Dessa Nutella-tryffel lyfter upp den klassiska konfekten med tillsats av chokladhasselnötspålägg till grädd- och chokladblandningen. De är enkla att göra och ännu lättare att sluka.

Anpassad från Grégory Cohen | Nutella | White Lion Publishing, 2021
Vi trodde att vi visste hur man gör en perfekt tryffel, och sedan provade vi dessa rika och krämiga Nutella-tryffel. De är perfekta för att dela med den där speciella personen. Eller förvara dem i kylen och njut av alla själv. Vi kommer inte att döma.—Angie Zoobkoff
Vanliga frågor om Nutella Tryffel
Kan du använda hemgjord Nutella till detta recept?
Jag skulle inte föreslå det. Hemlagad Nutella tenderar att vara mjukare än sin kommersiella syster. Du behöver konsistensen av nutella i butik för dessa tryffel.
Hur fick tryffel sitt namn?
Bra fråga. Det finns duellerande legender. Den första historien utspelar sig under julen 1895 när den franska konditoriet Louis Dufour skapade chokladgodisen. Han behövde ett namn och tyckte att de ojämna bruna kloten med sin dammiga beläggning såg ut som älskade svarta tryffel (svampar som växer under jorden). Därav namnet. En annan ursprungshistoria säger den legendariske franske kocken Escoffier skapade de första chokladtryfflarna och gav dem samma namn, eftersom de såg likheten med svamparna.
Hur förvarar du chokladtryffel?
Tryffel bör förvaras i en förslutbar behållare tills den ska ätas. För bästa resultat, om du förvarar dem i kylen, håller de längre och håller formen.
Om du använde olika beläggningar, skulle jag rekommendera att förvara var och en i en separat behållare ELLER att använda vaxpapper för att separera de olika beläggningarna.
Kan dessa tryffel frysas?
Ja det kan de. Lägg dem i en fryspåse med dragkedja och ta bort så mycket luft som möjligt innan de försluts. Slå sedan försiktigt in påsen i folie för extra skydd. För att tina, låt dem stå över natten i kylen. Om de ser lite fläckiga ut, häll i färskt kakaopulver.
Nutella tryffel

Dessa Nutella-tryffel lyfter upp den klassiska konfekten med tillsats av chokladhasselnötspålägg till grädd- och chokladblandningen.
-
Koka upp grädden i en medelstor kastrull på medelvärme.
-
Bryt chokladen i en skål, häll sedan i grädden i två omgångar, blanda med en silikonspatel eller vispa mellan varje omgång. Tillsätt smöret i bitar och blanda väl.
-
Klä en kantad bakplåt med bakplåtspapper eller plastfolie. Häll ganachen på den, vilket resulterar i ett 1/4-tum (5 mm) tjockt lager. Kyl i kylen tills den är fast, ca 1 timme.
-
Bred ut Nutella över toppen av ganachen, rulla sedan ihop den som du skulle göra med en gelérulle, använd bakplåten som hjälp.
-
Skär rullen i 1/2-tums (18 mm) längder. Strö kakaopulver på händerna och forma varje rör till en liten boll och doppa dem sedan i kakaopulver.
Servering: 1tryffelKalorier: 91kcal (5 %)Kolhydrater: 7g (2 %)Protein: 1g (2 %)Fett: 7g (11 %)Mättat fett: 5g (31 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 2gTransfett: 1gKolesterol: 11mg (4 %)Natrium: 6mgKalium: 117mg (3%)Fiber: 2g (8%)Socker: 3g (3%)Vitamin A: 122IU (2 %)C-vitamin: 1mg (1 %)Kalcium: 17mg (2 %)Järn: 1mg (6 %)
Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.
I detta recept



Recepttestares recensioner
Ursprungligen publicerad 11 februari 2022
Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.