Hemlagad Mozzarellaostpinnar är oemotståndligt krispiga på utsidan med sliskiga, smältande centra som dras isär med läckra strängar av ost. Ta dem för en dunk i Marinara Sauce eller Ranch för det ultimata mellanmålet eller enkla festaptitretare.

Nyckeln till att göra de bästa oststavarna är i paneringen. Titta på videohandledningen nedan för att se vår metod för den perfekta balansen mellan krispig skorpa och ostliknande fyllning!

Två händer drar isär en mozzarellapinne med en tallrik ostpinnar i bakgrunden.

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Hemgjorda mozzarellastavar

Vi älskar att återskapa vår favoritmat från frysgången, från Air Fryer pommes frites till Popcorn Chicken. Dessa hemgjorda mozzarellaostpinnar är ett hälsosammare alternativ till den köpta versionen, gjord med bättre ingredienser. De smakar också mycket bättre, om du frågar mig! En tugga av dessa färska från fritösen varma och ostliknande mozzarellastavar, så märker du skillnaden direkt.

Hemligheten ligger i att dubbeldoppa oststavarna i äggtvätt och mjöl. Dubbeldoppning tar några extra minuter, men resultatet är den bästa krispiga skorpan som rymmer all den sliskiga, smälta osten. Titta på vår videohandledning nedan för att se denna enkla teknik i aktion.

Mozzarella ostpinnar Video

Titta på Natasha göra dessa enkla hemgjorda mozzarellastavar med en krispig panering och en sliskig, ostlik fyllning. Dessa är helt crave-värda! Här är varför du kommer att älska dem:

 • Krispiga och ostiga – dubbeldoppning skapar den perfekta balansen mellan ost och skorpa.
 • Friskare – De flesta frysta ostpinnar kommer med högbearbetad sojabönolja och andra mystiska ingredienser. Du kan göra din egen med bättre ingredienser.
 • Enkelt att göra – Dessa tar bara några steg att göra och du kan till och med frysa dem framåt och sedan steka dem när suget slår till!

Ingredienser

Det är enkelt att göra hemgjorda mozzarellastavar med bara en handfull skafferi- och kylskåpsingredienser (se den detaljerade ingredienslistan i det utskriftsvänliga receptkortet nedan).

 • Mozzarellaost – Ett block på 16 oz med låg fuktig, delvis skummad mozzarellaost bör ge cirka 20-24 oststavar.
 • Mjöl – För bästa resultat använd vanligt universalmjöl för paneringen.
 • Vitlökssalt – Vi använder vitlökssalt istället för vanligt salt för extra smak.
 • Ägg – vispas till en äggskölj som håller kvar brödsmulorna på oststängerna.
 • Kryddat brödsmulor – Du kommer att älska den extra smaken av italienskt kryddat brödsmulor. Om du använder vanligt ströbröd, blanda i en tesked italiensk krydda eller torkad basilika och oregano.
 • Olja – För stekning, eller använd matlagningsspray om du bakar dina mozzarellastavar.
Ingredienserna till hemgjorda mozzarellaostpinnar.

Hur man gör mozzarellaoststavar

Redo att göra dina egna ooey-gooey, smälta ostpinnar med den krispigaste paneringen? Så här förbereder du dem för stekning:

 1. Ställ in Breading Station – Ta fram tre skålar. Vispa samman mjölet med vitlökssalt i den första skålen, vispa ihop äggen i den andra och tillsätt dina ströbröd i den tredje.
 2. Skär osten (hee hee) – Använd en vass kniv för att skära mozzarellablocket i stavar som är knappt ½” tjocka och 3” långa. Du kommer att sluta med cirka 20-24 ostpinnar.
 3. Kappa i Panering – Doppa varje oststav först i mjölet, sedan i ägget, upprepa sedan i mjöl och äggtvätt. Denna dubbeldoppningsmetod är hemligheten bakom välpanerade ostpinnar. Rulla till sist pinnarna i ströbrödet så att de blir jämnt belagda på alla sidor.
 4. Frysa – Lägg över de panerade oststavarna på ett bakplåtspapper eller fat. När alla pinnar är belagda, täck dem med plastfolie och frys i 45 minuter.
Fotocollage som visar processen för muddring av ostpinnar i panering.

Hur man steker oststavar

Efter att dina ostpinnar har svalnat är det dags att steka dem. Fritering kräver lite noggrann uppmärksamhet (lämna inte den heta oljan utan tillsyn), men det är faktiskt ganska enkelt:

 1. Värm oljan – I en djup panna, värm 2 koppar olja på medelvärme tills temperaturen når 350ºF på en termometer. Ett enkelt sätt att testa temperaturen är att strö en nypa ströbröd i oljan. Om smulorna fräser har oljan rätt temperatur för stekning.
 2. Fritera – Ta ut dina ostpinnar ur frysen. Arbeta i små omgångar, släpp oststavarna i den heta oljan. Stek i ca 60-90 sekunder, vänd pinnarna halvvägs. Använd en hålslev för att ta bort de kokta mozzarellastavarna när utsidan är knaprig och gyllene, och så fort du ser någon ost börjar läcka ut.
 3. Häll av och kyl – Lägg de stekta mozzarellastavarna på en tallrik klädd med hushållspapper för att absorbera överflödig olja.
Fotocollage som visar processen för fritering av mozzarellaostpinnar.

Proffstips: Oljan tenderar att svalna lite medan oststavarna kokar. Se till att värma upp oljan till 350ºF mellan satserna, annars smälter osten inuti snabbare än utsidan kan bli knaprig, vilket gör att osten läcker ut. A clip-on oljetermometer hjälper till att övervaka oljetemperaturen.

Tips för de bästa mozzarellaoststavarna

Här är några sista tips för att göra dina egna mozzarellastavar:

 • Fritering ger bäst resultat – Att steka i olja ger ett knaprigt yttre.
 • Använd rätt olja – Använd en olja med hög rökpunkt så att dina ostpinnar inte bränns. Extra lätt olivolja, vegetabilisk olja, rapsolja och jordnötsolja är bra alternativ.
 • Stek i omgångar – 3-4 åt gången så att oljan inte svalnar för snabbt.
 • Skär jämnstora pinnar – håll dem strax under 1/2 tum tjocka så att de värms jämnt.
En hög med mozzarellaost sticker på en vit tallrik bredvid en skål med marinarasås.

Vanliga frågor

Kan jag göra det här receptet med strängost?

Ja, du kan ersätta mozzarellablocket med individuellt inslagna oststavar. Det här är en enkel genväg om du är tidspressad.

Kan jag använda färsk mozzarella?

Nej. Färsk mozzarellaost är för mjuk och släpper ut för mycket vätska, vilket gör att paneringen blir blöt (och oljan stänker).

Varför smälter inte min ost?

Om osten inuti dina mozzarellastavar inte är sliskig i mitten, kan det vara så att dina oststavar var för tjocka. En snabb lösning är att mikrovågsugna dem i 15-20 sekunder för att smälta osten.

Kan jag göra dessa i ugnen eller fritös istället?

Ja! Se nedan för instruktioner om hur man gör hemgjorda ostpinnar i en vanlig ugn, varmluftsugn eller fritös.

Servera med

Vi älskar att servera dessa krispiga hemgjorda ostpinnar som en enkel aptitretare eller mat på speldagen. Här är några av våra favoritdippsåser för mozzarellastavar:

En hand doppar en mozzarellaostpinne i en skål med marinarasås, bredvid fler ostpinnar på en tallrik.

Kan jag göra oststavar utan att fritera?

Även om stekning ger dig de bästa resultaten, kan du fortfarande göra läckra sliskiga oststavar med någon av metoderna nedan:

 • Bakade oststavar: Ordna de frysta ostpinnarna i ett enda lager på en bakplåt, ungefär en tum från varandra. Spraya överallt med matlagningsspray. Med gallret i den översta tredjedelen, grädda vid 475°F i 7-8 minuter, vänd halvvägs. Grädda tills smält ost börjar titta genom skorpan.
 • Varmluftsugn: Värm ugnen till 350°F och följ samma instruktioner som den vanliga ugnen, grädda i 4-6 minuter istället.
 • Air Fryer oststavar: Förvärm din airfryer till 375°F, luftstek sedan oststavarna i 4-5 minuter, vänd halvvägs. Arbeta i omgångar vid behov för att säkerställa att den varma luften kan cirkulera.

Make-Ahead

Hemgjorda mozzarellaostpinnar fryser riktigt bra så att du kan laga en sats när suget slår till.

 • Att frysa: Lägg på en plåt, täck med plastfolie och frys i 2 timmar tills det är fast. Överför till en fryssäker zip-top-påse, krama ur överflödig luft och frys i upp till 3 månader. Du kan tillaga dem direkt från frysta.
 • Återuppvärmning: För att få insidan av dina kokta mozzarellastavar sliskiga igen, mikrovågsugna dem i 15-20 sekunder, bara tills osten börjar titta genom skorpan.
En smält mozzarellaostpinne bruten på mitten i en hög med mozzarellastavar bredvid en skål med marinarasås.

Om du letar efter en rolig aptitretare eller mättande mellanmål hoppas vi att du ska prova dessa hemgjorda mozzarellastavar!

Fler enkla mellanmålsrecept

Behöver du fler läckra hemlagade snacks och aptitretare? Om du älskade dessa ostpinnar, vänta tills du provar dessa publikfavoriter:

Mozzarella oststavar recept

Förberedelsedags: 20 minuter

Tillagningstid: 10 minuter

Frysa: 45 minuter

Total tid: 1 timme 15 minuter

En smält mozzarellaostpinne bruten på mitten i en hög med mozzarellastavar bredvid en skål med marinarasås.

Hemgjorda mozzarellaostpinnar är extremt krispiga på utsidan och sliskiga och smälta i mitten. Doppa dem i marinarasås eller ranch för det ultimata mellanmålet eller festaptiten!

Författare: Natasha Kravchuk

Kurs:

Aptitretare

Kök:

amerikansk

Nyckelord:

hemgjorda mozzarellastavar, mozzarellaoststavar, mozzarellastavar

Skicklighetsnivå:

Lätt/Medium

Kostnad att göra:

$6-$8

Serveringar: 24 ostpinnar

 • 16
  uns
  mozzarellaostblock med låg fukthalt
 • 2/3
  kopp
  mjöl för alla ändamål
 • 1
  tsk
  vitlökssalt
 • 3
  stor
  ägg
 • 1
  kopp
  Italienskt kryddat brödsmulor
 • Matlagningsspray för bakning eller 2 dl olja för stekning
 1. I den första skålen, rör ihop mjöl och vitlökssalt. Vispa äggen ordentligt i den andra skålen med en gaffel. Tillsätt brödsmulor i den tredje skålen.

 2. Skär mozzarellablock i 20-24 oststavar (knappt 1/2″ tjocka och ca 3″ långa).

 3. Muddra ostpinne i mjöl, ta bort överskottet och doppa sedan i ägget tills det är täckt. Låt överskottet droppa tillbaka i skålen och doppa sedan igen i mjöl följt av ägg.

 4. Rulla ostpinnen i brödsmulor, vänd tills alla sidor är väl belagda, överför sedan till ett fat, täck och frys i 45 minuter.

 5. Värm olja på medelvärme till 350˚F på en termometer. Om du tappar en nypa smulor i oljan ska de fräsa och bubbla.

 6. När oljan är varm, tillsätt oststavar i små omgångar (4 åt gången) och stek i 60-90 sekunder, vänd halvvägs och ta bort så fort utsidan är gyllenbrun och knaprig och det finns några tecken på att ost sipprar ut. Se till att oljan återupphettas till 350°F mellan batcherna. Överför stekta ostpinnar till en tallrik med hushållspapper för att suga upp eventuell överflödig olja.

Source link

Rate this post

Leave a Reply