letitia Clark | La Vita e Dolce | Hardie Grant, 2021

De flesta barer och trattorior kommer att ha en stor plastmaskin som ständigt kärnar en slaskig vit citronsorbettoblandning för att säljas i små champagneflöjter med ett sugrör i slutet av en måltid. Den har en pigghet och fräschör (som en sorbet), jag ville replikera i mitt eget kök. Det är det mest uppfriskande i världen, och jag är övertygad om att den lätta sältan i ett naturligt glittrande vatten förhöjer känslan. Servera i de urholkade citronskalen för extra effekt.–Letitia Clark

VILKA VARIATIONER KAN JAG GÖRA PÅ MOusserande CITRONSORBET?

Vi hör dig. Det är mitt på sommaren och din trädgård är full av produkter. Och du undrar vad du ska göra med det hela. Tja, det är möjligt att göra några justeringar av detta underbara lilla recept för att ändra det lite. Medan du puttrar sirapen kan du lägga till en handfull färska örter som basilika, mynta, citronverbena eller citrongräs. När du har puttrat klart, ta bort dem eftersom de kan bli bittra efter en tid. Dessutom är det lika enkelt att göra det här receptet med någon annan citrusfrukt du har till hands – grapefrukt skulle vara särskilt bra.

  • Om du vill servera detta inuti citronerna, skär av 1 cm (1⁄2 tum) från botten av frukterna för att skapa en plan yta så att de kan stå upprätt. Skär av toppen (ca 1 tum [2 cm] här för att skapa en bra hatt) och reservera den som lock. Skopa ur allt kött som om du förberedde en Halloween-pumpa och tryck ut köttet genom en sil för att få saften till din sorbetto. Du behöver 1 kopp citronsaft för receptet. Frys in citronskalen innan du använder dem för att servera sorbeten; de ser mycket mer effektiva ut, lite frostiga och kommer att hålla sorbetton kallare längre.Om det inte serveras i citronernajuice tillräckligt med citroner för att få 1 kopp färsk citronsaft.
  • I en liten kastrull på medelvärme, kombinera citronskal, socker och vatten och koka upp. Sjud till sirapsliknande, 3 till 5 minuter.

  • Använd en finmaskig sil, sila av sirapen i en skål och kassera skalet. Rör ner citronsaften och det kolsyrade vattnet.

  • Kyl blandningen tills den är kall, minst 2 timmar.

  • Häll i en glassmaskin och kärna enligt tillverkarens anvisningar tills det blir tjockt och slaskigt, ca 30 minuter.

  • Servera omedelbart, i de urholkade citronerna, om så önskas.

Servering: 1 serveringKalorier: 193 kcalKolhydrater: 52 gProtein: 1 gFett: 1 gMättat fett: 1 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 1 gNatrium: 12 mgKalium: 151 mgFiber: 3 gSocker: 44 gVitamin A: 24 IUC-vitamin: 57 mgKalcium: 31 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Letitia Clark. Foto © 2021 Charlotte Bland. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Det här receptet på mousserande citronsorbet tog mig tillbaka till min barndom där min mamma under varma sommardagar på Revere Beach gav mig en krona för att gå till hörnbutiken och få en citronslask. Det var rena himmelriket för ett barn. Och jag har upptäckt att saker och ting inte har förändrats så mycket. Namnet är lite finare och presentationen är lite finare – urholkad citron kontra pappersstrut som fick slask att droppa över dig när du var halvvägs tillbaka till stranden, men smaken är underbar, och lite mer sofistikerad än den där barndomsgodisen.

Denna citroniga godbit är ett skarpt smakande, törstsläckande paradis som serveras med en enkel smörkaka. Min frys kommer att vara fylld med denna lättlagade goding hela sommaren.

Detta är en kraftfull citronsorbet som får lite extra känsla av det glittrande vattnet. Vi gjorde och serverade detta mitt i en värmebölja, den perfekta desserten för de varma nätterna. Vi gjorde ihåliga citroner för att servera sorbeten som fungerade perfekt. Jag lade till några myntablad som garnering och för att göra framåt, föreslår jag att frysa in över natten och låta den gnistrande citronsorbeten stå i rumstemperatur innan du öser.

Vilken uppfriskande fryst godbit perfekt för sommaren! Enkla ingredienser kombineras för en söt och syrlig läcker mousserande citronsorbet. Idén med att servera i en champagneflöjt med lite halm är toppen då den smälter ganska snabbt. Men om det är i en skål är det också ok att ösa upp den smälta biten tillsammans med lite fryst sorbet! Jag skulle göra den här igen som en lätt efterrätt efter en måltid eller så skulle den vara bra som en gomrengöring mellan rätterna.

En härlig, uppfriskande behandling för en varm sommardag. Den mousserande citronsorbeten var väldigt syrlig och jag gillar den på det här sättet, men det gjorde inte alla. Jag tror att mer kolsyrat vatten kan läggas till, åtminstone en kopp till, för att mildra smaken. Det var enkelt att sätta ihop, det svåraste är att vänta. Den lilla sältan i det gnistrande vattnet kompletterade citronerna precis. Efter 20 minuter i glassmaskinen var sorbeten slaskig frusen (som mjuk servering). Nästa gång jag ska fylla citronerna tänkte jag att det här var en bra idé att göra inför en fest.

Mousserande citronsorbet är syrlig, söt och mycket uppfriskande. Jag lät sirapen sitta i ungefär en timme innan jag tillsatte det mousserande vattnet och kärnade den sedan i min glassmaskin. Den var mjuk och slaskig efter 25 minuter och stelnade i frysen efter 4 timmar (fortfarande lätt att ösa på). Vi njöt av små skopor av det till efterrätt.Source link

Rate this post

Leave a Reply