Denna New York super fudge chunk glass är lätt att göra hemma. Den kombinerar tre (ja, TRE) typer av choklad, pekannötter, valnötter och chokladtäckta mandlar och vardagliga ingredienser och smakar precis som Ben & Jerry’s.

En hand som håller en skopa av Ben & Jerry New York superfudgebit i en sockerstrutta.

Visst, du kan helt enkelt ta några pints av New York Super Fudge Chunk i butiken istället för att göra det från grunden. Men var är tillfredsställelsen i det?! (Och om du faktiskt finner en enorm tillfredsställelse i det, tänk på de tillfällen då du är sugen på New York Super Fudge Chunk och den är slut i lager – och du vet detta eftersom du kollade in varje frosttäckt pint i frysfodralet för att vara säker! Vi har alla varit där. Se det här receptet som ditt hack för dessa situationer.)–David Leite

Vanliga frågor om New York Super Fudge Chunk

Varför tillsätts ägg till glass?

Äggs fetthalt och lägre fryspunkt ger glass extra fyllighet och en krämig konsistens. På grund av risken för salmonella rekommenderas inte intag av opastöriserade råa ägg. För att vara säker, och minska risken för risk för infektion, använd pastöriserade äggprodukter när du gör hemmagjord glass.

Är New York Super Fudge Chunk samma sak som rocky road?

Det är nära, men inte exakt samma sak. Rocky road-glass är gjord med tillsats av marshmallows till choklad- och nötbasen.

New York Super Fudge Chunk

En hand som håller en skopa av Ben & Jerry New York superfudgebit i en sockerstrutta.

Denna New York super fudge chunk glass är lätt att göra hemma. Den kombinerar tre (ja, TRE) typer av choklad, pekannötter, valnötter och chokladtäckta mandlar och vardagliga ingredienser och smakar precis som Ben & Jerry’s.

Ben Cohen | Jerry Greenfield

Prep 30 min

laga mat 30 min

Total 1 hr

  • I en skål, släng ihop den grovhackade chokladen, pekannötterna, valnötterna och chokladtäckta mandlarna. Ställ in den i frysen.

  • Värm den osötade chokladen i toppen av en dubbelkokare över hett, inte kokande, vatten tills den smält eller värm den i en skål i mikrovågsugnen på 50 % i cirka 1 minut eller längre, efter behov.

  • Vispa i mjölken, lite i taget, och värm under konstant omrörning tills den är slät. Ta av från värmen och låt svalna.

  • Vispa äggen i en annan skål med en stavmixer eller för hand tills de är ljusa och fluffiga, 1 till 2 minuter om du använder en stavmixer eller 3 till 4 minuter om du använder en visp.

  • Vispa i sockret, lite i taget, och fortsätt vispa tills det är helt införlivat, ca 1 minut till. Tillsätt grädde, vanilj och salt och vispa ihop.

  • Häll chokladblandningen i gräddblandningen och blanda. Kyl till rumstemperatur. Täck över och ställ kallt, gärna minst 8 timmar.

  • Överför blandningen till en glassmaskin och frys in enligt tillverkarens instruktioner.

  • Efter att glassen tjocknat och ca 2 minuter innan den är färdigkärnad, häll i chokladen och nötterna. Fortsätt bearbeta tills glassen är klar.

  • Servera den mjuk, direkt från tillverkaren, eller om du föredrar din glass hårdare, överför den till en återförslutningsbar behållare och frys i minst 1 timme.

*VAD DU BEHÖVER VETA OM RÅÄGG

För de som är obehandlade med råa ägg, till exempel de mycket unga, de mycket gamla, de mycket sjuka, de mycket preggers eller de mycket petiga, var medveten om att detta recept innehåller råa ägg och inte bör konsumeras av dem.

Servering: 0,5koppKalorier: 433kcal (22 %)Kolhydrater: 39g (13 %)Protein: 8g (16 %)Fett: 31g (48 %)Mättat fett: 15g (94 %)Fleromättat fett: 4gEnkelomättat fett: 10gTransfett: 0,01gKolesterol: 85mg (28 %)Natrium: 50mg (2 %)Kalium: 316mg (9 %)Fiber: 4g (17 %)Socker: 32g (36 %)Vitamin A: 561IU (11 %)C-vitamin: 0,3mgKalcium: 108mg (11 %)Järn: 3mg (17 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 16 augusti 2019

Recept © 1987 Ben Cohen | Jerry Greenfield. Foto © 2011 Time Out NY. Alla rättigheter förbehållna. Allt material används med tillstånd.

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply