Varför är mjuka, salta hemmagjorda mjuka kringlor så himla bra? Tänk dig en gyllene seg kringla prickad med grova saltkorn och … vänta på den … fylld med smält ost! Bam!
Pretzels kommer att ta över världen. Eller min blogg. Förmodligen båda. Vi älskar våra mjuka kringlor med ostsås, men jag började fundera på om jag lägger ost på insidan? Där satt den! Så bra! För våra sötsugna människor har vi våra kanelrullekringlor som är himmelska och jag kan bara inte sluta tänka på varianter av mjuka kringlor!
Dessa ostfyllda kringlor blåser Annies i köpcentret ut ur parken. Snälla, säg inte att du inte i hemlighet älskar de där varma, salta, brödiga bitarna av läckerheter doppad i åh, så väldigt falsk ost. Jisses, jag kan smaka det när jag sitter här!!! Ibland behöver du bara en av dem för att ta dig igenom shoppingen!
Men dessa hemmagjorda kringlor är så mycket bättre! Utsidan är allt seg och salt och underbar, och insidan är som ren squishy, mjuk vändande perfektion, men sedan, herregud, då slår du till osten. Det har sprängt underbart! Det är så smält! Och, och, det är inte falsk ost! Det är the real deal!!!! Och när du river av en bit sträcker det sig liksom med brödet som en fantastisk pizzabit. HECK JA!
Här är det bästa med det här receptet … du kommer med största sannolikhet att ha alla ingredienser hemma redan. hurra! Jag älskar när det händer! Här är vad du behöver:
- varmvatten – helst bör vattnet vara 105-110 grader Fahrenheit för att aktivera jästen ordentligt
- socker – mat för jästen
- kosher salt – saltet tillsätts efter att jästen har aktiverats och fungerar som en jästinhibitor så den inte blir tokig och stiger för mycket
- snabbjäst – hjälper brödet att bli fluffigt och segt
- osaltat smör – smör släpper ut ånga när det smälter och bakar skapar luftfickor och fluffighet i kringlorna
- mjöl – bara vanligt allroundmjöl
- skarp cheddarost – du kan använda riven ost om du vill, men jag har ärligt talat funnit att att skära osten i små stavar verkligen är det bästa sättet att få den där osten stoppad och extra smält och sliskig
- bakpulver – går ner i det kokande vattnet som kringlorna går i precis innan de gräddas, bakpulver hjälper kringlorna att utveckla den där distinkta mörka gyllene färgen och krispiga-på-utsidan-och-mjuka-och-fluffiga-på-utsidan-strukturen
- ägg – används för äggtvätt som går på
- grovt salt – strös ovanpå
Måtten för varje ingrediens finns i receptkortet i slutet av detta inlägg.

Jag är inte säker på varför, men hemgjorda mjuka kringlor kan vara intima för folk att göra. De är superenkla, men att följa instruktionerna är viktigt för att få bästa resultat. Jag ska leda dig genom stegen…
Gör degen
Börja med att göra kringeldegen som är lätt att göra, och jäser riktigt bra. Jag hatar när degen tar en evighet att jäsa. Det gör mig orolig. Jag fortsätter bara att kolla på det och undrar om något är fel eller om det bara tar ett tag att stiga. Jag har aldrig det problemet med den här degen. När degen har fördubblats delar jag upp den i 8 klyftor så att varje kringla är ungefär lika stor.
Fyll och forma degen
Ta en del av degen och rulla den till ett långt rep. Tryck ut repet platt och lägg de små oststavarna rakt ner i mitten. Ta tag i vardera sidan av repet mellan dina två fingrar och nyp ihop repet runt osten. Tryck ner lätt så att det inte är en kant som sticker upp.
Och sedan hålla varje ände twist till en kringla. Håll vardera änden av repet i ena handen och gör en u-form med repet, korsa dem över varandra, ta ner det, vrid och tryck på botten av U:et för att bilda en kringla.
Koka kringlorna
Nästa del är nyckeln, koka upp vatten med bakpulver och släpp kringlan i. Använd en stor metallsked, fortsätt att trycka det varma vattnet över toppen, ta bort från grytan och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
Baka kringlorna
Pensla de obakade kringlorna med äggsköljningen och strö sedan över salt eller koshersalt och grädda tills de är bruna och fantastiska. Njut av! Se, lätt va?! Jag rekommenderar starkt att ta kringlan som har sipprat ut lite ost som blivit krispigt krispigt på pannan och äta den! Den krispiga osten är allt!
Variationer av mjuka pretzels
Du kan helt ändra vilken typ av ost du stoppar dessa kringlor med. Mina barn älskar cheddar, så vi brukar hålla fast vid det, men om du gillar lite hetta, fyll på med pepparjacka. Åh man, jag älskar en god schweizisk ost, som skulle vara fantastisk när den smälter inuti. Du kan till och med fylla den med ett gott lödder av färskost. Så många alternativ!
Du kan också lägga något annat än salt på toppen. Allt bagelkrydda är ett utsökt alternativ! Torkad hackad lök eller torkad vitlök. Lite torkad rosmarin. Se, så många varianter att jag skulle kunna skapa en helt annan bloggsida bara för bagels!
Hur man äter ostfyllda pretzels
Jag nämnde att vi älskar dessa som mellanmål efter skolan, men de är en bra aptitretare för en gameday party eller nyårsafton. De är också ett bra tillbehör för att doppa i en läcker soppa eller chili.
Hur man förvarar, fryser och värmer mjuka kringlor
Ostfyllda kringlor bör förvaras i kylen och håller sig i upp till 5 dagar i en lufttät behållare.
Mjuka kringlor kan också frysas för längre lagringstid (upp till 3 månader). Lägg på en plåt i ett enda lager och frys in. När kringlor är frysta, överför till kraftiga fryspåsar.
För att värma upp, förvärm ugnen till 350°F, placera kringlor på en plåt och grädda i cirka 4-6 minuter (10-12 minuter om den är fryst).
Alla älskar en mjuk och seg saltad hemgjord kringla och den här ostfyllda versionen blir bara inte bättre. Det är helt överseende, helt sliskigt och helt värt det!
Letar du efter fler APPETITARE att dela med sig av till det stora spelet? Pröva dessa:

Serveringar: 8 kringlor
Utsidan är som allt segt och salt och underbart, och insidan är som ren squishy, mjuk vändande perfektion, men då, herregud, då slår man till osten.
- 1 1/2 koppar varmvatten
- 1 matsked socker
- 2 teskedar kosher salt
- 2 1/2 teskedar snabbjäst
- 3 1/2 matskedar osaltat smör smält
- 4 1/2 koppar mjöl för alla ändamål
- 1 kopp skarp cheddarost skär i små stavar som är 1/4 – 1/2 tum breda och cirka 2 tum långa
För kokning
- 1 pott vatten
- 2/3 koppar bakpulver
För bakning
- 1 äggula + 1 msk vatten vispad ihop (för äggtvätt)
- grovt salt för strö
-
Blanda vatten och socker i en stående bunke och strö över jästen.
-
Låt stå i 10 minuter tills blandningen börjar skumma och växa.
-
Tillsätt smöret och rör om.
-
Tillsätt mjöl och salt och vispa ihop.
-
Häll i vätskan och använd degkroken för att blanda på låg hastighet tills alla ingredienser är kombinerade.
-
Öka mixerhastigheten till medium och knåda tills degen är slät och dras bort från sidan av skålen, cirka 4 till 5 minuter.
-
Ta ut degen från mixern och lägg den i en ren, oljad skål.
-
Täck med en kökshandduk och lägg på en varm plats tills degen har dubbelt så stor storlek, cirka en timme.
-
Värm ugnen till 450 grader.
-
Klä 2 plåtar med bakplåtspapper och ringla över lite olja.
-
Fyll en stor gryta med vatten och bakpulver. Koka upp blandningen.
-
Lägg under tiden degen på en lätt oljad bänk och dela i 8 lika stora bitar.
-
Kavla ut varje degbit till ett 24-tums rep, lägg det på bänken och tryck ut platt.
-
Lägg oststavarna rakt ner i mitten. Nyp vardera sidan upp över osten för att stänga.
-
Håll varje ände i ena handen och gör en u-form med repet, korsa dem över varandra, ta ner den, vrid och tryck på botten av U:et för att bilda en kringla.
-
Lägg på den bakplåtspappersklädda plåten.
-
Släpp kringlorna i det kokande vattnet, 1 eller 2 åt gången i cirka 30 sekunder, häll hela tiden det varma vattnet över degen.
-
Ta bort dem från vattnet med en stor, platt spatel och lägg direkt på den oljade bakplåten.
-
Pensla toppen av varje kringla med äggtvätt och strö över grovt salt.
-
Grädda tills den är mörk gyllenbrun i färgen, cirka 12 minuter.
-
Lägg över till ett galler i minst 5 minuter innan servering.
Förvara i en lufttät behållare i kylen.
Näringsinnehåll
Ostfylld kringla
Mängd per portion (1 g)
Kalorier 373
% Dagligt värde*
Kolesterol 46mg15 %
Kolhydrater 56g19 %
Fiber 2,2g9 %
Socker 1,8 g2 %
Protein 11,5 g23 %
* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.
KOM IHÅG ATT PRENUMERERA PÅ vår GRATIS Oh Sweet Basil NYHETSBREV OCH FÅ ENKLA RECEPT LEVERERADE I DIN INKORTA VARJE DAG!
När du provar ett recept, använd hashtaggen #toppratter.se på INSTAGRAM för en chans att bli med i våra berättelser! FÖLJ ÅH, SÖT BASILKA PÅ FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER FÖR ALLT VÅRT SENASTE INNEHÅLL, RECEPT OCH BERÄTTELSER.