Den här oxbringa från Nach Waxman, ägare till den oöverträffade kokboksbutiken Kitchen Arts & Letters på Manhattan, är kanske det mest googlade bröstreceptet någonsin. Anledningen är en unik teknik: bringan är delvis tillagad, tas ur ugnen, skivas. sedan tillbaka till ugnen för att laga helt. Saftig, djupt smakrik och otroligt mör. Geni.

Nach Waxman har världens mest googlade bästa bröstrecept, hävdar författaren Stephanie Pierson från grundaren av Manhattans Kökskonst och bokstäver, en kokboksaffär av oöverträffad excellens. Waxman växte upp på New Yorks Lower East Side med en hängiven tradition av brisket.

Eftersom vi inte är judar har The One och jag aldrig lagat Rosh Hashanah-middag för vänner. Men i år bjöd vi in ​​vår vän Susan, som inte firade, och serverade Nachs oxbringa. Vi blev åska när Susan, efter att ha deltagit i mer än 70 nyårsfirande, förklarade att rätten var “den bästa bringan jag någonsin har haft.” Även om vår erfarenhet överskrider Susans, kunde The One eller jag inte hålla med!

Vi serverade den med galet bra Söta och kryddiga rostade morötter, rostad potatis med dill, superfuktig äppelkaka.–David Leite

Vanliga frågor om nötköttsbringa

Vad är första skuren oxbringa?

Oxbringa kommer från stutens bröstmuskler som får en seriös träning under djurets liv. Brisket delas ofta i 2 delar – det första och andra snittet. Det första snittet (den platta) är en längre, magrare och större köttbit. Beläget under det andra skäret på styren, kan det första skäret vara allt från 3,5 till 10 lbs.

Det andra snittet (däcket) har mer fett fäst och tar inte lika lång tid att tillaga. Att välja en förstskuren bringa av hög kvalitet kan hjälpa till med tillagningstid och mörhet. Eftersom det första snittet är magert kan det ta ett tag att koka till det blir mört. På grund av den magerheten väljer vissa människor att använda sötare eller mer komplexa smaker för att kompensera för bristen på fett. Den är också särskilt väl lämpad att användas till corned beef.

Kan jag lägga till mer lök eller morötter till Nach’s bringa?

Definitivt! Våra recepttestare och läsare som har provat receptet älskade hur löken och morötterna blev och rekommenderar att du lägger till fler. På så sätt finns det tillräckligt att dela med andra.

Vad är interimskivning?

Interimskivning är processen att skära köttet mitt under tillagningsprocessen. Detta är ett ovanligt bröstrecept eftersom det kräver att köttet skivas halvvägs under tillagningstiden. Ta bara försiktigt bort din panna från ugnen, placera bringan på en skärbräda och skär över kornet i cirka 1/8-tums skivor. Efter det, återgå till pannan och koka under den återstående tiden.

  • Värm ugnen till 375°F (190°C). Var redo med en stor ugnsfast emaljerad gjutjärnsgryta eller annan tung gryta som har lock och är tillräckligt stor för att knappt (eller tätt) passa bringan.
  • Pudra lätt bringan med mjöl, om så önskas. Strö över bringan med peppar. Hetta upp oljan i grytan på medelhög värme. Lägg till bringan i grytan och koka tills knapriga och brynta områden visas på ytan här och där, 5 till 7 minuter per sida.

  • Överför bringan till ett fat. Öka värmen under grytan lite, tillsätt löken och koka under konstant omrörning med en träslev och skrapa upp eventuella brynta bitar som fastnat i botten av grytan, tills löken har mjuknat och utvecklat en rik brun färg men faktiskt inte är karamelliserad, 10 till 15 minuter. Ta bort grytan från värmen. Lägg bringan på löken och häll eventuell saft som samlats på fatet över bringan.
  • Bred ut tomatpurén över bringan som om du skulle glasyra en kaka. Strö över bringan med salt och peppar och tillsätt sedan vitlök och morot i grytan. Täck grytan, för över den till ugnen och låt den koka orörd i 1 1/2 timme.

  • Överför bringan till en skärbräda. Använd en mycket vass kniv, skiva bringan tunt över kornet i cirka 1/8-tums tjocka skivor. Lägg tillbaka skivorna i grytan, överlappa dem i en vinkel så att du kan se lite av den övre kanten på varje skiva. Slutresultatet ska likna den ursprungliga oskivade bringan som lutar något bakåt. Om det är absolut nödvändigt, tillsätt 2 till 3 teskedar vatten i grytan.
  • Täck grytan och sätt tillbaka den i ugnen. Sänk värmen till 325°F (163°C) och koka tills bringan är gaffelmör, ca 2 timmar till. Kontrollera en eller två gånger under tillagningen för att se till att vätskan inte har bubblat bort. Om den har det, tillsätt ytterligare några teskedar vatten – men inte mer. Varje gång du kontrollerar, sked också lite av vätskan ovanpå steken så att den droppar ner mellan skivorna så att saften ger köttet smak.

  • Den är redo att staplas på ett fat eller skärbräda och servera direkt efter att du sked lite av pannsaften över bringan för att knappt fukta den, även om det är sant att det är ännu bättre andra dagen efter att du låter bringan svalna, täcker den löst med folie och ställer den i kylskåp över natten . För att värma på nytt, skumma bort eventuellt fett från juicens yta och värm försiktigt upp bringan i juicerna, i en täckt holländsk ugn, i en ugn som är förvärmd till 325°F (163°C) tills den är genomvärmd, ungefär en timme.

Servering: 1 delKalorier: 501 kcalKolhydrater: 10 gProtein: 58 gFett: 24 gMättat fett: 8 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 12 gKolesterol: 169 mgNatrium: 261 mgKalium: 1097 mgFiber: 2 gSocker: 5 gVitamin A: 1094 IUC-vitamin: 8 mgKalcium: 39 mgJärn: 6 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2011 Stephanie Pierson. Foto © 2021 David Leite. Alla rättigheter förbehållna.


Recepttestares recensioner

Detta måste vara ett av de bästa bröstrecepten som jag har testat. Enkelt, rakt på sak, grundläggande tillagningsmetoder och en normal köttbit kombineras för en riktigt enastående smakupplevelse. Smakerna är fullt utvecklade, och var och en kompletterar de andra. Det är comfort food – och ja, “soul food” också. Det är kycklingsoppan för nötköttälskare bland oss.

Jag hade aldrig gjort en bringa förut, men alltid tänkt på det som en torr, seg nötkött – det här receptet visade att jag hade fel.

Jag äger ingen gjutjärnsgryta med lock eller någon gryta med lock som kan gå in i ugnen, så jag fick byta från en gryta på spisen till en gryta som jag täckte tätt med aluminiumfolie till ugnen, och det fungerade fortfarande jättebra. Hela processen liknade inte allt annat kött som jag har fixat – från isläggning av det med tomatpuré till att skära köttet innan det var färdiglagat – men det fungerade utmärkt. Jag behövde aldrig tillsätta vätska, och köttet kom ut så fuktigt och mört. Jag gör fläskgrill mycket, och jag gjorde såsen jag använder för att ha vid sidan av. Med eller utan sås var köttet en hit.

Vi har provat olika recept på bringa under åren. Det här var den bästa bringan jag har haft sedan min pappas bringa, och det var för länge sedan. Jag har till och med testat att göra min pappas recept, men det har aldrig blivit som det blev när han gjorde det.

Jag kan inte peka ut en del av detta recept som gör det till en vinnare. Jag tror att hemligheten är att allt bara fungerar vackert. Ingredienslistan är kort. Så mycket att jag undrade hur mycket smak den färdiga produkten kan ha. Låter inte 8 lökar mycket? Men efter att ha smakat den saftiga, rika, karamelliserade löken i den färdiga bringan, kan du göra en anteckning om receptet som liknar det jag gjorde. “Använd ännu mer lök nästa gång.” Jag ser fram emot att “nästa gång” är någon gång snart.

När det gäller min rädsla för den korta ingredienslistan så behövdes det inte. Smaken är fantastisk. Och skygga inte för att göra ett recept som kräver en 6-pund brisket och annonserar att den matar 10 till 12 personer. Du kan göra den, som jag gjorde, för 2 personer. Vi portionerade upp resterna, vakuumförseglade dem och stoppade paketen i frysen. Brysten frös perfekt. Så fantastiskt det var att ha en så underbar måltid en kväll när det inte fanns mycket tid att laga mat.

Vilken lätt bringa att göra, fylld med smak och ömhet. Bröstet var så mört att det föll isär när det väl var färdigkokt, så jag förstår varför du skar det innan tillagningstiden var slut – på så sätt kunde vi servera den som skivor och inte allt strimlad. Vi serverade den med vanligt potatismos, och jag skulle helt vilja föreslå det eftersom potatisen hjälper till att suga upp pannsaften. Det här är definitivt en rejäl måltid, perfekt för en helglunch — följt av en trevlig lång tupplur. Tack, Nach Waxman!

.Ursprungligen publicerad 7 december 2011

Source link

Rate this post

Leave a Reply