Nötkött och Broccoli Ramen Stir Fry är en måltid i sig med fräcka Ramen nudlar, mört nötkött och massor av broccoli. Denna hemgjorda röra är en lätt 30-minuters lunch eller middag.

Nötkött och broccoli ramen woka i stekpanna garnerad med sesamfrön

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Vi älskar lätta wokade recept från Kycklingröra till Räkor stekt ris. Att lägga till ramennudlar till wokningen var en förändring eftersom det gör det till en måltid som liknar vår Risnudlar woka.

Nötkött och Broccoli Ramen Video:

Om du gillade den här videon för Broccoli Beef Ramen Stir Fry, tack prenumerera på vår Youtube-kanal (PS Klicka på KLOCKA-ikonen så att du kan vara den första att veta när vi lägger upp en ny video). Tack för att du prenumererar!

Ramen Noodle Wokning

Det är roligt nu, men vi fyllde på med ramennudlar 2020 eftersom vi, precis som många familjer, funderade på matbrist. Vi lagar inte ofta ramen, men eftersom vi har ett lager, funderar vi nu på läckra sätt att använda det. Så man kan säga att 2020 gav oss detta recept med nötkött och broccoli Ramen Stir Fry i gåva!

Ramen Stir Fry var ett hemkört för vår familj. Min son kan inte få nog av det och säger att det smakar bättre än Panda Express (som han älskar). Jag gjorde det två gånger på en vecka och han gjorde färdigt resterna till sista tuggan. PS Det värms upp bra nästa dag.

På nära håll Ramen wok med nötkött och broccoli

Ingredienser för Ramen Stir Fry

Ingredienserna ligger väldigt nära vår omåttligt populära Wokad nötkött och broccoli och tillägget av instant ramen gör detta till en måltid i en panna.

 • Nötkött – Vi använde 1 lbs flankstek men övre ryggbiff är ett bra substitut. Du kan till och med ersätta med tunt skivade benfria fläskkotletter.
 • Broccoli – ett helt pund gör detta till en väl avrundad måltid (se alternativ för ersättning av grönsaker nedan)
 • Dill och gräslök – dessa är valfri garnering, men rekommenderas starkt
 • Wokad sås – Riven färsk ingefära och vitlök i kombination med farinsocker, vatten, sojasås, sesamolja, majsstärkelse och svartpeppar. Denna majsstärkelse gör att såsen tjocknar och blir perfekt saucy.
Ingredienser för nötkött och broccoliröra med sås

De bästa Ramen-nudlarna för wokning

 • Instant Ramen-soppapaket – Det är enklast att använda 2 av standardpaketen på 3,5 oz med instant ramen nudlar (valfritt märke) – kassera kryddpaketen och koka i vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
 • Ekologisk Ramen Spaghetti – vi har hittat ekologiska ramennudlar i vår lokala livsmedelsbutik. Det fungerade bra, men dessa verkade bli lite mosiga vid återuppvärmning.
 • snabbnudlar – I ett nafs har jag gjort det här med 4 dl nudlar (skölj av kryddorna i vatten och koka sedan i vatten 2-3 minuter eller tills de är mjuka).
Sorter av Ramen nudlar för wokning

Hur man gör Ramen Wok Fry

 1. Koka Ramen nudlar – koka i vatten i 3 minuter eller enligt anvisningarna på förpackningen, låt sedan rinna av och skölj i kallt vatten för att stoppa tillagningsprocessen.
 2. Gör woksås – Kombinera alla ingredienserna till den woksås i en stor måttbägare och rör om för att lösa upp sockret. Att använda varmt vatten hjälper det att lösas upp snabbare.
 3. Koka broccoli – ångkoka med 2 msk vatten täckt med lock i 4 minuter, rör om då och då tills den är knaprig, överför sedan broccolin till en tallrik.
 4. Sear Beef – tillaga i ett enda lager i 2 minuter per sida, rör om en gång. Använd en stor stekpanna för att undvika att pannan blir överfull.
 5. Tillsätt sås – När såsen är tillsatt, låt sjuda i 3-4 minuter för att vitlöken och ingefäran ska mjukna och tjockna såsen.
 6. Kombinera och servera – lägg tillbaka broccoli och kokt ramen i pannan och servera garnerad med sesam och gräslök.
Kokt ramen woka i stekpanna med tång

Vanliga frågor

Kan jag ersätta broccoli?

Du kan vara kreativ och ändra på grönsakerna. Prova att subbe broccoli för snapsärtor, eller hackad sparris.

Kan jag göra detta i en wok?

ja! Du kan använda en stor tjock stekpanna eller en wok för att tillaga denna wok. Du måste fortfarande laga ramen separat.

Kan jag använda torkad ingefära?

Färsk ingefära ger dig den bästa smaken och vi rekommenderar starkt att du använder den för bästa resultat. I ett nafs kan du ersätta 1/4 tsk mald ingefära mot 1 tsk riven färsk ingefära.

Kan jag ersätta sesamoljan?

Vi har inte hittat någon annan ingrediens som ersätter bra för att ge dig samma smak som sesamolja. Detta är en viktig ingrediens för de asiatiska takeout-smakerna vi alla älskar.

Make-Ahead

 • Att kyla: kyl wokningen till rumstemperatur och täck sedan över och ställ i kylen i 1 till 2 dagar
 • Att återuppvärma: Tillsätt en skvätt vatten och häll över en varm stekpanna tills den är genomvärmd eller värm i mikrovågsugnen tills den är ångande het. Om du tillsätter lite vatten förblir steken fuktig och saftig.
ramen nudel woka i en skål med pinnar

Ramenröra med nötkött och broccoli är vårt favoritsätt att höja ett ödmjukt paket ramennudlar. Jag hoppas att det får dig att bli förälskad i nudelröra med ramen och förbruka ditt lager av ramen om du har en.

Fler 30-minuters wokningsrecept

Nötkött och Broccoli Ramen Woka Recept

Förberedelsedags: 15 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Total tid: 30 minuter

Ramenröra med nötkött och broccoli i stekpanna

Nötkött och Broccoli Ramen Stir Fry är en måltid i sig med fräcka Ramen nudlar, mört nötkött och massor av broccoli. Denna hemgjorda röra är en lätt 30-minuters lunch eller middag.

Författare: Natasha Kravchuk

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$14-$16

Nyckelord:

ramen nudlar woka, ramen woka

Kök:

asiatiska

Kurs:

Huvudrätt

Kalorier: 572

Serveringar: 4 människor som huvudrätt

Ingredienser för nötkött och broccoli:

 • 6
  uns
  instant Ramen nudlar, (två 3 oz förpackningar), krydda kasseras
 • 1
  lb
  broccoli, skär i 6 dl buketter
 • 2
  Msk
  olivolja, dividerat
 • 1
  lb
  plankstek, eller topp ryggbiff, tunt skivad
 • 2
  tsk
  sesamfrön, valfri garnering
 • 2
  Msk
  gräslök, valfri garnering

Ingredienser för woksås:

 • 1
  tsk
  färsk ingefära, skalade och rivna
 • 3
  kryddnejlika
  vitlök, riven (2 tsk)
 • 6
  Msk
  sojasås med låg natriumhalt
 • 1/2
  kopp
  varmvatten
 • 3
  Msk
  ljust farinsocker, packade
 • 1 1/2
  Msk
  majsstärkelse
 • 2
  Msk
  sesamolja
 • 1/4
  tsk
  svartpeppar
 1. Börja med att koka ramen så den är klar när du behöver den. Fyll en medelstor kastrull med vatten och låt koka upp. Tillsätt ramennudlar och koka 3 minuter, bryt upp dem med en spatel. Häll av och skölj med kallt vatten och ställ åt sidan.

 2. I en stor måttkopp eller skål, kombinera alla såsingredienser och rör om för att lösa upp sockret.

 3. Placera en stor tjock stekpanna på medelvärme. När stekpannan är varm, tillsätt 1 msk olja, 6 dl broccoli och 2 msk vatten. Täck med lock och fräs i 4 minuter, rör om då och då tills de är knapriga. Överför broccolin till en separat skål.

 4. Öka till medelhög värme och tillsätt 1 msk olja. Tillsätt nötkött i ett enda lager och fräs 2 minuter per sida eller bara tills det är genomstekt, sänk sedan värmen till medelhög låg.

 5. Rör om såsen om den har separerat och lägg i pannan och låt sjuda i 3-4 minuter, rör om då och då. Det kommer att tjockna. Lägg tillbaka broccolin i pannan tillsammans med de kokta nudlarna och rör om eller rör om för att kombinera och belägg nudlarna i sås. Tillsätt 1 till 2 msk vatten till såsen för att tunna ut om så önskas. Servera garnerad med sesamfrön och gräslök.

Näringsinnehåll

Nötkött och Broccoli Ramen Woka Recept

Belopp per portion

Kalorier 572
Kalorier från fett 243

% Dagligt värde*

Fett 27g42 %

Mättat fett 8g50 %

Kolesterol 68mg23 %

Natrium 1768mg77 %

Kalium 898mg26 %

Kolhydrater 49g16 %

Fiber 4g17 %

Socker 12 g13 %

Protein 34g68 %

Vitamin A 778IU16 %

C-vitamin 103mg125 %

Kalcium 118mg12 %

Järn 5 mg28 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.Source link

Rate this post

Leave a Reply