Bagels har en underbar skorpa – med en antydan till crunch och lite tugga, medan insidan är underbart fuktig och mjuk. För mig, när jag växte upp i New Jersey, strax utanför New York City, är bagels en egen matgrupp, och det är svårt att hitta anständiga sådana utanför New Yorks stadsdel. Nu när jag bor i Mellanvästern är det nästan omöjligt att hitta en anständig bagel, och att göra en bagel är en komplex process. Sedan pandemins början har jag bakat bröd varje vecka till familjen och letar alltid efter bröd att lägga till i mixen för att förändra saker och ting lite. Den här limpan gjorde det åt oss. Det här receptet för bagelbröd utan knådning är ett bra sätt att uppleva smaken och konsistensen av en bagel utan allt det hårda arbetet.

Det jag tyckte var intressant i det här receptet var att det finns en specifik vattentemperatur för att skapa degen. Jag ska erkänna att detta var en temperatur som verkade hög för mig eftersom de flesta recept kräver det icke-exakta ljumna eller rumstempererade vattnet. Den fick verkligen instant jäst som jag använde jäst snabbt. Jag tillbringade några minuter under vattenkranen och lekte lite med olika nivåer av varmt och kallt, och använde min omedelbara termometer för att få vattnet till den perfekta temperaturen, men resultaten talar för sig själva. Jag ska prova denna temp för andra brödrecept.

Vikningsprocessen är ganska enkel att följa, och efter den första vikningen avslutades alla efterföljande veck genom att dra degen till en spänd boll, dra åt utsidan innan den placerades tillbaka i skålen för att vila. Jag lät degen kalltålig i en mjölad, oval banneton i ca 14 timmar i kylen över natten. Morgonen därpå var det ganska svullet och klarade stickprovet.

Jag använder en Romertopf lerugn för att baka bröd då jag föredrar batardformen framför en boule (man får mer enhetliga skivor per bröd.) Innan bakningen borstade jag bort eventuellt löst mjöl, använde sedan en vattenflaska för att ge degen några goda skvätt vatten, tillsatte de sista 2 matskedarna bagelkrydda på toppen och sidorna av limpan, gav den ett snabbt hugg över toppen med det lama och stoppade in den i ugnen. Under den sista gräddningen, (topp borttagen) kollade jag degen efter 15 minuter, eftersom ugnstemperaturerna varierar. Degen var på 185°F och vid 20 minuter var den 203°F, så jag tog ut den, tog bort den från lerkrukan och lät vila på ett galler. Efter 4 timmars vila kunde jag inte vänta längre utan skivade i den. Limpan har en fin, stram smula, fuktig insida, bra skorpa, påminner mycket om en bagel. Det blev ett underbart fordon för min lunch, en överbliven kjolbiffsmörgås. Och nästa morgon, skinka, ägg och ost frukost smörgås var fantastisk. Min bättre hälft njöt av hennes med brie och tomat och har insisterat på att detta bröd nu blir en del av brödet jag bakar varje vecka.

Source link

Rate this post

Leave a Reply