Musslor med chouriço, vitlök och koriander är en älskad och allestädes närvarande rätt i hela Portugal. Rätten är enkel att förbereda och är gjord av korv som fräss i en stekpanna tillsammans med vitlök och musslor.

En skål med musslor med chouriço, vitlök och koriander med en välsmakande buljong ovanpå blått och vitt kakel.

Detta klassiska portugisiska musslorrecept ställer salta musslor och rökig chouriço samman i en vitlökig, smörig, koriandersås som praktiskt taget ber om att bli soppad och slurpad. Det är allt du behöver för att göra vilken kväll som helst till en speciell kväll – plus kanske lite (eller mycket) knaprigt bröd för doppning och sopping och ett glas kyld Alvarinho eller vinho verde.–Angie Zoobkoff

Vanliga frågor om musslor med Chouriço, vitlök och koriander

Är det sant att musslor som inte öppnar sig under tillagningen är dåliga?

Inte nödvändigtvis. Som med alla tvåventiler måste du vara uppmärksam när du lagar musslor. Inspektera först dina skaldjur innan du lagar dem. De borde alla vara stängda. Om några är öppna, ge dem en kran – de bör stängas, eftersom de fortfarande lever. Om din mussla inte svarar på kranen är det bästa alternativet att ta bort den från de andra och slänga den i papperskorgen.

Efter att dina musslor är kokta bör de flesta vara öppna. Det kan finnas några som fortfarande är stängda, men det betyder inte nödvändigtvis att de är dåliga. Bänd upp dem med en tunn kniv. Om musslorna luktar och har samma utseende som de andra är du i bra form. Om det luktar någonting eller om de verkar skrumpna, släng ut dem. Ta inte onödiga chanser med skaldjur.

Vilket är det bästa substitut för koriander?

Färsk persilja kommer att sitta fint som ersättning för koriander i de flesta recept.

Var kan jag hitta portugisisk chouriço?

Prova dina lokala internationella marknader eller exklusiva slakterier. Om allt misslyckas kan du beställa online från våra vänner på Portugalia Marketplace, eller till och med på Amazon.

Om inget av dessa alternativ är tillgängliga kan du ersätta spansk chorizo ​​med liknande resultat.

Vilken är den bästa typen av mussla att använda för detta recept?

Littleneck eller manila musslor fungerar bäst i detta recept.

Musslor med Chouriço, vitlök och koriander

En skål med musslor med chouriço, vitlök och koriander med en välsmakande buljong ovanpå blått och vitt kakel.

Musslor med chouriço, vitlök och koriander är en älskad och allestädes närvarande rätt i hela Portugal. Rätten är enkel att förbereda och är gjord av korv som fräss i en stekpanna tillsammans med vitlök och musslor.

Nuno Mendes

Prep 25 min

laga mat 10 min

Total 35 min

  • Värm oljan i en stor stekpanna på låg värme. Tillsätt chouriçon och koka tills den är knaprig, 3 till 5 minuter. Rör ner vitlöken och koka försiktigt tills den doftar, ca 1 minut.

  • Tillsätt korianderstjälkar, musslor och smör. Öka värmen till medium, täck pannan och koka, skaka pannan då och då, tills musslorna börjar öppna sig, 4 till 6 minuter. Se till att inte överkoka musslorna.

  • Släng alla musslor som inte har öppnat sig. Ta kastrullen från värmen, släng i korianderbladen och rör om ett par gånger. Täck med lock medan du flyttar över stekpannan till bordet. Servera med citronklyftor och piri piri-sås efter smak och mycket knaprigt bröd för att soppa upp såsen.

Servering: 1delKalorier: 629kcal (31 %)Kolhydrater: 10g (3%)Protein: 21g (42 %)Fett: 57g (88 %)Mättat fett: 18g (113 %)Fleromättat fett: 4gEnkelomättat fett: 23gTransfett: 0,5gKolesterol: 92mg (31 %)Natrium: 889mg (39 %)Kalium: 184mg (5 %)Fiber: 2g (8%)Socker: 2g (2 %)Vitamin A: 1338IU (27 %)C-vitamin: 41mg (50 %)Kalcium: 56mg (6 %)Järn: 3mg (17 %)

Recensioner av recepttestare

Ursprungligen publicerad 2 juli 2018

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply