Detta Koreansk-inspirerad soppa av nötkött, kål och tofu är en hälsosam, tillfredsställande skål med komfort. Den är laddad med nötkött, kål, svamp, brunt ris och tofu, och toppad med böngroddar och salladslök.

Tre skålar med nötkött, kål och tofusoppa.

Antagen från America’s Test Kitchen | Laga mat för din maghälsa | America’s Test Kitchen, 2021

Den här värmande soppan med koreanska smaker kommer att fylla dig med protein från både nötkött och tofu, en anmärkningsvärd mängd kål och svamp, plus stödjande brunt ris och en spiral-lökslökstoppning. Bäst av allt är att de puttrar i en pigg brygd med nyanserad kryddsmak från gochugaru pepparflingor. —Amerikas testkök

Vanliga frågor om nötkött, kål och tofusoppa

Vad kan jag ersätta gochugaru pepparflingor?

Om gochugaru inte är tillgänglig är en kombination av 1 msk ancho chilepulver och en nypa cayennepeppar för varje 1 msk gochugaru ett bra substitut. För en mildare soppa, använd den mindre mängden gochugaru.

Vad är ryggbifftips?

Toppar av ryggbiff är också känd som flikkött. Det kan säljas som hela biffar, kuber och strimlor. Folket på America’s Test Kitchen föredrar att köpa hela biffar och skära dem själva till den här rätten.

Nötkött, kål och tofusoppa

Tre skålar med nötkött, kål och tofusoppa

Den här värmande soppan med koreanska smaker kommer att fylla dig med protein från både nötkött och tofu, en anmärkningsvärd mängd kål och svamp, plus stödjande brunt ris och en spiral-lökslökstoppning.

Prep 20 minuter

kock 1 timme

Total 1 timme 20 minuter

  • Klä en kantad bakplåt med hushållspapper. Bred ut tofun i ett enda lager på hushållspapper och låt rinna av i 20 minuter. Torka nötköttet torrt med hushållspapper.
  • I en holländsk ugn över medelhög värme, värm 1 matsked olja tills det bara börjar röka. Bryn nötkött väl på alla sidor, 5 till 7 minuter, överför sedan till en skål.
  • I samma holländska ugn, kombinera återstående 1 matsked olja, ingefära och gochugaru och koka på medelvärme tills det doftar, 30 till 60 sekunder. Rör i buljong och vatten, skrapa upp eventuella brynta bitar.

  • Rör ner nötkött och eventuell ackumulerad juice, ris och fisksås och låt sjuda. Täck över, minska värmen till medel-låg och koka tills nötkött och ris är mört, 45 till 55 minuter.

  • Rör ner kål och svamp, låt sjuda och koka utan lock tills grönsakerna är mjuka, ca 5 minuter till.

  • Under tiden, i en liten skål, blanda böngroddar, salladslök och 1 tsk sesamolja tillsammans.
  • Ta bort soppan från värmen och rör ner tofu, vinäger och resterande 2 tsk sesamolja. Smaka av med extra fisksås efter smak. Toppa enskilda portioner jämnt med böngrodsblandning. Tjäna.

Servering: 1delKalorier: 258kcal (13 %)Kolhydrater: 18g (6 %)Protein: 20g (40 %)Fett: 12g (18 %)Mättat fett: 2g (13 %)Fleromättat fett: 4gEnkelomättat fett: 6gTransfett: 1gKolesterol: 23mg (8%)Natrium: 900mg (39 %)Kalium: 751mg (21 %)Fiber: 5g (21 %)Socker: 4g (4 %)Vitamin A: 738IU (15 %)C-vitamin: 25mg (30 %)Kalcium: 175mg (18 %)Järn: 3mg (17 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 24 januari 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply