Ground Beef Stroganoff är en läcker liten snurr på en klassiker. På mindre än 30 minuter har du en rik och krämig svampsås som är PACKAD med välsmakande nötfärs. Mums!

Under dessa kallare månader finns det inget mer lugnande än en rejäl måltid av nötkött i gräddsås. Vi älskar Klassisk nötkött Stroganoff och den här köttfärsversionen är ännu enklare.

Nötfärs Stroganoff i en serveringspanna med pasta

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Hallå där! Det här är Natalya från Momsdish. Jag älskar enkla rätter som inte använder för många ingredienser. Som sagt, jag gillar inte att snåla med smak heller! My Ground Beef Stroganoff är det perfekta exemplet på en rätt som är både lättskött och välsmakande. Jag är så exalterad över att få in den i ditt hem!

Jag älskar att laga mat, men jag älskar inte att städa upp stora röror. Därför är jag ett stort fan av one-pot måltider. Det är också väldigt lätt att dubbla eller tredubbla receptet eftersom det tillagas i en kastrull. Måltidsförberedare gläds!

Nötfärs Stroganoff i serveringsfat med pasta

Bästa nötfärs för Stroganoff

Eftersom basen i din sås är grädde, kommer du att vilja använda magrare köttfärs så att du inte har för mycket fett. Jag rekommenderar att du använder 90 % magert nötkött. Om du måste kan du köttfärs med högre fetthalt men det kommer att släppa mer fett.

Dricks: Om din köttfärs har en högre fetthalt, bryn den först och sila bort det flytande fettet som kokar bort innan du kombinerar det med din sås.

Ingredienser för nötfärs Stroganoff

Vad är Stroganoff?

Beef Stroganoff har prydt mångas bord genom århundradena. Men vem kan ta åt sig äran för denna ljuvligt krämiga, biffiga maträtt? Äkta nötkött Stroganoff drömdes fram i Ryssland i början av 1800-talet av greve Stroganoffs personliga kock, en dignitär vid Alexander III:s hov vid den tiden. Kocken döpte sedan sin skapelse efter greven och resten är historia.

Hur man gör nötfärs Stroganoff

  1. Bryn din köttfärs i en holländsk ugn eller djup stekpanna med olivolja.
  2. Till nötfärsen tillsätt hackad lök och hackad vitlök. Koka tills de fått lite färg.
  3. Tillsätt svamp i stekpannan och koka i ytterligare 5 minuter.
  4. Tillsätt mjöl, rör om för att kombinera allt och fräs ytterligare en minut.
  5. Häll i din buljong och skär bort alla bitar som fastnat i botten av pannan. Tillsätt din tunga vispgrädde, Worcestershiresås, salt, peppar och låt koka upp.
  6. Avlägsna från värme. Under ständig omrörning, tillsätt gräddfil långsamt.

Steg för steg bildinstruktioner för att göra Ground Beef Stroganoff

Hur man serverar nötfärs Stroganoff

Ground Beef Stroganoff är lika mångsidig som den klassiska versionen. Du kan servera den med nudlar, ris, bovete eller min favorit, potatismos. Du kan till och med hälla köttsåsen över några rostad potatis.

Om du vill skippa kolhydraterna, häll din biffstroganoff ovanpå några rostade grönsaker. Min rostad brysselkål kommer att göra susen.

För en garnering, hacka upp lite färsk persilja eller dill och strö det direkt ovanpå. Örter ger en fin färg, men ännu viktigare, en välkommen kontrast till den biffiga smaken.

Nötfärs Stroganoff i en stekpanna

Förvaring av överbliven nötkött Stroganoff

Kyla dina rester genom att förvara dem i en lufttät behållare i upp till en vecka. Du kan värma i en kastrull på medelvärme eller i mikron.

Frysa stroganoff i en lufttät behållare eller en fryssäker påse. Låt den tina över natten innan servering. Värm i mikrovågsugn eller i en kastrull på medelvärme.

Kockens tips: Om du serverar din stroganoff med nudlar, se till att förvara pastan separat från såsen. Nudlar har en tendens att absorbera vätska och kommer att suga upp din sås över natten!

Fler topprankade nötköttsrecept

Nötfärs Stroganoff

Förberedelsedags: 10 minuter

Tillagningstid: 25 minuter

Total tid: 35 minuter

Ground Beef Stroganoff är en läcker liten snurr på en klassiker. På mindre än 30 minuter har du en rik och krämig svampsås som är PACKAD med välsmakande nötfärs. Servera den med pasta, ris eller spannmål.

Författare: Natalya Drozhzhin

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$10-$12

Nyckelord:

nötfärs stroganoff

Kök:

amerikansk

Kurs:

Huvudrätt

Kalorier: 257

Serveringar: 8 serveringar

  1. Förvärm en tung, djup panna på medelhög värme med olivolja. Tillsätt nötfärs och rör om för att bryta ner nötköttet i små bitar. Tillsätt lök och pressad vitlök. Fräs tills löken är genomskinlig och gyllenbrun.

  2. Lägg i skivad svamp och fräs ytterligare 5 minuter.

  3. Tillsätt mjöl och rör om tills det är helt införlivat. Var noga med att blanda i eventuella klumpar som bildas.

  4. Tillsätt 1 dl nötköttsbuljong, 1 dl vispgrädde, 1 msk Worcestershiresås, 1/2 tsk salt och 1/2 tsk svartpeppar och låt det koka upp. Sänk värmen till låg och låt sjuda i cirka 5 minuter.

  5. Ta av från värmen och tillsätt gräddfil. Rör om för att kombinera allt och smaka av om det behövs. Servera över nudlar, ris eller potatis.

Näringsinnehåll

Nötfärs Stroganoff

Belopp per portion

Kalorier 257
Kalorier från fett 171

% Dagligt värde*

Fett 19g29 %

Mättat fett 10g63 %

Kolesterol 81mg27 %

Natrium 281mg12 %

Kalium 499mg14 %

Kolhydrater 6g2 %

Fiber 1g4 %

Socker 2g2 %

Protein 16g32 %

Vitamin A 497IU10 %

C-vitamin 2 mg2 %

Kalcium 42mg4 %

Järn 2 mg11 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

Om du gör det här receptet skulle jag gärna se bilder på dina skapelser på Instagram, Facebook och Twitter! Hashtag dem #natashaskitchen





Source link

Rate this post

Leave a Reply