Grillad grönsaksorzosallad är inte bara tillfredsställande, den är också lätt att göra – och fungerar till och med när den görs i förväg. Rökigheten från grillningen gör grönsakerna oemotståndliga och tillsatsen av ost gör alla glada.

Anpassad från America’s Test Kitchen | Den kompletta salladskokboken | America’s Test Kitchen, 2021

För denna hälsosamma sallad, parar vi bitar av grillade grönsaker med orzo, färska örter och fetaost för en perfekt sommarmiddag. Zucchini, rödlök och röd paprika fungerade bra eftersom deras tillagningstider är liknande. Att skära zucchini på längden och paprika i fjärdedelar skapar bitar som är lätta att grilla.–Amerikas testkök

Vanliga frågor om Orzo Salad

Vad är en sommarsquash?

Squash delas in i två grupper – sommar och vinter – beroende på när de skördas. Sommarsquash skördas när plantan fortfarande är omogen och skalet är tunt, detta inkluderar de många varianterna av gul squash, zucchini och pattypan. Gul krumhals squash är nära men du kommer förmodligen att tycka att skalet är lite tjockare.

Hur länge håller grillad grönsaksorzosallad i kylen?

Denna sallad håller i fyra till fem dagar i en täckt behållare i kylskåpet.

  • I en stor skål, vispa basilika, citronskal och juice, senap, vitlök, 1/2 tsk salt och 1/4 tsk peppar tillsammans. Vispning konstant, ringla långsamt i olja tills den är emulgerad.

  • Om du använder en kolgrill, botten ventilera helt. Tänd en stor skorstensstartare till hälften fylld med kolbriketter (3 liter). När de översta kolen är delvis täckta med aska, häll dem jämnt över grillen. Sätt grillgallret på plats, lock och öppna locket. Värm grillen tills den är varm, ca 5 minuter.Om du använder en gasolgrill, vrid alla brännare till höga; omslag; och värm grillen tills den är varm, ca 15 minuter. Vänd alla brännare till medium.
  • Trä lökrundor jämnt på två 12-tums (30 cm) metallspett. Spraya lökrundor, paprika och zucchini lätt med oljespray och strö över återstående 1/8 tsk salt och återstående 1/8 tsk peppar. Alternativt, om du har en grillplåt, använder du den för att grilla grönsakerna och hoppar över spettsteget.

  • Grilla grönsakerna, täckta, tills de är fläckigt förkolnade, 5 till 6 minuter per sida. Flytta grönsakerna till en skärbräda och ta bort lökrundor från spetten.

  • Under tiden, i en stor gryta, koka upp 4 liter vatten. Tillsätt orzo och 1 matsked salt och koka, rör ofta, tills de är mjuka, 8 till 10 minuter. Häll av orzo, skölj under kallt rinnande vatten och låt rinna av igen ordentligt. Tillsätt orzo i skålen med dressingen.

  • Skär grönsakerna i 1-tums (25 mm) bitar, lägg till skålen med orzo och dressing och blanda försiktigt för att kombinera. Krydda med salt och peppar efter smak.

  • Dela salladen mellan enskilda tallrikar. Servera, toppa enskilda portioner med fetaost eller getost.

Servering: 1 delKalorier: 226 kcalKolhydrater: 29 gProtein: 7 gFett: 10 gMättat fett: 3 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 6 gKolesterol: 8 mgNatrium: 329 mgKalium: 403 mgFiber: 3 gSocker: 7 gVitamin A: 1522 IUC-vitamin: 69 mgKalcium: 83 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 America’s Test Kitchen. Foto © 2021 Amerikas testkök. Alla rättigheter förbehållna.

Ursprungligen publicerad 11 juni 2021

Recepttestares recensioner

Denna orzosallad med grillade grönsaker är en rolig idé för en varm pastasallad – inte för mycket pasta och massor av grönsaker. Dressingen var inte övermäktig med citronen, så nästa gång tror jag att jag tar en halv citron och ger den lite extra syra till den sista slängningen med getosten. Jag valde getost framför fetaost eftersom jag föredrar dess syrlighet.

Jag gjorde en dressing med 100% basilika, och jag ska prova en 50/50 blandning nästa gång, eftersom basilikan var ganska uttalad. Rödingen på grönsakerna gav en subtil rökig smak som gör den här rätten till ett bra tillbehör till någon sorts grillat kött eller fisk. Jag grillade lite alaska sobelfisk och det paret var fantastiskt.

Denna orzosallad med grillade grönsaker var helt utsökt och visuellt tilltalande! En mycket fräsch, somrig och lätt grönsaks- och pastasallad som är tung på grönsaker och smak. Min dotter och jag njöt av det till lunch men det skulle passa vackert med en citronig grillad kyckling och ett glas krispig rosé för en trevlig sommarmåltid.

Jag gillar en kombination av örter (basilika och persilja men du kan enkelt lägga till andra som dill) till dressingen. För mer effektiv timing rekommenderar jag att du startar grillen omedelbart och sedan förbereder grönsakerna och dressingen medan grillen förvärms; en grillpanna skulle också underlätta arbetet (du kan undvika den lite knepiga handlingen att spett på de tjocka lökskivorna). Att använda två olika färgade paprika (jag använde röd och orange) ger livfullhet och konstnärlig skönhet till rätten. Den smulade fetaosten på toppen ger rätten en liten tang och är den perfekta sista touchen.

Denna orzosallad med grillade grönsaker var ett perfekt komplement till vår Memorial Day-middag. De förkolnade, grillade grönsakerna tillför en sådan skillnad och citrondressingen är bättre än någon flaskdressing som du vanligtvis använder till en pastasallad. Jag valde att grilla grönsakerna kvällen innan för bekvämlighets skull och monterade färdigt dagen efter. Jag smakade på salladen direkt och den var god i rumstemperatur.

Detta skulle göra en fantastisk vegetarisk middag (utan fetaosten) med minst fyra generösa portioner. Jag kylde salladen i cirka 6 timmar före servering och fann att pastan hade absorberat en del av dressingen. Jag hade sparat 1/2 dl pastavatten och tillsatte detta innan servering för att lossa det lite. Det här ska jag göra hela sommaren. Lätt att servera 8 för en generös sida med färsk majs, rökta fläskbiffar, vattenmelon och tysk chokladpaj för en fantastisk Memorial Day-middag.

Denna orzosallad med grillade grönsaker är en fantastisk sommarsallad. Du kan använda dina egenodlade grönsaker eller grönsaker från din CSA eller en bondemarknad. Förhållandet mellan orzo och grönsaker är perfekt liksom mängden dressing. Jag serverade detta med grillad lax, vilket var ett bra sätt att använda hela kapaciteten på min gasolgrill utan att skapa någon extra värme eller städning i köket.

Denna sallad skulle vara ett bra tillbehör till alla andra grillade skaldjur samt grillat fågel, fläsk eller nötkött. Som en fristående rätt skulle den bli en härlig lunch, kanske serverad på en salladsbädd. Se till att låta orzon svalna lite till rumstemperatur innan servering. Jag upptäckte att att låta den sammansatta skålen vila en stund hjälpte smakerna att smälta samman.

Denna läckra grillade grönsaks- och orzosallad är ett utmärkt komplement till din sommarsammansättning av tillbehör. Den citroniga örtdressingen passar vackert med den söta förkolnade löken, grönsakerna och pastan. Ingredienserna är alla lätt tillgängliga och anvisningarna är enkla och lätta att följa. Även om receptet kräver grillning av grönsakerna, kan de utan grill använda en väldigt varm ugn istället. Alla komponenter i denna maträtt kan göras i förväg och slängas ihop precis innan servering i rumstemperatur.

Istället för att spett på löken tyckte jag att det var lättare att använda en perforerad grillpanna placerad på min gasolgrill för alla grönsaker. Jag hade lite svårt att emulgera dressingen med örterna och skulle lägga till dem efter att den kommit ihop nästa gång. Detta recept är mycket anpassningsbart. Använd dina favoritgrillade grönsaker och var generös med örterna. Serveras tillsammans med några kryddiga grillade kycklinglår, det blev en komplett och välsmakande måltid.

Denna grillade grönsaksorzosallad var en läcker och enkel sommarmiddag. Orzo och vinägrett kommer tillsammans under tiden din grill förvärms, och sedan grillas grönsakerna på bara några minuter. Jag blandade ihop mina grönsaker (olika paprika och använde både zucchini och sommarsquash) för att maximera de ljusa färgerna och smakerna i salladen. På högsommaren när jag är ännu mer ovillig att koka vatten i 10 minuter, föreställer jag mig att orzopastan skulle kunna ersättas med en jämförbar mängd couscous istället. Vi älskade denna sallad och planerar att äta den hela sommaren.Source link

Rate this post

Leave a Reply