Denna No-Bake Cheesecake är en elegant, publikbehaglig sommardessert. Från skorpan till den sammetslena vispade cheesecaken, detta är 100 % en efterrätt utan bakning. Jordgubbssåsen tar denna efterrätt till nästa nivå så hoppa inte över den.

Om du älskar efterrätter utan bakning som Chokladlasagne eller vår Berry Trifle, kommer du att älska denna No-Bake Cheesecake.

No-Bake Cheesecake Video

Se Natasha göra det här lätta receptet för ostkaka utan tillagning. Vi älskar dekadensen och konsistensen hos en klassisk ostkaka, men denna ostkaka utan bakning är lika drömmande och verkligen lätt.

Mascarponeost lyfter smaken och konsistensen på denna lätta ostkaka utan bakning och det blir inte lättare. Den dubbla jordgubbstoppningen är läppsmakande god och du kommer att vilja ha jordgubbssåsen på alla dina desserter.

Om du gillade denna ostkakavideo utan bakning, tack prenumerera på vår Youtube-kanaloch klicka på klockikonen för att bli meddelad när vi delar en ny video.

Den bästa ostkakan utan bakning

På en resa till Maui besökte vi en tjusig restaurang som heter Monkey Pod. Maten var fantastisk men det bästa var den bit av jordgubbsgräddpaj vi delade i slutet av vår måltid. Den var lång, vacker, silkeslen som den kan vara och $10 per skiva! Jag frågade servitrisen om det (såklart jag gjorde det) och hon sa att de blandade mascarpone med vispgrädde så jag gav mig i kast med att experimentera.

Deras ursprungliga cheesecake-paj hade en bakad pajskal som jag testade, men jag kunde inte motstå att använda denna no-bake-skal. Det var galet lätt, lika gott, och det gör detta till en riktig efterrätt utan bakning. De flesta graham cracker skorpor är förgräddade men mängden smör här håller ihop skorpan så bakning är inte nödvändigt alls.

Skiva av no bake cheesecake toppad med jordgubbar

Ingredienser

Vi testade dessa proportioner om och om igen tills vi fick den perfekta ostkakakonsistensen utan bakning. Den är lätt att skiva, vispad, luftig, rik och dekadent.

 • Grahamskex-smulor – Du kan köpa dessa förkrossade eller krossa dina egna kex
 • Smör – fuktar smulorna och håller dem stelna i pannan
 • Färskost – ger en klassisk cheesecakesmak
 • Socker – vi använder strösocker för att tillsätta precis rätt mängd sötma
 • Tung vispgrädde – var noga med att använda HEAVY grädde för rätt fetthalt annars stelnar inte cheesecaken ordentligt.
 • Mascarpone – Det här är en nyckelingrediens. Det stabiliserar den vispade grädden och får den här cheesecaken att smaka som en skiva för $10 på en snygg restaurang.
 • Citron juice – Se till att använda FÄRSK citronsaft. Det skär ner sötman och balanserar kakan.

Proffstips: Se till att ha dina ingredienser vid rätt temperatur. Förvara tung grädde och mascarpone kyld i kylen tills du är redo att använda dem. Du vill mjuka upp färskosten i 1 1/2 timme i rumstemperatur så att du inte får klumpar i din krämiga cheesecake.

Verktyg du behöver

 • A 9″ springform med 3-tums väggar fungerar bäst för detta recept
 • Bakplåtspapper – vi upptäckte att om du lägger till en omgång bakplåtspapper i botten av springformen blir det lättare att skjuta och föra över kakan ur springformen när den har stelnat.
ingredienser för no bake cheesecake med jordgubbar, mascarpone, färskost, citronsaft, grahamsbröd och vispgrädde

De bästa kakorna för en smulskorpa

En mängd olika söta krispiga kakor kan användas för en smulskorpa och var och en ger en annan smakprofil. Vi använde grahams kex eftersom vi vanligtvis har dem till hands, men dessa kommer alla att fungera:

 • Graham Crackers
 • Biscoff kakor
 • Vaniljrån
 • Choklad Oreo Cookies (grädde borttagen)

Proffstips: För att krossa kexen, lägg dem i en blixtlåspåse, ta bort överflödig luft och krossa med en kavel. Du kan också pulsa dem i en matberedare tills det bildas fina smulor, följ sedan instruktionerna i det utskriftsvänliga receptet nedan.

Hur man gör No-Bake Cheesecake

Vi älskar ostkakor utan bakning, särskilt på sommaren när vi inte behöver värma upp ugnen, men de är fantastiska året runt. Det bästa är att det kan göra dem framåt och till och med frysta (se instruktionerna nedan).

 1. Kombinera krossade kex med socker och smält smör tryck sedan till en 9″ springform chilla sedan.
 2. Slå ihop färskost och socker tills det är fluffigt.
 3. Vispa kraftig vispgrädde i en separat skål vänd sedan ner mascarponen.
 4. Vika ihop färskostblandning i mascarponeblandningen och vänd sedan i citronsaft 1 msk i taget.
 5. Bred ut cheesecakefyllningen över skorpan. Täck och ställ i kylen tills den stelnat.
Hur man gör en smula skorpa och ingen baka cheesecake fyllning med mascarpone

Förberedande tips: Denna ostkaka utan bakning (skorpan, fyllningen och sirapen) kan göras i upp till 3 dagar, täckt och förvaras i kylskåp. Den är perfekt för enkel underhållning.

Kan jag ersätta mascarpone?

Precis som med en tiramisu hjälper mascarponen krämen att sätta sig ordentligt till en tjock och skivbar cheesecake. Det ger inte bara smak utan fungerar som en stabilisator så jag rekommenderar inte att ersätta den.

Kan du frysa en ostkaka utan bakning?

Detta är en förberedande dessert och fryser bra. Se bara till att låta den stelna i kylen innan den fryses in. Jag förvarar den helst i springformen för infrysning.

 • Att frysa: Slå in med flera lager plastfolie och frys in i upp till 3 månader.
 • Att tina: ställ in i kylen över natten och det kommer att smaka lika gott som färsk ostkaka utan bakning. Vi älskar den också delvis fryst eftersom den smakar som en glasskaka.

Cheesecake Toppings

En fantastisk topping är ett bra sätt att avsluta en cheesecake och hålla saker spännande med nya smaker. Dessa är våra go-to cheesecake toppings:

 • Färsk körsbärssås – smakar som körsbärspajfyllning
 • Jordgubbssås – bra till pannkakor också
 • Kolasås – så lätt att göra med skafferihäftklamrar
 • Färska bär – vi älskar att lägga till säsongens bär
 • Stenfrukt – skiva nektariner, plommon eller aprikoser
Skivad no bake cheese cake på ett serveringsfat med jordgubbstoppning

Har du någonsin testat att göra en ostkaka utan bakning? Det är så enkelt och gott, det kanske bara skämmer bort dig för alltid. Jag skulle också gärna vilja höra om din favorit sommardessert i kommentarerna nedan.

Fler sommardesserter

No-Bake Cheesecake Recept

Förberedelsedags: 30 minuter

Total tid: 30 minuter

ingen baka cheesecake med jordgubbar på toppen

Från skorpan till den sammetslena vispade fyllningen, detta är 100 % en No-Bake Cheesecake. Mascarponeosten lyfter ostkakans smak och konsistens. Det är en elegant, publikvänlig sommardessert.

Författare: Natasha Kravchuk

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$10-$12

Nyckelord:

Ingen baka ostkaka

Kök:

amerikansk

Kurs:

Efterrätt

Kalorier: 443

Serveringar: 12 människor

Ingredienser för Graham Cracker Crust:

 • 1 1/2
  koppar
  Grahamskex-smulor, (från 12 hela kex)
 • 1
  Msk
  strösocker
 • 8
  Msk
  osaltat smör, 1 pinne

Ingredienser för No Bake Cheesecake:

 • 8
  uns
  färskost, vid rumstemperatur
 • 2/3
  kopp
  strösocker
 • 1 1/4
  koppar
  tung vispgrädde, kyld
 • 12
  uns
  mascarponeost, kyld
 • 2
  Msk
  citron juice, nypressad

Förberedelser:

 1. Gör jordgubbssåsreceptet och sila genom en sil, tryck på det fasta ämnet med en spatel för att få så mycket sirap som möjligt. Ställ åt sidan för att svalna till rumstemperatur eller täck över och kyl om du gör i förväg. Den silade jordgubbssåsen håller sig 3-4 dagar.

Hur man gör No Bake Cheesecake:

 1. I skålen på en matberedare, bryt sönder grahams kex grovt och pulsera sedan till fina smulor. Överför smulor till en skål, tillsätt 1 msk socker och 8 msk smält smör. Rör om för att jämnt fukta smulorna. Linje a 9-tums rund springform med en runda med bakplåtspapper och tryck smulor i botten av pannan som går 1/2″ upp på sidorna. Frys i 15 minuter eller kyl 30 minuter för att smulorna stelnar.

 2. I en stor blandningsskål, med hjälp av en elektrisk stavmixer, tillsätt 8 oz färskost och 2/3 kopp strösocker och vispa på medelhög/hög hastighet i 3 minuter tills det är fluffigt och slätt, skrapa ner skålen efter behov. Avsätta.

 3. I en separat blandningsskål, använd en ren elektrisk handmixer, vispa 1 1/4 koppar tung vispgrädde tills det bildas styva toppar (3-5 minuter på hög hastighet). Sänk hastigheten till medel/låg och vispa i 12 oz mascarpone tills den är väl kombinerad och slät.

 4. Använd en spatel för att vika färskost i den vispade mascarponeblandningen tills den är väl blandad. Vänd i 2 msk citronsaft, tillsätt 1 msk åt gången och vik tills det är väl integrerat.

 5. Överför cheesecakefyllningen över den kylda skorpan och ställ i kylen i minst 6 timmar eller över natten tills den är helt kyld. Precis innan servering, arrangera skivade jordgubbar i ringar ovanpå och pensla med den silade jordgubbssåsen. Servera extra jordgubbssås över varje skiva.

Denna ostkaka utan bakning (skorpan, fyllningen och sirapen) kan göras upp till 3 dagar i förväg, vilket är perfekt för underhållning.

Näringsinnehåll

No-Bake Cheesecake Recept

Belopp per portion

Kalorier 443
Kalorier från Fat 333

% Dagligt värde*

Fett 37g57 %

Mättat fett 22g138 %

Kolesterol 103mg34 %

Natrium 156mg7 %

Kalium 92mg3 %

Kolhydrater 23g8 %

Socker 16 g18 %

Protein 4g8 %

Vitamin A 1250 IE25 %

C-vitamin 12,2mg15 %

Kalcium 88mg9 %

Järn 0,6 mg3 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.Source link

Rate this post

Leave a Reply