Denna no-churn kaffeglass förvandlar den oemotståndliga kombinationen av espresso och chokladganache till en spektakulär fryst goding.

En limpform av metall fylld med kaffeglass utan churn där en lång kula glass saknas.

Anpassad från Jessie Sheehan | Snackbara bakar | Countryman Press, 2022

Jag är inte säker på att no-churn-glass blir mer himmelsk än den här kombinationen av espresso och choklad. Och även om jag ursprungligen hade för avsikt att efterlysa butiksköpt varm fudgesås i det här receptet, så är ganachen här så lätt och så konsistensmässigt perfekt att snurra i, att den bara lyfter de enklaste kyliga godsakerna till något värt att skriva hem om (eller åtminstone sms eller dm…)

No-churn-glass kräver vispad grädde, så du måste dra ut ditt stativ eller stavmixern för det här receptet – men för en glass som inte kräver en glassmaskin, tror jag att du Håller med, det är 100 procent värt det.–Jessie Sheehan

Vanliga frågor om No-Churn Coffee Ice Cream

Vad är espressopulver?

Espressopulver är gjord av kaffebönor som har rostats mörkt och sedan malts, bryggts, torkats och sedan malts igen till ett fint pulver.

Kan jag ersätta vanligt kaffe med espressopulver?

Du kan, beroende på din smak eller vad du har i skafferiet. Vet bara att alla ersättningar kommer att påverka slutprodukten. Ett mörkrostat snabbkaffe ger dig nästan samma resultat som espressopulver, men glassen kanske inte har mycket av den rikt rostade smaken av espresso. Om koffein är ett problem kan du också ersätta koffeinfritt snabbkaffe.

Att använda vanlig kaffesump (istället för snabbpulver) kan passa dig lika bra i ett nafs, men vi rekommenderar det inte. Du måste mala all oförberedd vanlig kaffesump tills den är väldigt, väldigt fin och sedan tillsätta 1 matsked åt gången, smaka av allt eftersom. Den obryggda sumpen kan ge en mycket starkare (potentiellt för stark) kaffesmak.

Vad ska jag servera till denna kaffeglass?

Den här glassen står ensam som en fantastisk efterrätt, en godbit mitt på dagen eller ett mellanmål sent på kvällen – men vi tror att det skulle vara helt oväntat att lägga en rejäl skopa ovanpå en varm brownie.

No-Churn kaffeglass

En limpform av metall fylld med kaffeglass utan churn där en lång kula glass saknas.

I det här glassreceptet utan ägg, får hemlagad kaffeglass ett uppsving från en rik chokladganachevirvel.

Jessie Sheehan

Prep 30 min

Chill Time 4 timmar

Total 4 timmar 30 min

Gör ganachen

  • Placera en brödform av metall på 8 1/2 x 4 1/2 tum (21 x 11 cm) i frysen.

  • Mikrovågsugn chipsen, grädden och saltet tillsammans i en medelstor, mikrovågssäker skål på hög nivå i en till två 30-sekunders skurar, rör om efter varje, tills de smält och slät. Låt svalna till rumstemperatur på bänken, rör om med jämna mellanrum, medan du gör glassbasen.

Gör glassen

  • I en stor skål, vispa ihop den sötade kondenserade mjölken, vanilj och salt. Vispa ihop den tunga grädden och espressopulvret på medelhög till medelhög hastighet tills det bildas styva toppar i skålen på en mixer med visptillbehör, 3 till 6 minuter.

  • Vänd försiktigt ner den vispade grädden i mjölkblandningen i två omgångar och ställ sedan skålen i frysen för att svalna i 30 till 40 minuter. (Denna initiala frystid hjälper till att ställa in glassen så att när du virvlar i ganachen förblir den snurrande — och vi handlar om virveln, har jag rätt?)

  • Efter 25 minuter, skrapa hälften av glassen i den kylda pannan, häll sedan hälften av ganachen jämnt över toppen och snurra den med en skalkniv. Upprepa med resterande glass och ganache. Pannan blir ganska full.

  • Täck ordentligt i plastfolie och frys i 3 1/2 till 5 1/2 timmar, beroende på hur mjuk du gillar din glass (jag är delvis till mjuk här, om du undrade). Om den är fryst fast, låt vila kort på bänken tills den går att ösa upp. Förvara glassen, inslagen, i frysen i upp till en vecka.

Servering: 0,5koppKalorier: 460kcal (23 %)Kolhydrater: 36g (12%)Protein: 7g (14%)Fett: 33g (51 %)Mättat fett: 21g (131 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 9gTransfett: 1gKolesterol: 93mg (31 %)Natrium: 301mg (13 %)Kalium: 378mg (11 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 33g (37 %)Vitamin A: 1122IU (22 %)C-vitamin: 2mg (2 %)Kalcium: 195mg (20 %)Järn: 1mg (6 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 9 juni 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply