Färsk het naan gjord direkt i ditt kök på bara cirka 30 minuter. Det här receptet på naanbröd med ost och chili är vad jag kallar ett “recept för kylskåpsdörrar” – det skulle inte ha en chans att arkiveras! Att bita i det smidiga, lite sega tunnbrödet fyllt med sliskig cheddar och mozzarella (jag använde helmjölk med låg fuktighet, inte färsk) är så beroendeframkallande att det är frestande att stämpla det här receptet “tjänar en”. Naan är utsökt med eller utan saltat smör, men det är exceptionellt med ghee gjord på odlat smör. (Jag rekommenderar starkt att göra det själv. Det är väldigt enkelt och väldigt speciellt.)

Några tips att notera:
Först, för att skynda på, riv ostarna och hacka den gröna chilin och koriandern medan degen vilar i 10 minuter – du behöver inte göra detta förberedande arbete i förväg.

För det andra, ha ett litet fat med olja i närheten när du knådar och kavlar ut degen. Om det är för klibbigt, se om du kan åtgärda det genom att använda mer olja i handflatan istället för att använda mjöl. Om du måste mjöla din arbetsyta, var mycket konservativ. Det här är inte mycket deg, så det krävs inte särskilt mycket tillsatt mjöl för att få torrare naan. (Lita på mig på det här. Jag gjorde flera satser eftersom, som jag sa, receptet tjänar en i mitt hus…)

För det tredje, när du nyper den fyllda degen, försök att pressa ut så mycket luft som möjligt, annars riskerar du att spränga stora luftfickor när du kavlar ut degen andra gången. För att inte störa den fyllda degen för mycket kavlade jag ut den mest bara åt ena hållet till fyra ovaler som var cirka 4 tum x 8 tum. (Du kan ha lite fyllning över. Den är härlig vikt runt en omelett.)

Slutligen – och den bästa upptäckten för mig personligen – oroa dig inte om det är för kallt ute för att grilla eller om du inte har en speciell inomhusgrill. Broilern i din ugn är i princip en upp och nervänd inomhusgrill och den fungerar väldigt bra här. Jag ställde bakplåten på det högsta gallret, cirka 4 tum från elementet. Ungefär 1 minut till 1 minut 15 sekunder per sida under broilern (dvs. gå INTE iväg) tillagas naanen till perfektion med vackra lätt förkolnade fläckar.

Source link

Rate this post

Leave a Reply