Mussels marinara är en fantastiskt enkel maträtt som fortfarande är full av smak. Smaksatt med bara peppar och persilja är de svagt saltiga och söta musslorna stjärnan i showen.

Dessa blötdjur har flera olika namn på italienska–cozze, muscoli, peocioch mitili. Nuförtiden odlas dock de flesta kommersiellt tillgängliga musslor, vilket garanterar en hög renhetsnivå. De bör dock fortfarande skrubbas noggrant under kallt, rinnande vatten, men inte lämnas att dra i vatten.

Dra av skäggen med hjälp av en kort, vass kniv och slå bort eventuella havstulpaner från skalen med knivskaftet. Kassera musslor med trasiga skal eller de som inte stängs omedelbart när de knackas hårt. Deras möra, smakrika kött är mycket lättsmält och deras matlagningsjuicer är ett utsökt tillskott till soppor, såser och risottos.— Silverskedens kök

Vanliga frågor om musslor Marinara

Tänk om jag ville använda frysta musslor i det här receptet?

Du skulle laga dem på exakt samma sätt, älskling. Lägg dem i grytan och koka tills de öppnar sig, var medveten om att frysta kan ta lite längre tid än 5 minuter.

Jag har aldrig ätit musslor förut. Hur äter jag dem?

Vi förstår. Om det är första gången du provar dessa läckra småbitar kan du absolut bara ta den i handen och helt enkelt suga ut den kokta musslan ur skalet. Du kan dock hålla i skalet med en hand och plocka ur musslan med hjälp av en gaffel. Lätt som en plätt!

Kan jag lägga till något till detta recept?

Även om det här receptets skönhet ligger i dess enkelhet, kan du alltid fräsa upp det med en skvätt citronsaft eller ett stänk av rödpepparflingor. Gå med det som rör dig, säger vi.

  • Lägg musslorna i en stor kastrull eller gryta på hög värme med mycket peppar men inget vatten. Koka tills musslorna öppnar sig, ca 5 minuter. Släng allt som förblir stängt.
  • Låt musslorna rinna av, spara matlagningsvätskan kvar i pannan som sprutade ut från blötdjuren under tillagningen. Lägg musslorna i ett djupt serveringsfat. Sila av matlagningsvätskan genom en sil fodrad med ostduk i en liten skål. Rör ner persiljan, häll blandningen över musslorna och servera.

Servering: 1 delKalorier: 163 kcalKolhydrater: 7 gProtein: 22 gFett: 4 gMättat fett: 1 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 1 gKolesterol: 53 mgNatrium: 539 mgKalium: 618 mgFiber: 1 gSocker: 1 gVitamin A: 553 IUC-vitamin: 19 mgKalcium: 53 mgJärn: 8 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2011 Silverskedens kök. Foto © 2011 Edward Park. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Dessa musslor marinara är otroligt lättlagade med fina resultat. Och det här receptet framhäver verkligen smakerna som kommer från de naturliga juicerna, med inget av det typiska vinet eller citronen tillsatt, bara lite vatten från de sköljda musslorna. Dessutom tillförde den knäckta paprikan en antydan till komplexitet och den hackade persiljan lite ljusare. Jag pressade lite citron efter några tuggor, bara för att jag älskar den extra syran, men om du letar efter den sanna smaken av havet, lämna det som det är.

Denna musselmarinara är det enklaste receptet, och det resulterar i en av de mest förtjusande, fräscha, näsan i luften. Inget annat än musslor och persilja. En stor gryta, hög värme, tallrik upp och ät! Den söta, delikata, naturliga smaken av musslorna är den smak du får – inga tunga, övervitslickade, krämiga, syrade musslor här! Bara den naturliga, söta juicen med lite persilja för att lägga till den fräscha smaken. Smidig, söt, med en antydan av vattnet – vad mer kan vi begära?

Detta cozze alla marinara-recept är så tillfredsställande för ett så enkelt, lättlagat recept. Vad mer kan du göra på mindre än 5 minuter som är så till synes snyggt och gott? Som sagt, jag saknade såsen att doppa bröd i. Jag älskar kokosmusslacurryrätter eller till och med enkla vitlökssåser på grund av all buljong som blir över i botten av skålen.

Ursprungligen publicerad 12 december 2011

Source link

Rate this post

Leave a Reply