En varm mysig skål med denna ostiga potatissoppa är ett recept för ren komfort!

Potatisen puttras i buljong tills den är mjuk, krossas och kombineras med en rik ostliknande sås. Detta är en fantastisk måltid i kyligt väder.

en skål ostlik potatissoppa garnerad med salladslök och bacon

Rik, krämig och ostliknande

Ost och potatis är en perfekt kombination i allt från gratinerad potatis till en ostaktig hashbrown gryta (eller till och med ett frukostrecept).

  • Smakrik, krämig och med tre sorters ost är denna soppa rejäl och mättande.
  • Med enkel förberedelse kan den vara klar på mindre än 30 minuter.
  • Rör ner ångade eller överblivna grönsaker (som broccoli, ärtor eller sparris).
  • Servera ostliknande potatissoppa som en komplett måltid med en sida av kex.

Ingredienser

MEJERI Smör och vitlök kokt med mjöl blir en snabb roux. Mjölk tunnar ut såsen, sedan skapar färskost, cheddar och Gruyere den ostliknande basen. En del torr senap tar verkligen fram smakerna i osten.

POTATISAR Alla typer av potatis är bra i soppa. Rödbrun potatis är trevlig och stärkelsehaltig så de är vårt första val i detta recept. Vilken potatis som helst fungerar (även hasha brun potatis eller överbliven potatismos)!

BULJONG Att koka potatis i kycklingfond ger dem så mycket smak. Fonden kan vara från en kartong eller använd lite tinad hemlagad kycklingfond.

VARIATIONER Det finns så många sätt att blanda ihop den här soppan. Fräs lite svamp att lägga till, eller prova ångad broccoli. Smulat bacon eller tärnad rest av skinka smakar fantastiskt. Tärnad eller strimlad kyckling kan läggas till. Även färskosten kan subbetas ut för Velveeta. Prova att värma och servera från en långsam spis eller Crock-Pot.

Hur man gör ostig potatissoppa

Bara några enkla steg är allt som krävs för att göra detta läckra recept:

  1. Sjud potatisen i buljong tills den är mjuk.
  2. Medan potatisen puttrar gör du den krämiga ostbotten.
  3. Mosa potatisen lite och kombinera den med ostbasen tillsätt i buljong för att nå önskad konsistens.
två skålar ostlik potatissoppa garnerad med salladslök och bacon

Vad ska man servera med potatissoppa

Hur man förvarar överbliven potatissoppa

Denna ostiga potatissoppa kan förvaras i upp till 4 dagar i kylen i en tättsluten behållare.

Fler recept på potatissoppa

Tillfredsställ ditt sug efter mysighet med mina dessa krämiga och tröstande potatissopparecept, från klassisk fransk potatispurjolökssoppa till vår signatur krämig potatissoppa.rnrnrnrn

Älskade din familj denna ostiga potatissoppa? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

två skålar ostlik potatissoppa garnerad med salladslök och bacon

5 från 30 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Ostig potatissoppa

Denna ostiga potatissoppa är super mättande och smakrik, laddad med potatis och 3 olika sorters ost!

Förberedelsedags 15 minuter

Tillagningstid 15 minuter

Total tid 30 minuter

  • Koka upp kycklingbuljong och önskade kryddor i en medelstor kastrull. Tillsätt tärnad potatis och sänk värmen till en sjud. Koka i 15 minuter, eller tills potatisen är gaffelmör.

  • Mosa potatisen något med hjälp av en handmoser.*

  • I en separat medelstor kastrull, smält smör och vitlök på medelvärme bara tills det doftar. Rör ner mjöl och koka i 1 minut till.

  • Tillsätt gradvis mjölk, rör om efter varje tillsats, tills blandningen är slät. Koka upp blandningen på medelvärme och koka tills den är tjock och bubblig.

  • Rör ner färskost och lökpulver och vispa till en slät smet.

  • Stäng av värmen och tillsätt riven ost. Rör om tills osten smält.

  • Tillsätt den krossade potatisen i ostblandningen och tillsätt potatisbuljong för att nå önskad konsistens. Jag tillsätter all buljong men för en tjockare soppa kan du lägga till lite mindre.

  • Sjud i 1 minut för att kombinera. Smaka av och krydda med ytterligare salt och peppar. Garnera som du vill och njut!

Potatisar
Jag föredrar russet potatis, men andra typer av potatis kan också användas. Skalning är valfritt för tunnskal potatis som röd eller Yukon guld.

*Mosa potatisen till önskad konsistens. Ju mer du mosar desto tjockare blir soppan.
Du kanske inte behöver all kycklingbuljong om du vill ha en tjockare soppa. Extra kycklingbuljong kan kylas och användas i andra recept.
Ost
Strimla osten från ett block för att få en slätare soppa (hoppa över den förrivade osten). Undvik att överhetta osten, eftersom den kan separera.

Använd en stavmixer för att göra färskosten slät när du lägger den i blandningen.
Garnering
Du kan lägga till lite kokt kyckling eller bacon för en mer rejäl soppa.

Garnera efter önskemål. Favoriter inkluderar gräddfil, gräslök, timjan, salladslök, smulad bacon, krutonger eller brödpinnar.

Kalorier: 494 | Kolhydrater: 33g | Protein: 23g | Fett: 30g | Mättat fett: 17g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 9g | Transfett: 1g | Kolesterol: 95mg | Natrium: 782mg | Kalium: 843mg | Fiber: 2g | Socker: 8g | Vitamin A: 1031IU | C-vitamin: 7mg | Kalcium: 497mg | Järn: 2mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Förrätt, middag, lunch, soppa
Kök amerikansk
Ostig potatissoppa med bacon och en titel
Ostig potatissoppa i en skål med brödbitar och en titel
pläterad ostig potatissoppa med en titel
Ostlik potatissoppa i skålar och närbild med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply