Denna en-panna spaghetti puttanesca briljant visar upp den älskade kombinationen av tomater, oliver, kapris och pasta med bekvämligheten att använda bara en enda ark panna.

En bricka med enpanna spaghetti puttanesca

Anpassad från Theo A. Michaels | Konserverad | Ryland Peters & Small, 2021

Konceptet bakom detta brickbakningsrecept föddes ur de levande barn-cookalongs för familjer som jag startade online 2020, och det visade sig vara en av våra mest populära rätter med tittarna – och med goda skäl! Det är det ultimata inom bekvämlighetsmatlagning eftersom allt bara går ner i plåten (ja, även den torkade spaghettin!) och 30 minuter senare serveras middagen! – Theo A. Michaels

Vanliga frågor om en pans spaghetti Puttanesca

Är denna spaghetti puttanesca hälsosam?

Tomater och vitlök i detta recept erbjuder en bra mängd antioxidanter. Och sardinerna ger dig en massa protein och massor av omega-3-fettsyror – vilket hjälper till att kompensera för kolhydraterna från pastan. Inte alla av oss får vårt rätta intag av fet fisk, det här receptet med dess sardiner (snarare än ansjovis) går långt mot det.

Jag tål inte sardiner eller ansjovis. Vad kan jag ersätta?

Jag hör dig. Jag orkar inte äta sardiner ur burken. Men här smälter de in i rätten och bjuder på en underbar munfull umami, och man smakar inte riktigt på dem. Men om det fortfarande inte övertygar dig, prova tonfisk packad i olja. (Hitta tonfisk som säger “tonno” på etiketten.)

En-Panna Spaghetti Puttanesca

En bricka med enpanna spaghetti puttanesca

Det är det ultimata inom bekvämlighetsmatlagning eftersom allt bara går ner i plåten (ja, även den torkade spaghettin!) och 30 minuter senare serveras middagen!

Prep 15 minuter

kock 30 minuter

Total 50 minuter

  • Värm ugnen till 425°F (220°C).

  • Lägg spaghettin i en långpanna eller 9 x 13-tums ugnsform, strö sedan över lök, vitlök, oliver, kapris, russin och varma rödpepparflingor, om du använder den. Häll i olivoljan, massera den över spaghettin för att säkerställa att den är täckt.
  • Tillsätt körsbärstomaterna i deras sås, tomatpuré, varm kycklingfond, sardiner och smaka av med salt och svartpeppar. Använd en gaffel för att blanda ihop alla ingredienser, bryt upp sardinerna lite som du gör (men håll dem ganska tjocka). Ringla oljan från sardinerna över toppen. Spaghettin ska sänkas ner under vätskan cirka 12 mm (1/2 tum).

  • Sätt in långpannan i den förvärmda ugnen och grädda i 30 minuter, ta sedan ut den och låt vila i 5 minuter så att pastan får koka klart och absorberar det sista av vätskan.

  • När det är klart, använd en gaffel för att lossa spaghettin och garnera med nyhackad persilja. Om den är för tjock, tillsätt gärna en skvätt varmt vatten, eller om den är för lös, låt den stå i ugnen i 5 minuter till.

Servering: 1delKalorier: 646kcal (32 %)Kolhydrater: 83g (28 %)Protein: 25g (50 %)Fett: 25g (38 %)Mättat fett: 4g (25 %)Fleromättat fett: 4gEnkelomättat fett: 15gKolesterol: 49mg (16 %)Natrium: 946mg (41 %)Kalium: 903mg (26 %)Fiber: 6g (25 %)Socker: 10g (11 %)Vitamin A: 806IU (16 %)C-vitamin: 29mg (35 %)Kalcium: 182mg (18 %)Järn: 4mg (22 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 2 februari 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply