Vi älskar dessa fyllda fläskkotletter med sauterade äpplen, lök och ost. Vi går igenom hur du skär en ficka i fläskkotletter för fyllning, vår favoritseapsfläskrub och hur du gör vår enkla äppel- och lökfyllning. Hoppa till receptet på fyllda fläskkotletter

Fyllda fläskkotletter med äpplen, lök och ost

Hur man stoppar fläskkotletter

Dessa fläskkotletter fyllda med sauterade äpplen, lök och ost är en njutning. De tar lite extra tid än vanliga fläskkotletter, men efter att ha gjort dem flera gånger tycker vi att de är värda det.

Perfekt stekt fyllda fläskkotletter

Börja med tjocka kotletter – vi behöver dem vara minst 1 1/2 tum tjocka. Jag gillar benfria, mittskurna kotletter, men inbenade eller andra snitt av kotletter fungerar så länge de är tjocka.

Om dina kotletter har en fetare kant, använd den kanten för att skära i fickan. Jag använder en liten vass kniv och vickar försiktigt med kniven fram och tillbaka för att skapa en djup ficka ca 2 tum bred och djup.

Fläskkotletter med ficksnitt för fyllning

Obs: Om du känner dig obekväm med att skära en ficka i kotletterna har vi gett tips nedan för att göra detta recept utan att stoppa kotletterna.

När dina fickor är skurna, vill vi bryna de osannade kotletterna på båda sidor, lägga till lite färg och göra lite av det fettet, som vi ska koka löken och äpplena i nästa.

Lägg över de genomstekta men underkokta kotletterna på en tallrik och låt dem svalna medan du tillagar fyllningen.

Slutligen gnuggar vi de stekta kotletterna med senap och örter och stoppar dem med en generös sked sauterade äpplen, lök och ett par ostskivor. Jag älskar Gruyere eller skarp vit cheddar.

Fäst fyllningen med några tandpetare och avsluta dem i ugnen. Vi älskar dem!

Äppelfyllda fläskkotletter med lök och ost

Vad du ska servera med dem

Dessa äppelfyllda fläskkotletter passar till nästan vad som helst. Här är tre av våra favoritsidor:

Kan jag göra detta utan att fylla fläskkotletterna?

För att göra det här receptet utan att gå igenom stegen att skära en ficka i kotletterna eller fylla dem, följ samma metod, men hoppa över att göra fickan och fylla kotletterna. Gör sedan en bädd av äpplen och lök i stekpannan innan du steker kotletterna och tillsätt osten. Lägg till sist kotletterna ovanpå och grädda tills de är genomstekta. Vi rekommenderar att du använder den här metoden när du inte kan hitta tjockare kotletter eller har ont om tid.

Fler fläskrecept

Vi älskar fläsk och har delat med oss ​​av några recept för att laga det. Här är våra toppval:

Ostiga äpplefyllda fläskkotletter

 • PREP
 • LAGA MAT
 • TOTAL

Äpplen, lök och smält ost kombineras för att göra de mest utsökta fyllda fläskkotletterna. När du väljer kotletter för detta recept, leta efter tjockare snitt kotletter som är minst 1 1/2 tum tjocka; annars blir det för svårt att skära en ficka för äppel- och lökfyllningen.

Du kan göra det här receptet utan att fylla kotletterna och istället servera det kryddade fläsket på en bädd av äpplen och lök. Följ samma metod, men hoppa över att göra fickan och fylla kotletterna. Innan du steker kotletterna gör du en bädd av äpplen och lök i stekpannan och tillsätter osten. Lägg sedan ner kotletterna ovanpå.

Gör 2 portioner

Du kommer behöva

2 tjockt skurna fläskkotletter, 1 ½ tum tjocka

1/2 tsk fint havssalt, plus mer efter smak

2 tsk dijonsenap

1 tsk hackade färska timjanblad eller använd 1/4 tsk torkad timjan

1/4 tsk färskmalen svartpeppar, plus mer efter smak

1 litet äpple, urkärnat och skivat

1/2 medelstor lök, skivad

2 uns Gruyère eller skarp cheddarost, skivad

4 trätandpetare för att säkra stoppningen

Vägbeskrivning

 • Förbered fläskkotletter
 • Skär fickor i fläskkotletterna genom att sticka in spetsen på en liten vass kniv i den fetttäckta kanten på fläskkotletten. Flytta kniven fram och tillbaka för att skapa en djup ficka ca 2 tum bred och djup.

  Krydda fläsket med salt på alla sidor och inuti fickorna. Vi använder 1/4 tsk salt per kotlett.

  Värm en ugnssäker stekpanna på medelvärme. När det är varmt, tillsätt oljan och lägg fläskkotletterna i pannan (vi stoppar dem senare). Koka tills de är gyllene, 2 till 3 minuter.

  Vänd kotletterna så att den genomstekta sidan är vänd uppåt. Om det finns en fetare sida av fläsket, använd en kökstång för att hålla kotletterna, med fettsidan nedåt tills det fräser och får lite färg; cirka 30 sekunder.

  När båda sidorna av fläsket är gyllenbruna, överför du kotletterna till en tallrik för att svalna. Centern kommer fortfarande att vara rå.

  • Att avsluta
  • Sätt tillbaka stekpannan på medelvärme och släng i löken. Koka dem i 2 till 3 minuter tills de mjuknar lite och rör sedan i äpplena. När äpplena är mjuka och löken är mjuk, stäng av värmen.

   I en liten skål, rör ihop senap, timjanblad och 1/4 tesked peppar.

   När fläskkotletterna är tillräckligt svala för att hantera, fördela senapsblandningen över dem och inuti fickan. Rena fingrar eller en sked kommer att göra susen.

   Fyll fickan med en eller två skivor ost och en sked av äpplena och löken, och fäst sedan med två tandpetare. Vi fyller generöst i fickan med fyllning. Det är okej om några faller ut medan kotletterna gräddas.

   Ordna resterande äpplen och lök i mitten av stekpannan, skapa en bädd för fläskkotletterna. Lägg ner fläsket på äpplena och löken.

   Grädda tills en omedelbar termometer visar 145 ° Fahrenheit när den sätts in i den tjockaste delen av kotletten och fyllningen, 15 till 20 minuter.

   Ta ut kastrullen från ugnen och låt fläsket vila i 5 till 10 minuter innan servering.

Adam och Joannes tips

 • Näringsfakta: Näringsfakta nedan är uppskattningar. Vi har använt USDA-databasen för att beräkna ungefärliga värden.

Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #toppratter.se — Vi älskar att se dina skapelser på Instagram och Facebook! Hitta oss: @toppratter.se

Näring per portion: Serveringsstorlek 1 kotlett, hälften av receptet / Kalorier 480 / Totalt fett 21,6g / Mättat fett 8,8 g / Kolesterol 160,4mg / Natrium 1030,7mg / Kolhydrat 14g / Kostfiber 2,4 g / Totalt socker 9g / Protein 54,3g

FÖRFATTARE: Adam och Joanne Gallagher

Source link

Rate this post

Leave a Reply