Ostfyllda dadlar med prosciutto är små söta nuggets från Gia de Laurentiis, en kvinna som kan italiensk mat. Dessa söta, salta, krämiga små bebisar är perfekta för småbitar med cocktails.

Den sötaste, bästa sortens dejter är Medjools. De är stora, så de är lätta att fylla, och när de är fyllda med getost och inslagna i prosciutto ger de en perfekt söt-salt munfull i varje tugga. Servera dem med ett krispigt vitt vin som en idealisk bit innan middagen.–Giada de Laurentiis

Vanliga frågor om ostfyllda dadlar med prosciutto

Jag har svårt att skiva dessa klibbiga dadlar. Har du några tips?

Om du serverar dessa små sötsaker till gästerna (istället för att bara stoppa dem rakt i munnen när du gör dem), vill du att de ska se snygga ut. Att köra kniven under lite hett vatten hjälper till att klibbiga så att du kan få ett bättre snitt.

Kan jag använda en annan typ av datum här?

Vi och Giada är definitivt överens här, Medjool-dejter är rätt väg att gå. De är stora, krämiga och har en nästan karamelliserad konsistens som gör dem otroligt tillfredsställande att äta. Lyckligtvis är de också ganska lätta att hitta så du borde inte behöva ersätta något annat. Om du måste kan du dock använda en annan sort av färska – inte torkade – dadlar.

  • I en liten skål, blanda ihop getost och mascarponeost, och basilika, om du använder. Krydda med salt och peppar.
  • Använd en vass skalkniv och gör ett snitt på längden ca 1 tum långt på varje datum. Använd spetsen på kniven för att försiktigt öppna dadlarna tillräckligt för att ta bort groparna.
  • Skeda försiktigt ca 1/2 tsk ostblandning inuti varje dadel. Tryck försiktigt på dadlarna för att stänga skåran runt fyllningen.

  • Linda en bit prosciutto runt varje dadel och säkra med en tandpetare eller cocktailplockare.

  • Lägg upp de prydligt fyllda dadlarna på ett fat och servera.

Servering: 1 serveringKalorier: 345 kcalKolhydrater: 64 gProtein: 5 gFett: 10 gMättat fett: 6 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 1 gTransfett: 1 gKolesterol: 22 mgNatrium: 74 mgKalium: 604 mgFiber: 6 gSocker: 57 gVitamin A: 550 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 97 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2010 Giada de Laurentiis. Foto © 2010 Jonelle Weaver. Alla rättigheter förbehållna.

Ursprungligen publicerad 1 april 2010

Source link

Rate this post

Leave a Reply