Detta no-churn choklad Oreo glass med marshmallow är en frodig och krämig fryst dessert som är fylld med Oreo-kakabitar och virvlad med söt marshmallowcreme. Det är enkelt, det tar hela 30 minuter att piska upp!

Tre våffelstrutar, var och en fylld med två eller tre kulor Oreo-chokladglass.

The One och jag älskar glass. Jag skäms faktiskt lite över att säga det, men vi har varit kända för att äta det varje kväll i månader i sträck. Under sommaren håller vi våra lokala mejerier igång med allt vi köper.

En dag slog det mig: Varför gör jag inte hemgjord glass? Sedan kom jag ihåg: Oh, yeah. Jag måste släpa upp vår glassmaskin som är lika stor som en hassock från källaren. Och den är så gammal att den klagar med det högsta stön efter bara några minuter.

No-churn glass är vad vi behövde. Den här passar räkningen. Vi älskar båda choklad, jag älskar Oreos och The One kan inte säga nej till Marshmallow Fluff. Det är ärligt talat så bra, jag har gjort det varje fredagskväll i flera veckor.

En brödform fylld med choklad Oreo-glass med bitar av Oreo utspridda runtom och en glasskula på sidan.

Vanliga frågor om No-Churn Choklad Oreo Glass

Vilken typ av Oreo ska jag använda till detta recept?

Det beror på dina önskemål. Tunn, vanlig eller dubbelfylld – vilken sort du väljer kommer att blandas fint i denna underbart dekadenta frysta godbit. Jag personligen föredrar vanliga Oreos, men låt oss veta vilken som är din favorit!

Vad mer kan jag lägga till den här glassen?

Jag gillar hur du tänker! Varm fudgesås, Nutella och kolasås är alla mina bästa val att snurra in i glassen. Du kan lägga till chokladchips, jordnötssmörskoppar eller nötter. Kokos skulle också vara ett trevligt tillskott.

Istället för Oreos, överväg smulade chokladkakor, browniekakor, jordnötssmörkakor, chokladjordnötssmörkakor eller stora sega browniekakor.

Är espressopulver detsamma som espressokaffe?

Det är inte. Espressopulver är mycket intensivt mörkt och koncentrerat snabbkaffe som har kristalliserats och det löser sig snabbt i vätska. Espressopulver är det inte bara finmalda espressobönor. Om du använder malda bönor blir din glass grynig.

En man som håller en våffelstrut fylld med fyra kulor Oreo-chokladglass.

No-Churn Choklad Oreo Glass med Marshmallow

En brödform fylld med choklad Oreo-glass med bitar av Oreo utspridda runtom och en glasskula på sidan.

Krämig chokladglass, krossade Oreo-kakor och söt marshmallowcreme kolliderar för att göra denna spektakulära frysta dessert.

David Leite

Prep 30 min

Chill Time 12 timmar

Total 12 timmar 30 min

  • Klä en 9 x 5 x 2 1/2 tum (23 x 13 x 6 cm) brödform med plastfolie eller bakplåtspapper.

  • Använd en handhållen mixer utrustad med visptillbehöret och vispa den tunga grädden i en stor skål tills det bildas styva toppar, 2 till 4 minuter. (Om du är sugen på ett träningspass fungerar en ballongvisp bara bra.)

  • I en annan skål, rör ihop den sötade kondenserade mjölken, kakaopulver, vanilj, espressopulver och salt tills det är helt blandat. Blandningen blir tjock.

  • Häll ca 1/4 av den vispade grädden i chokladblandningen och rör om för att lätta konsistensen.

  • Skrapa ner chokladglassblandningen i den vispade grädden. Släng i Oreo-bitarna.

  • Vik försiktigt ihop det hela med en spatel. (Tänk på att inte vika för mycket, du kommer att förlora all den vackra volymen du har införlivat.)

  • Ös 1/3 av choklad Oreo-glassen i den förberedda pannan och jämna till den med en förskjuten spatel eller baksidan av en sked. Ringla en rågad sked eller 2 av marshmallowcremen ovanpå. Upprepa lagringen av glass och marshmallow två gånger till.

  • Snurra toppen av glassen med en tandpetare. Stick in de reserverade Oreo-bitarna i toppen av glassen. Täck med plastfolie.

  • Frys in över natten innan servering. Låt stå i rumstemperatur för att mjukna lite innan du öser upp, ca 5 minuter.

Servering: 0,5koppKalorier: 510kcal (26 %)Kolhydrater: 55g (18 %)Protein: 9g (18 %)Fett: 32g (49 %)Mättat fett: 19g (119 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 9gTransfett: 0,01gKolesterol: 84mg (28 %)Natrium: 176mg (8%)Kalium: 464mg (13 %)Fiber: 5g (21 %)Socker: 41g (46 %)Vitamin A: 1008IU (20 %)C-vitamin: 2mg (2 %)Kalcium: 199mg (20 %)Järn: 4mg (22 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 25 juli 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply