Orecchiette med kikärter, gurkmeja och gröna är ett riff på den klassiska pasta e ceci-rätten som lägger till maskrosgrönt, kalabrisk chili, gurkmeja och en kläm citron. Se det som din nya vegetariska favoritmiddag.

Anpassad från Angie Rito & Scott Tacinelli | Italiensk amerikansk | Clarkson Potter, 2021

Det här är en rejäl, grönsaksbaserad pastarätt i andan av pasta e ceci, en romersk gryta av pasta och kikärter med en miljon olika varianter (vissa är soppigare, vissa har tomater, vissa innehåller bittra grönsaker, etc.) Oavsett vem som gör den, förblir dock de två basingredienserna desamma. Kikärter dyker ofta upp i det italienska köket, över hela landet, där de kombineras med pasta eller görs till regionala specialiteter som sträcker sig från gröt till fritter till focaccia.—Angie Rito och Scott Tacinelli

Vad är LC Hump Day Pasta?

Vi är glada att du frågade. LC Hump Day Pasta (#LCHumpDayPasta) är något som vi har lagat för att hjälpa dig den kväll i veckan som du känner minst för att laga mat. Onsdagen var traditionellt sett Prince Spaghetti Day (för er som är gamla nog att minnas). Vi har förnyat och uppdaterat det till Hump Day och inkluderat alla typer av pasta som finns.

Vanliga frågor om orecchiette med kikärter, gurkmeja och gröna

Vad kan jag ersätta maskrosgrönt i denna pasta?

Beroende på var du är, kanske maskrosgrönt inte är tillgängligt när du vill göra denna pasta. I så fall kommer lacinato grönkål, mogen spenat, rapini eller mangold alla att göra dandy ersättningar.

Vad händer om jag vill lägga till korv till min orecchiettepastarätt?

Författarna rekommenderar lite korv till köttätarna där ute. Antingen söt eller varm italiensk korv skulle vara det bästa här. Du kan köpa korv, öppna länkarna och tillaga det smulade köttet om du inte hittar rått, oskadat korvkött i mataffären.

  • Värm olivoljan i en stor tjockbottnad gryta eller holländsk ugn på medelvärme. Tillsätt vitlöken och koka tills den är mjuk och aromatisk, 30 till 60 sekunder.

  • Rör ner lök, salt, svartpeppar, kalabrisk chili och socker och öka värmen till medelhög. Koka tills löken är mjuk men inte har fått någon färg, 2 till 3 minuter.

  • Tillsätt gurkmeja och tomatpuré och koka tills löken är genomskinlig, 2 till 3 minuter till. Om något fastnar på botten av grytan, tillsätt en matsked vatten och skrapa bort det med en träslev eller silikonspatel.
  • Tillsätt grönsakerna och koka tills de är mycket mjuka och mjuka, 4 till 6 minuter. Rör ner kikärtorna och grädden och låt koka i 1 minut till, ta sedan bort från värmen.

  • I en annan stor gryta, koka upp 4 liter välsaltat vatten på hög värme. Tillsätt orecchietten och koka tills den precis är genomstekt och lite seg, 45 till 60 sekunder för färsk eller enligt anvisningarna på förpackningen för torkad.

  • Häll av pastan i ett durkslag Lägg sedan tillbaka den i kastrullen. Tillsätt såsen och rör ner Parmigiano-Reggiano och citronsaft. Smaka av och justera krydda om det behövs.
  • Servera omedelbart. Rester förvaras, tätt täckta i kylen, i upp till 3 dagar.

Servering: 1 serveringKalorier: 948 kcalKolhydrater: 117 gProtein: 25 gFett: 44 gMättat fett: 13 gFleromättat fett: 4 gEnkelomättat fett: 24 gKolesterol: 49 mgNatrium: 401 mgKalium: 941 mgFiber: 10 gSocker: 15 gVitamin A: 6496 IUC-vitamin: 41 mgKalcium: 363 mgJärn: 5 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Angie Rito | Scott Tacinelli. Foto © 2021 Christopher Testani. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Jag uppmuntrar dig entusiastiskt att göra denna orecchiette med kikärter, gurkmeja och grönt! Det lät lovande men smakar ännu bättre. Den hade verkligen en rundad sofistikerad smak från kombinationen av tomatpuré, kalabriska chili, gurkmeja, grädde och citronsaft.

Jag använde bara 2 matskedar koshersalt i mitt pastavatten och 1 tsk salt i såsen, och jag tyckte att denna mängd var perfekt. Till mina gröna använde jag spenat. Jag skulle förmodligen öka mängden kalabrisk chile eftersom jag gillar kryddig men detta är ett mindre klagomål. Det här är en sådan middag som jag såg fram emot att ha rester nästa dag!

Denna orecchiette med kikärter, gurkmeja och gröna är en enastående pastarätt som bara råkar vara vegetarisk, enkel nog för en vardagsmåltid och läcker nog att servera till gästerna.

Jag älskade den smöriga, jordnära känslan av kikärter och gurkmeja, tillsammans med den behagliga bitterheten hos maskrosgrönt. Tillsätt lite värme från den kalabriska chilien för djup och du har vackert balanserade tuggor om och om igen. Jag beklagade mig vid platsen för botten av min tomma skål. Ibland önskar jag att ätandet skulle vara för evigt! Denna maträtt är perfekt för tweaking och riff.

Nästa gång skulle jag förstärka chilin och hoppa över sockret. Jag var nöjd med statusen “inget kött”, men som huvudnoten antyder, att lägga till mald varm eller söt korv skulle vara ett fantastiskt tillägg, en som min familj med glädje skulle ha ätit. Att tillsätta lite citronsaft precis innan pläteringen gjorde allting ljusare. Personligen älskade jag att lägga till massor av nymalen svartpeppar till min egen servering.

Försöker du lägga till en vegetarisk middag en eller två gånger i veckan? Lägg till detta recept till din receptrotation! Det erbjuder en enkel pastamiddag för en publik, men det här är inte bara ännu en gryta med krämiga kolhydrater. Det är inte bara tillfredsställande, utan det är också närande med hälsosamma ingredienser. Kikärter gör den rejäl, och vitlök, gurkmeja och kryddig kalabrisk chili ger den en robust personlighet. Jag älskar de bittra maskrosgrönterna – de balanserar fint med lökens sötma.

Ursprungligen publicerad 15 december 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply