Denna pizza i New York-stil är den berömda verkliga affären med sin hemgjorda deg som ger en tunn och krispig skorpa, en snabb hemlagad tomatsås och mozzarellaost. Pålägg valfritt. Så här gör du det hemma.

Två skivor av New York-stil pizza på papperstallrikar med en cheese shaker och servetter bredvid pizzan.

Anpassad från Andrew Rea | Binging med Babish | Houghton Mifflin Harcourt, 2019

Autentisk pizza i New York-stil är inte direkt lätt att hitta utanför staden. Detta recept överträffar dock förväntningarna. Den över natten pizzadegen i New York-stil är lätt att göra – och sträcka ut! – och den suckframkallande tunna, krispiga skorpan, den perfekt enkla tomatsåsen och en blygsam klick mozzarellaost smälter samman för att skapa mycket mer än summan av dess delar. Verkligen den verkliga affären. Och du kan alltid använda butiksdeg om du inte har tid (eller ingredienser) att göra degen från grunden. Om du vill låtsas att du är en riktig New Yorker, vik skivan på mitten på längden när du tar upp den och äter den.–Angie Zoobkoff

Vanliga frågor om New York Style Pizza

Vad är skillnaden mellan brödmjöl och universalmjöl?

Gott folk, för att uppnå bästa resultat i din pizzadeg i New York-stil kan du verkligen inte ersätta brödmjöl med någon annan typ av mjöl. Det är de dåliga nyheterna. Den goda nyheten är att det är väldigt enkelt att hitta brödmjöl nuförtiden. Och du kommer inte ha något emot att köpa en påse av det eftersom du kommer att vilja göra det här receptet igen och igen och igen. För det mesta är den största skillnaden mellan brödmjöl och universalmjöl helt enkelt en fråga om protein. Vitt- och fullkornsbrödsmjöl har en högre proteinhalt än universalmjöl, vanligtvis 11-13%.

Hur äter man en skiva New York pizza?

Pizza i New York-stil är känd för sina stora tunna skivor. För att undvika en floppy skiva, hoppa över kniven och gaffeln och vik pizzaskivan på mitten innan du slukar.

New York Style Pizza

Två skivor av New York-stil pizza på papperstallrikar med en cheese shaker och servetter bredvid pizzan.

Denna pizza i New York-stil är den berömda verkliga affären med sin hemgjorda deg som ger en tunn och krispig skorpa, en snabb hemlagad tomatsås och mozzarellaost. Pålägg valfritt. Så här gör du det hemma.

Andrew Rea

Prep 45 min

laga mat 20 min

Total 1 d

För pizza i New York-stil

Gör pizzadegen

 • I en stor matberedare, pulsera ihop brödmjöl, socker, salt och jäst tills det är väl blandat.

 • Kombinera isvattnet och 1 matsked vegetabilisk olja i en vätskemätare och, medan maskinen är igång, ringla långsamt in blandningen genom matarröret tills en boll med klibbig deg bildas, 20 till 30 sekunder.

 • Flytta till en oljad arbetsyta och knåda tills den är slät, 2 till 4 minuter. Häll i en oljad skål, täck med plastfolie och ställ i kyl över natten innan du använder.

Gör pizzasåsen

 • I en matberedare, kombinera tomaterna och deras juice, vitlök, salt, oregano, rödpepparflingor, basilika och socker. Bearbeta tills den är slät.

  Du kommer förmodligen att ha mycket mer pizzasås än du behöver. Frys in eventuell återstående sås i upp till 3 månader och tina nästa gång ett pizzasuget i New York-stil slår till.

Montera pizzan i New York-stil

 • Dela den kylda degen i 2 lika stora bitar. Slå in individuellt i plastfolie och låt vila i rumstemperatur i 1 timme.

 • Medan degen vilar, ställ in ett ugnsgaller i näst högsta läge och lägg en pizzasten på den. Värm ugnen till 550°F (288°C) eller högsta inställningen i 1 timme. Pudra ett pizzaskal med hälften av mannagrynsmjölet.

  Om du inte har ett pizzaskal så fungerar en vält bakplåt fint på sin plats. Om du inte har en pizzasten kan du montera ihop och tillaga pizzan på en kraftig kantad bakplåt.

 • Pudra generöst en arbetsyta med allroundmjöl och lägg en bit av degen ovanpå. Tryck försiktigt med fingertopparna, tryck ut degen till en 8-tums (20-cm) runda, lämna kanten något tjockare.

 • Plocka upp degen och drapera den över dina knogar, låt tyngdkraften sträcka ut den. För degen hand över hand tills du har en runda på cirka 14 tum (35 cm). Överför degen till det förberedda pizzaskalet och forma om det till en cirkel, om det behövs, lämna kanten något tjockare.

 • Beroende på hur fräsig du gillar din pizza, häll 1/2 till 3/4 kopp av pizzasåsen på degen och bred ut den tills den är jämnt belagd, se till att lämna en 1/2-tums (12 mm) kant exponerad.

 • Strö hälften av mozzarellan över såsen. Skjut pizzan på den förvärmda pizzastenen och grädda tills skorpan är väl brynt och osten bubblar och får färg i fläckar, 10 till 12 minuter.

 • Använd pizzaskalet och flytta pajen till en stor skärbräda eller pizzapanna.

 • Upprepa med den återstående degen, såsen och osten för att göra en andra pizza.

 • Skiva varje pizza i cirka 8 klyftor och sluka.

Servering: 0,5(halv pizza)Kalorier: 670kcal (34 %)Kolhydrater: 96g (32 %)Protein: 28g (56 %)Fett: 18g (28 %)Mättat fett: 11g (69 %)Kolesterol: 45mg (15 %)Natrium: 2109mg (92 %)Kalium: 209mg (6 %)Fiber: 4g (17 %)Socker: 4g (4 %)Vitamin A: 432IU (9 %)C-vitamin: 1mg (1 %)Kalcium: 323mg (32 %)Järn: 2mg (11 %)

Ursprungligen publicerad 27 mars 2020

Recepttestares recensioner

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply