Nicoise sallad är ett världsberömt salladsrecept av goda skäl.

Denna fräscha och rejäla sallad innehåller mör barnpotatis, gröna bönor, tonfisk, kokta ägg och oliver i en lätt och ljus vinägrett.

Det är en vackert smakrik rätt som fungerar som sommarlunch eller lätt middag. Det är både imponerande och enkelt. Det mesta av denna sallad kan förberedas i förväg för en enkel måltid.

Nicoise Sallad i ett fat med en sked bredvid

Vad är Niçoise sallad?

Skapat i den franska staden Nice, en “sallad Nicoise” (NEE-SWAZ) visar upp säsongsbetonade och lokala ingredienser, men de innehåller nästan alltid ägg, oliver, fisk, bönor, tomater och potatis droppade i en syrlig vinägrett.

En fräsch och rejäl sallad

  • Även om denna sallad har ett fint klingande namn, är det faktiskt Nicoise-sallad enkelt att göra.
  • Förbered dig framåt! Koka ägg och potatis en dag framåt och förbered dressingen så att de är extra kylda och redo att monteras precis innan servering.
  • Den här salladen är hjärtlig tillräckligt för en hel måltid.
  • Niçoise sallad är en färsk och friska måltid som bör avnjutas “al fresco” (utomhus) med ett kylt glas vitt vin och en fräsch baguette.
ingredienser för att göra Nicoisesallad

Vad finns i Niçoise Salad?

Gröna – Romaine är krispigt, krispigt och håller sig bra med tyngre ingredienser. Använd den ensam eller lägg till ruccola eller blandade babygrönt för ytterligare textur.

Tonfisk – Jag använder konserverad tonfisk eftersom det är det jag oftast har till hands men du kan steka färska tonfiskbiffar att skiva och lägga till denna sallad. Byt ut tonfisken mot andra proteiner som babyräkor eller strimlor av grillad kyckling.

Grönsaker – Färgglada och mättande grönsaker som gröna bönor, tomater och potatis gör denna sallad oförglömlig.

Andra tillägg – Hårdkokta ägg är ett måste i en klassisk Nicoise (jag lagar mina så gulorna blir lite syltiga). Oliver och kapris ger en salt salt smak.

Klä på sig – Denna enkla vinägrett är gjord med rödvinsvinäger, olivolja, dijonsenap och bara en handfull kryddor. Ingredienserna kan subbeds (olika sorters vinäger och oljor) men håll samma mängder för att hålla ihop dressingen. Om du föredrar är en citronvinägrett bra i detta recept.

tvätta potatis och bönor i ett isbad för att göra Nicoise-sallad

Hur man gör Niçoise sallad

Gör en fin sallad till middag ikväll!

  1. Koka och förbered hårdkokta ägg och potatis (enligt receptet nedan). Svalka i ett isbad.
  2. Lägg ingredienserna till dressingen i en skål och vispa långsamt i oljan.
  3. Sätt ihop ingredienserna på ett fat eller en stor tallrik.
  4. Ringla över dressing och garnera med kapris, färsk persilja och knäckt svartpeppar.
lägga dressing till Nicoise Salad

Förvaring av sallad

Förvara rester av sallad niçoise ingredienser från sallad i en separat behållare i upp till 2 dagar. Överbliven dressing håller sig ca 7 dagar i kylen. För bästa resultat, bygg en ny sallad med färsk sallad och dressing.

Fler salladsrecept

Älskade din familj denna Nicoise-sallad? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Nicoise Sallad i ett fat med en sked bredvid

5 från 6 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Nicoise sallad

Bemästra den berömda Nicoise-salladen med detta lättlagade recept.

Förberedelsedags 5 minuter

Tillagningstid 17 minuter

10 minuter

Total tid 32 minuter

Prep

  • Fyll en liten skål och en stor skål med isvatten.

  • Lägg ägg i en medelstor kastrull och täck med vatten. Koka upp och när det kokar, täck med ett lock. Ta av från värmen och låt sitta 10-12 minuter. Ta bort äggen och lägg dem i den lilla skålen med isvatten. Avsätta.

  • Medan äggen sjuder, koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Tillsätt halverad potatis och koka 10 minuter. Tillsätt gröna bönor i det kokande vattnet och koka i ytterligare 3-5 minuter eller tills potatisen är mjuk och bönorna är mjuka. Låt rinna av och lägg i den stora skålen med isvatten.

  • Låt potatisen rinna av, blanda med lite olivolja och smaka av med salt och peppar.

hopsättning

  • Lägg upp sallad, potatis och bönor på ett serveringsfat.

  • Skala äggen under kallt vatten. Skär i hälften och lägg på tallriken. Tillsätt tomater och oliver.

  • Häll av tonfisken lätt och bryt försiktigt isär med en gaffel. Lägg ovanpå salladen.

  • Ringla över dressingen och garnera med kapris och färsk persilja om så önskas.

Valfria tillägg:
Rädisor, söta cornichons, rödlök, färska örter

Ägg kan kokas i en airfryer om så önskas (jag tillagar dem vid 250°F i 15 minuter för att få syltiga äggulor). Inget vatten krävs.
Förvara rester av sallad niçoise ingredienser från sallad i en separat behållare i upp till 2 dagar. Överbliven dressing håller sig ca 7 dagar i kylen.

5 från 6 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 412 | Kolhydrater: 19g | Protein: 21g | Fett: 29g | Mättat fett: 5g | Fleromättat fett: 4g | Enkelomättat fett: 18g | Transfett: 0,02g | Kolesterol: 171mg | Natrium: 654mg | Kalium: 700mg | Fiber: 5g | Socker: 5g | Vitamin A: 5042IU | C-vitamin: 24mg | Kalcium: 85mg | Järn: 3mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Sallad
Kök franska
ovanifrån av Nicoise Salad med skrift
närbild av Nicoise sallad på en tallrik med skrift
pläterad och närbild av Nicoise Salad med skrift
närbild av Nicoise Salad med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply