Vi bestämde oss för att skapa det bästa kalkonköttfärslimpan, och här är den! Denna kalkonköttfärslimpa är full av smak, fuktig i mitten och har blivit en läsarfavorit! Hoppa till receptet på Turkiet Köttfärslimpa

Skivor av Turkiet Köttfärslimpa

Hemligheten att längta efter värdig, fuktig kalkonköttfärslimpa

Om du har kalkonköttfärslimpa-skeptiker i ditt liv, kommer detta recept att ändra sig. Det gjorde det för oss. Vi brukade aldrig göra kalkonfärslimpa. Vi gör kalkonköttbullar och kalkonburgare hela tiden, men aldrig köttfärslimpa. Det var tills vi snubblade över hemligheten för att göra den bästa, saftiga inuti, smakrika kalkonköttfärslimpan. Det är svamp!

Fukt kalkonköttfärslimpa

Nu gör vi det hela tiden. Eftersom mald kalkon kan vara lite torr och intetsägande efter att den är tillagad, behövde vi lägga till ingredienser som håller insidan fuktig och ökar smaken.

Knepet till den bästa köttfärslimpan ligger i grönsaksgången. Det är svamp!

Tack vare små bitar av hackad svamp är kalkonköttfärslimpan fuktig och har en otrolig smak.

Hackad svamp
Umamirika svampar ger smak och håller kalkonfärslimpan saftig inuti.

Om du inte är den största svampfantasten är det okej! Köttfärslimpan slutar inte med att smaka svamp (jag lovar). Istället ger svampen kalkonen en härlig smakfull smak.

Vi använder det här tricket i andra recept. Svamp är den hemliga ingrediensen i vår lätta kalkonchili och dessa riktigt goda kalkonburgare. Precis som med det här receptet hyllar våra läsare dem (särskilt hur smakrika de är).

Du kan också njuta detta recept på möra saftiga köttbullar! De är enkla att göra och receptet fungerar till nästan vilket kött som helst.

Hur man gör Turkiet Köttfärslimpa

Precis som när man gör klassisk köttfärslimpa är metoden för vårt recept ganska enkel. Här är en översikt över hur man gör kalkonfärslimpa (hela receptet finns nedan):

 1. Koka hackad svamp, lök och vitlök i en stekpanna tills de är mjuka.
 2. Rör ner Worcestershiresås och ketchup.
 3. Återhydrera brödsmulor i lite mjölk, vilket ger ömhet och fukt till köttfärslimpan.
 4. Blanda svampblandningen med ströbröd, mjölk, ägg och mald kalkon.
 5. Forma blandningen till en limpa på en plåt, bred ut lite extra ketchup på toppen och grädda sedan.

Vi bakar köttfärslimpan i en ugn på 400 grader Fahrenheit i cirka 50 minuter. Köttfärslimpan är klar när en intern termometer som sätts in i mitten visar 170 grader Fahrenheit.

Tillsätt ketchup till kalkonfärslimpa
För en perfekt brynt skorpa formar jag köttfärslimpan för hand och bakar på en plåt.

Gör Ahead Köttfärslimpa

Denna kalkonköttfärslimpa är inte bara utsökt, den är också lätt att göra i förväg.

Gör köttfärsblandningen en dag i förväg. Följ receptet nedan, men sluta precis innan du formar och gräddar. Förvara den råa köttfärsblandningen i kylen i upp till 1 dag innan gräddning. När du är redo att baka, forma blandningen till en limpa, täck med ketchup och grädda.

Du kan frysa in ogräddad köttfärslimpa. Följ receptet nedan, forma köttfärslimpan ovanpå några ark folie på en plåt, men lämna bort ketchupen. Skjut in bakplåten i frysen och frys tills den är hård, ca 1 timme. Linda folien runt den delvis frysta köttfärslimpan, lägg den i en fryspåse och frys i upp till 1 månad. Tina över natten innan gräddning.

Frysa bakad köttfärslimpa. Låt den bakade köttfärslimpan svalna och slå sedan in den i folie och frys i upp till en månad. Jag gillar att skära köttfärslimpan i skivor och frysa in individuellt så att jag kan ta ut en eller två skivor när jag behöver dem.

Vad du ska servera till köttfärslimpa

Denna köttfärslimpa är så god att vi gör den ofta. Här är några av våra favoritsidor att servera den med:

Vanliga frågor

Sedan vi delade vårt recept på kalkonfärslimpa har vi haft några vanliga frågor, så jag tänkte svara på dem här.

Kan jag dubbla köttfärsreceptet? ja! Du kan dubbla receptet (som skulle använda cirka 2 pund malen kalkon). Dubbla ingredienserna i receptet och räkna med att grädda lite längre i ugnen (15 till 20 minuter längre). Jag använder min inre termometer som vägledning.

Hur kan jag göra köttfärslimpan glutenfri? För köttfärslimpa utan ströbröd, prova malda glutenfria hårda kringlor, havregryn, brunt risflingor eller glutenfria Chex-flingor i stället för ströbröd. Du bör också se till att ketchupen som används är glutenfri eller använd hemgjord ketchup.

Behöver jag lägga till äggen? Ägg hjälper till att ge fukt åt köttfärslimpan, men du kan eliminera dem eller ersätta dem med en äggersättning som köpts i butik.

Kan jag göra köttfärslimpan utan mjölk? För en mejerifri köttfärslimpa, ersätt mjölken med osötad mild smaksatt växtbaserad mjölk som hampa eller mandelmjölk.

Jag hatar svamp. Finns det någon ersättare? Även om jag älskar denna kalkonköttfärslimpa med svamp, har jag ersatt riven zucchini med dem med utmärkta resultat.

Recept uppdaterat, ursprungligen publicerat i mars 2013. Sedan vi publicerade detta 2013 har vi justerat receptet för att vara tydligare och lagt till en snabb receptvideo. 2022 lade vi till en uppdaterad receptvideo. Titta på gammal video här. – Adam och Joanne

Otroligt fuktig kalkonköttfärslimpa

 • PREP
 • LAGA MAT
 • TOTAL

Vår kalkonköttfärslimpa är full av smak, fuktig i mitten och har blivit en läsarfavorit! Du skulle aldrig gissa att denna köttfärslimpa är packad med svamp, men det är det som gör den så jäkla läcker. Massor av finhackad svamp tillför smak och fukt, ofta saknas från den typiska kalkonfärslimpan. När man väljer vilka svampar man ska lägga till så fungerar vita knappsvampar alldeles utmärkt. För mer smak, prova en eller en kombination av brun cremini, portobello eller shiitakesvamp. Svampen måste hackas väldigt fint. Du kan göra detta för hand eller använda en matberedare.

Ger 6 portioner

Du kommer behöva

 

8 uns svamp, putsad och mycket finhackad

1 medelstor lök, skalad och finhackad

2 vitlöksklyftor, skalade och hackade

1 matsked olja

3/4 tsk fint havssalt

1/2 tsk mald svartpeppar

1 msk Worcestershiresås

7 msk ketchup, uppdelad, prova vår hemgjorda ketchup

1 kopp (60 gram) panko brödsmulor eller använd hemgjorda brödsmulor

1/3 kopp (80 ml) mjölk

2 stora ägg, lätt vispade

1 ¼ pund mald kalkon (92 % magert)

 

Vägbeskrivning

  • Förbered köttfärslimpa

 

Värm ugnen till 400° Fahrenheit. Olja lätt en kantad bakplåt (eller använd en 9-tums gånger 13-tums bakplåt) fodrad med aluminiumfolie.

Värm olja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt löken och koka, rör om då och då, tills den mjuknat; ca 5 minuter. Tillsätt vitlöken och koka tills den doftar, ca 1 minut. Rör ner svampen, en 1/2 tsk salt och en 1/4 tsk peppar. Koka tills svampen avger sin vätska och den kokar bort; ca 10 minuter.

Turkiet-Köttfärslimpa-Steg-1

Överför löken och svampen till en stor skål och rör sedan ner Worcestershiresåsen och tre matskedar av ketchupen. Ställ åt sidan för att svalna i 5 minuter.

Blanda under tiden ströbröd och mjölk i en liten skål. Rör ner ströbrödsblandningen och äggen i svampen och löken. Använd en gaffel eller händerna och blanda försiktigt i kalkonen, en 1/4 tsk salt och en 1/4 tsk peppar. Blandningen blir mycket blöt.

Forma köttfärslimpan till en 9-tums gånger 5-tums oval i mitten av den förberedda bakplåten. Fördela de återstående fyra matskedarna ketchup ovanpå.

 

Adam och Joannes tips

 • Vissa butiker säljer mald kalkon i 1-pund portioner och andra i 1 ¼-pund portioner. Medan vi gillar att använda 1 ¼-pund kalkon, är 1 pund kalkon tillräckligt för ingrediensmängderna som delas i receptet.
 • För att påskynda förberedelsetiden, använd en matberedare för att hacka svampen.
 • Näringsfakta: Näringsfakta nedan är uppskattningar. Vi har använt USDA-databasen för att beräkna ungefärliga värden.

Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #toppratter.se — Vi älskar att se dina skapelser på Instagram och Facebook! Hitta oss: @toppratter.se

Näring per portion: Serveringsstorlek 1 portion (6 totalt) / Kalorier 308 / Totalt fett 13,4g / Mättat fett 3,4 g / Kolesterol 133,4mg / Natrium 734,5mg / Kolhydrat 23,5 g / Totalt socker 8,3 g / Kostfiber 1,6 g / Protein 24,1 g

FÖRFATTARE: Adam och Joanne Gallagher

Source link

Rate this post

Leave a Reply