Varför är kombinationen ljus orange smaksätt med krämig vanilj så jäkla bra?! Jag har inte svaret, men dessa orange creamsicle cookies mitt i prick!
Kom ihåg att vara ett barn en varm sommardag och be din mamma om en 50/50 bar? Du vet, de där glassarna som var vaniljglass inslagna i apelsinglass. Jag kan smaka dem nu. Så drömskt!
Hur som helst, jag brukade tycka om den orangea drömsiclen, creamsicle, vad de nu heter, Popsicles när jag var liten.

Så vi åkte till Jamba. BÄST. SMOOTHIE. NÅGONSIN. Jag är säker på att det berodde på att jag inte hade ätit riktig mat på evigheter men ohhhh det smakade gott. Jag kastade upp den i samma sekund vi kom hem, men worrrrtttthhhhhhh itttttttt!!! (Lilla, du var värd det också.)
Tillbaka till dessa kakor…de har en djärv apelsinsmak tack vare färskt apelsinskal och är laddade med vita chokladbitar för det krämig vaniljsmak. Dessa creamsicle apelsinkakor kommer få dig att känna dig som ett barn igen!

Ingredienser som behövs för Orange Creamsicle Cookies
Detta kakrecept har alla dina vanliga kakingredienser med lite färskt apelsinskal för naturlig apelsinsmak och vita chokladchips för krämig vaniljgodhet. Här är vad du behöver:
- Mjöl: bara vanligt universalmjöl
- Majsstärkelse: tillsatsen av bara lite majsstärkelse håller kakorna mjuka men fortfarande smuliga
- Bakpulver: jäsmedlet som ger kakorna sin fluffighet
- Salt: förhöjer alla smaker
- Apelsinskal: gnid in skalet med det vita sockret för att frigöra oljor för lukt och smak
- Socker: tillför sötma
- Farinsocker: se till att det är ordentligt packat och att det ger kakorna fyllighet
- Smör: osaltat och mjukat
- Matfett: du kan använda allt smör om du vill men du får en fluffigare kaka med lite matfett tillsatt
- Ägg: ger kakorna struktur när de gräddas
- Vanilj: ger smak
- Apelsinextrakt: helt valfritt, jag föredrar kakorna utan men det kommer inte ha lika stark apelsinsmak. Använd aldrig apelsinjuice.
- Vit choklad: bitar eller chips, jag använde Ghirardelli vita chokladbitar.
Måtten för varje ingrediens finns listade i receptkortet nedan tillsammans med instruktionerna för hur man gör dessa kakor.
Hur man gör Creamsicle Orange Cookies
- Förvärm ugnen.
- Hacka de vita chokladbitarna.
- Blanda torra ingredienser.
- Aktivera apelsinskalet genom att gnugga det med det vita sockret i en liten skål.
- Rör ihop smöret med farinsocker och vitt socker (med apelsinskal).
- Tillsätt de återstående våta ingredienserna och blanda tills det blandas.
- Tillsätt torra ingredienser till det våta och blanda tills det precis blandas.
- Rör ner de vita chokladbitarna.
- Baka.
Instruktionerna i detalj finns i receptkortet i slutet av inlägget.
Tips för de bästa kakorna
- Övermixa inte kakdegen efter att ha kombinerat de våta och torra ingredienserna. Sluta blanda så fort allt är blandat. Överblandning kommer att resultera i segare kakor.
- Gnid ihop skalet och sockret för att frigöra de naturliga oljorna i apelsinskalet. Detta förstärker smaken och doften av skalet i kakorna.
- Tryck inte ner degen innan gräddning. Dessa kakor blir tjocka och sega.
- Överbaka inte kakorna. De är perfekta när de precis börjar bli gyllene runt kanterna. Låt dem svalna några minuter på plåten för att grädda klart.
Variationer för Orange Creamsicle Cookies
Om du verkligen vill leva på den vilda sidan kan du byta ut apelsinskalet (och extraktet) med citron eller lime.
Citron: Dessa kakor med citronsnurr på är verkligen läckra! Om du vill prova en liknande kaka, prova våra glaserade citronkakor.
Lime: Jag är ett stort fan av limedesserter (vår limecheesecake med bärsås är en av mina favoriter genom tiderna), men jag ska vara ärlig här, limeskalet påminner om gräs när det blandas in i degen och bakas ( infoga emoji som täcker ögonen för apa). De smakar fantastiskt, men de kommer inte att se lika aptitretande ut som apelsin- eller citronversionerna. Åh, men de smakar så gott! Jag blev så arg när de såg ut som gräskakor…haha!
Förvaringstips
Lagring: Korrekt förvarade, nybakade kakor håller 2-3 veckor i skafferiet.
Frysning: Om du vill att de ska hålla längre kan du frysa dessa kakor antingen före eller efter gräddning. Innan du bakar, ös dem till bollar och lägg degbollarna på en plåt och lägg dem i frysen i minst en halvtimme (upp till en timme) och lägg sedan bollarna i en fryssäker behållare eller ziplockpåse. De kommer att hålla i upp till 3 månader. Du kan tina dem före gräddning eller grädda direkt från frysta. Du behöver bara lägga till några minuter till baktiden.
Efter gräddning, låt dem svalna helt och lägg sedan i en fryssäker behållare eller ziplock-påse. De kommer att hålla i upp till 3 månader. Låt dem komma till rumstemperatur innan de äts.
Ta ett steg tillbaka in i dessa sorglösa dagar av ungdom och bit i en (eller fem) av dessa tjocka och sega orange creamsicle cookies! Smakerna kommer att vara bekanta och oemotståndliga!
Fler unika kakrecept från Oh Sweet Basil
Beskrivning
Dessa kakor har djärv apelsinsmak tack vare färskt apelsinskal och är laddade med vita chokladbitar för det krämig vaniljsmak. Dessa creamsicle apelsinkakor kommer få dig att känna dig som ett barn igen!
-
Värm ugnen till 350 grader.
-
Hacka den vita chokladen och ställ åt sidan.
2 koppar vit choklad
-
I en skål, kombinera mjöl, majsstärkelse, bakpulver och salt; avsätta.
2 1/2 koppar mjöl, 2 tsk majsstärkelse, 1 tsk bakpulver, 1/2 tsk salt
-
I en liten skål, gnid samman apelsinskal och socker tills det doftar.
2 msk apelsinzest, 3/4 kopp socker
-
I en stor skål, blanda ihop smör, matfett och socker (inklusive apelsinskalet) tills det är ljust och fluffigt.
1/2 kopp osaltat smör, 1/2 kopp förkortning, 1/2 kopp farinsocker
-
Vispa i ägg, vanilj och apelsinextrakt (valfritt) tills det är slätt.
1 ägg, 1 tsk vaniljextrakt, 1/2 tsk apelsinextrakt
-
Tillsätt långsamt mjölblandningen tills den blandas.
-
Rör ner vita chokladbitar eller vaniljchips.
2 koppar vit choklad
-
Släpp rundade skedar på osmorda plåtar, platta inte ut kakorna.
-
Grädda i 10 minuter eller tills de är gyllenbruna runt kanterna. Överkok inte! Kakorna blir fylliga.
-
Kyl i flera minuter på plåtar innan du överför till gallret för att svalna helt.
- Allt smör går lätt att använda, men de är fluffigare med matfett
- Förvara i en lufttät behållare
Kalorier: 224kcal
rekommenderade produkter