Musslor i en krämig vitvinsvitlökssås är så snabb att du nästan inte kommer att tro att något så förödande delikatess är snabbare än avhämtning. Musslor, vitt vin, grädde, citron och vitlök är nästan allt som behövs.

Anpassad från Kirsty Scobie & Fenella Renwick | The Seafood Shack | Interlink, 2021

Se till att äta dessa musslor med vitvinsgräddsås med en limpa knaprig bröd, eftersom såsen är fylld med smak. Bara lite smör och citron, förutom lite schalottenlök och vitlök, ger vitvinssåsen. När det kombineras med musselsprit och lite grädde blir resultatet dekadent och absolut mera. Det här är ett av de recept där helheten är större än bara summan av dess delar.–Kirsty Scobie & Fenella Renwick

Vanliga frågor om musslor

Vad är odlade musslor?

Gårdsuppfödda musslor är betydligt renare och lika smakrika som vilda musslor. Den vanligaste typen är den svartfärgade “blå musslan”, men grönskaliga Nya Zeelands musslor är också populära. Fråga din fiskhandlare efter repodlade musslor om du kan hitta dem eftersom de tenderar att bli ännu mindre gryniga. Repodlande musslor är en teknik som används av många musselodlare. På senvåren, när musslor börjar leka och havstemperaturen stiger, släpper bönder gammalt rep i vattnet, som hålls flytande av bojar. Larverna sätter sig naturligt på repytan och växer. Det tar normalt ett till två år för dem att nå mognad.

Hur mycket musslor ska jag köpa per person?

Att köpa 1 till 1 1/2 pund musslor per person för en huvudrättsservering är perfekt.

  • I en stor gryta på medelvärme, kombinera smör, lök och vitlök. Saute tills allt är mjukt, 6 till 10 minuter. Smula i grönsaksbuljongtärningen och tillsätt citronsaften.
  • Öka värmen, släng i musslor och vin och lägg på locket på grytan. Vinet kommer att ånga och börja koka musslorna. Koka tills de flesta musslorna är öppna, ca 3 minuter.

  • Sänk temperaturen till låg och tillsätt tjock grädde, persilja och svartpeppar. Öka långsamt temperaturen tills såsen börjar bubbla — var försiktig när du tillsätter grädden för om den är för varm kan den spjälkas.

  • Låt sjuda försiktigt tills alla musslor är öppna, ca 2 minuter till. Kasta alla som vägrar öppna.

  • Servera med en klyfta citron och massor av knaprigt bröd.

Servering: 1 serveringKalorier: 347 kcalKolhydrater: 11 gProtein: 28 gFett: 15 gMättat fett: 7 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 4 gTransfett: 1 gKolesterol: 89 mgNatrium: 837 mgKalium: 803 mgFiber: 1 gSocker: 1 gVitamin A: 651 IUC-vitamin: 19 mgKalcium: 72 mgJärn: 9 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Kirsty Scobie | Fenella Renwick. Foto © 2021 Clair Irwin. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Det här receptet på musslor i en krämig vitvinsvitlökssås tog mig tillbaka till en tid i Bryssel när jag hade den mest fantastiska tallriken med moules frites. Receptet gav i stort sett samma rätt (minus frites) med perfekt balanserade smaker och en rikedom som kommer från bara några enkla ingredienser.

Se till att köpa de bästa musslorna du kan hitta från en pålitlig källa. Vi hade turen att hitta färska musslor från Maine som var mycket rena med nästan inga skägg. Planera på ungefär ett pund person med massor av knapriga baguetteskivor för doppning.

Dessa musslor i en krämig vitvinsvitlökssås var en njutning! De var lätta att göra och på bordet inom 30 minuter efter start. Jag hade ingen buljongtärning så det skippade jag och kryddade med salt istället.

Se till att rättens värme är väldigt låg innan du tillsätter grädden eftersom den lätt kan delas. Vi serverade med massor av knaprigt bröd för att soppa upp den läckra såsen.

Ursprungligen publicerad 15 oktober 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply