Dessa Nutella-tryffel lyfter upp den klassiska konfekten med tillsats av chokladhasselnötspålägg till grädd- och chokladblandningen. De är enkla att göra och ännu lättare att sluka.

Ett dussin nutella-tryffel på en blå bordsskiva;  en persons hand siktar kakao över dem

Anpassad från Grégory Cohen | Nutella | White Lion Publishing, 2021

Vi trodde att vi visste hur man gör en perfekt tryffel, och sedan provade vi dessa rika och krämiga Nutella-tryffel. De är perfekta för att dela med den där speciella personen. Eller förvara dem i kylen och njut av alla själv. Vi kommer inte att döma.—Angie Zoobkoff

Vanliga frågor om Nutella Tryffel

Kan du använda hemgjord Nutella till detta recept?

Jag skulle inte föreslå det. Hemlagad Nutella tenderar att vara mjukare än sin kommersiella syster. Du behöver konsistensen av nutella i butik för dessa tryffel.

Hur fick tryffel sitt namn?

Bra fråga. Det finns duellerande legender. Den första historien utspelar sig under julen 1895 när den franska konditoriet Louis Dufour skapade chokladgodisen. Han behövde ett namn och tyckte att de ojämna bruna kloten med sin dammiga beläggning såg ut som älskade svarta tryffel (svampar som växer under jorden). Därav namnet. En annan ursprungshistoria säger den legendariske franske kocken Escoffier skapade de första chokladtryfflarna och gav dem samma namn, eftersom de såg likheten med svamparna.

Hur förvarar du chokladtryffel?

Tryffel bör förvaras i en förslutbar behållare tills den ska ätas. För bästa resultat, om du förvarar dem i kylen, håller de längre och håller formen.
Om du använde olika beläggningar, skulle jag rekommendera att förvara var och en i en separat behållare ELLER att använda vaxpapper för att separera de olika beläggningarna.

Kan dessa tryffel frysas?

Ja det kan de. Lägg dem i en fryspåse med dragkedja och ta bort så mycket luft som möjligt innan de försluts. Slå sedan försiktigt in påsen i folie för extra skydd. För att tina, låt dem stå över natten i kylen. Om de ser lite fläckiga ut, häll i färskt kakaopulver.

Nutella tryffel

Ett dussin nutella-tryffel på en blå bordsskiva

Dessa Nutella-tryffel lyfter upp den klassiska konfekten med tillsats av chokladhasselnötspålägg till grädd- och chokladblandningen.

Prep 40 minuter

kock 5 minuter

Total 1 timme 45 minuter

  • Koka upp grädden i en medelstor kastrull på medelvärme.

  • Bryt chokladen i en skål, häll sedan i grädden i två omgångar, blanda med en silikonspatel eller vispa mellan varje omgång. Tillsätt smöret i bitar och blanda väl.

  • Klä en kantad bakplåt med bakplåtspapper eller plastfolie. Häll ganachen på den, vilket resulterar i ett 1/4-tum (5 mm) tjockt lager. Kyl i kylen tills den är fast, ca 1 timme.
  • Bred ut Nutella över toppen av ganachen, rulla sedan ihop den som du skulle göra med en gelérulle, använd bakplåten som hjälp.

  • Skär rullen i 1/2-tums (18 mm) längder. Strö kakaopulver på händerna och forma varje rör till en liten boll och doppa dem sedan i kakaopulver.

Servering: 1tryffelKalorier: 91kcal (5 %)Kolhydrater: 7g (2 %)Protein: 1g (2 %)Fett: 7g (11 %)Mättat fett: 5g (31 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 2gTransfett: 1gKolesterol: 11mg (4 %)Natrium: 6mgKalium: 117mg (3%)Fiber: 2g (8%)Socker: 3g (3%)Vitamin A: 122IU (2 %)C-vitamin: 1mg (1 %)Kalcium: 17mg (2 %)Järn: 1mg (6 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

I detta recept

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 11 februari 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply