Så om du undrar vad du ska göra med överbliven kalkon, leta inte längre! Rester är en av mina favoritdelar av semestern eftersom det innebär enkla måltider i veckor framöver (YAY!!).

Nedan är en samling av de bästa överblivna kalkonrecepten och idéerna. Oavsett om du helt vill återskapa ett nytt recept som kalkonsoppa eller hålla det enkelt med en varm kalkonsmörgås är möjligheterna oändliga!

ett collage av överblivna kalkonrecept

Vad man ska göra med överblivet Turkiet

När det kommer till överblivna kalkonidéer finns det ingen brist. Speciellt när man betänker att nästan alla recept gjorda med kyckling är bra med kalkon också! En läcker kalkonpaj eller kalkonsalladssmörgås är bara några av de läckra sätten att använda den.

Ben, nacke, inälvor och kadaver

Om du gör spatchcock kalkon behåll ryggbenet för att lägga till kalkonbuljong för soppa.

Använd slaktkroppen eller halsen från din Thanksgiving kalkon för Turkiet lager (eller buljong). Detta kan också göras i Instant Pot eller Slow Cooker.

Använd krås i sås eller tillsätt dem i överbliven fyllning. Om du vill, behåll levern för att göra paté.

Överblivna kalkonsoppor

Klockvärmande soppor är ett bra sätt att njuta av överbliven kalkon och de är så lätta att göra. Perfekt för de kallare månaderna, släng dem i crockpot eller gör dem på spisen för en snabb och enkel måltid! Servera med några middagsrullar eller en tjock skiva vitlöksbröd för att suga upp varenda droppe!

Recept på krämig kalkonsoppa

Buljongbaserade soppor

 • Kalkonsoppa – helt enkelt perfekt. Inga konstiga ingredienser, detta överblivna kalkonrecept är fullt av godhet.
 • Slow Cooker kalkongrönsakssoppa – fullpackad med grönsaker i en tomatbuljong, denna kalkonsoppa är lätt att göra i slow cookern. Lägg i överblivna grönsaker från middagen också!
 • Slow Cooker Cajun Bean Turkey Soup – Cajun bönsoppa är ett rejält och läckert sätt att njuta av rester och bra att mata en publik. Denna soppa värms upp vackert.
 • Kalkonnudelsoppa – kalkon, grönsaker och nudlar tillagas på spishällen med bara några enkla steg.
 • Kryddig sydvästra Turkiet och bönsoppa – rester med en kick. Denna soppa är jättegod toppad med gräddfil, salsa och lite jalapenos.

kalkon chili recept

 • Vit kalkon chili överbliven kalkon chili i en smakrik sås. Det här receptet tillagas i slow cookern för en enkel hands-off måltid.

Rester av kalkongrytorecept

Rester av kalkongrytorecept

Grytor är min favorit, lätta att göra i förväg, lite maträtter och magvärme helt klart! De flesta kycklinggrytorecept börjar med kokt kyckling och det kan nästan alltid ersättas med kokt kalkon (vilket är en stor del av anledningen till att jag lagar mer kalkon än jag behöver).

Risgrytor

Pastagrytor

 • Turkiettetrazzini – Denna krämiga pastarätt har överbliven kalkon och svamp med spagetti i en krämig sås. Toppa allt med ost och grädda tills det är bubbligt.
 • Krämig kalkongryta – Supersnabb förberedelse och vilken typ av pasta som helst, denna genvägsmåltid är perfekt för rester.

Andra grytor

 • Kalkonpaj – bokstavligen perfekt. Flakig skorpa, mör kalkonrester, en smakrik krämig sås och mysiga grönsaker.
 • Majsbröd & Leftover Turkey Casserole – lite som kalkonpaj men med en fluffig majsbrödstoppning.
 • Överbliven kalkon Enchiladas – tortillas fyllda med överbliven kalkon, spacklad i enchiladasås och ost och gräddad tills den blir bubblig.
 • Örtad kalkon Stroganoff – denna fräcka örträtt är full av smak (och överbliven kalkon) och den är perfekt att sked över överbliven potatismos eller pasta.
 • Ostig kalkon zucchini gryta – Zucchini och kalkon blandas med fyllning i en ny familjefavoritgryta.l
 • Turkey Stuffing Roll Ups – Alla smaker av kalkonmiddag i kalkonrullar. Använd deli kalkon eller tunna skivor av överbliven kalkon. Om dina rester är för svåra att rulla, stapla dem!
 • Överbliven kalkongryta – Detta överblivna kalkonrecept har allt det goda med Thanksgiving-middag i en och samma rätt.

Överblivna kalkonsallader och smörgåsar

Överbliven kalkon är naturligtvis bra för måltider som soppor och grytor men det är också en fantastisk lunch! Vi använder den istället för kyckling i våra favoritsmörgåsar med kycklingsallad och lägger till den i Dill Pickle Pasta Salad för en rejäl måltid! Mitt absoluta favoritsätt att njuta av överbliven kalkon är dock som en varm kalkonmacka (recept nedan)!

Sallader

Smörgåsar

Vad kan du göra med överblivet Turkiet?

Det fina med att steka kalkon- eller kalkonbröst är att det tillagas en gång och sedan har du enkel förberedelse för dagar (eller veckor framöver)! Jag använder varje bit av kalkonen från halsen och ryggraden till slaktkroppen.
Oavsett hur du tänker använda det, förvara överblivet kalkonkött och ben i lufttäta behållare eller påsar med dragkedja. Detta kommer att hjälpa till att hålla den fräsch så länge som möjligt.

Hur länge är överblivet Turkiet bra för?

I kylskåpet, den överblivna kalkonen bör hålla i 3-5 dagar.
I frysen, den ska hålla i upp till en månad om den är frusen. Perfekt när du tänker använda den senare!

Source link

Rate this post

Leave a Reply