Ta din Thanksgiving-rester och kombinera dem till de godaste skjutreglage! Kalkon, fyllning, ost och tranbärssås i en minimacka bakad i en vallmofröndressing…yummmmm!
I fyra år nu har jag lekt runt med kalkon smörgåsar och jag har säkert klurat ut några överblivna kalkonrecept du måste prova. Har du till exempel ätit en härlig rulle med färskost, vallmofröndressing, mozzarella eller havartiost (ohhhh eller muenster!) med en fin kalkonskiva? Enkelt och så gott.
Men det här handlar inte om den där smörgåsen. Det här handlar om idén jag har lekt med år efter år och till slut gick jag bara all in och lade till alla huvudingredienser, kalkon, fyllning, en mördande honungssenapssås, tranbärssås och särskilt smält ost. Och då!!!! Täck det hela i en smörvallmodressing och grädda det hela i ugnen.
Det här är ultimata överblivna Thanksgiving Turkey Sliders recept!
Ingredienser för Turkiet Sliders
- Honungssenapssås: majonnäs, honung, senap
- Vallmofröndressing: vallmofrön, honungssenap, smör, worcestershiresås
- Vita rullar: du kan göra hemgjorda rullar eller köpa rullar (vi älskar hawaiianska söta rullar för dessa)
- Kalkon: tjocka skivor av vitt kött eller mörkt
- Fyllning: förhoppningsvis har du gjort vår fabrikat framåt ingen krångel fyllning, men alla stoppningar kommer att fungera utmärkt
- Tranbärssås: hemlagad eller köpt i butik men hel bärsås är bäst
Måtten för varje ingrediens finns i receptkortet i slutet av inlägget.
Hur man gör Turkiet Sliders
Honungssenapssåsen och vallmofrödressingen till dessa går snabbt ihop, sedan är det bara att montera ihop sliderna. Här är de grundläggande stegen:
Till honungssenapssåsen:
- Vispa ihop alla ingredienser i en liten skål.
Till vallmofröndressingen:
- I en separat skål, vispa ihop alla ingredienserna.
Att bygga ihop:
- Förvärm ugnen.
- Skiva upp rullarna och fördela honungssenapen på botten och majonnäs på toppen.
- Lägg en kalkonskiva, en sked fyllning och en ostskiva på varje rulle. Bred sedan ut tranbärssås ovanpå osten.
- Lägg alla rullarna i en ugnsform.
- Ringla alla rullarna med vallmofröndressingen.
- Slå in i folie och grädda.
- Ta ut formen från ugnen, ta bort folien och ringla över lite mer vallmofröndressing.
- Servera och njut!
Alla dessa instruktioner finns också i receptkortet nedan i detalj.

Turkiet skjutreglage Variationer
- Kryddad: om du gillar lite hetta, tillsätt några inlagda jalapenoskivor
- Hjärtlig: Jag kommer aldrig att säga nej till bacon, lägg till lite knaprigt kokt bacon för en extra jämn smak
- kalifornisk: lägg till kokt bacon och avokadoskivor för den kalkonbaconavocadon som alla älskar
- Krämig: använd upp lite mer Thanksgiving-rester och tillsätt lite potatismos och lite sås
Ostalternativ
Om vit cheddarost inte är din sylt, är andra ostliknande alternativ som skulle vara så läckra swiss, muenster, gouda, havarti eller provolone.
Är Sliders en förrätt eller en huvudrätt?
Svaret är ja! Allt beror på hur du serverar den och vad du serverar med den. Om du är värd för en nyårsfest, kan du servera dessa med några andra aptitretare och alla kommer att bli lyhörda.
Eller så gör du dessa sliders till din huvudrätt och du serverar den med ett par tillbehör och det kommer att bli den bästa måltiden du har hela månaden!
Kan man göra skjutreglage framåt?
Ja, dessa fungerar utmärkt som en förberedd måltid. Sätt ihop reglagen upp till 4 timmar i förväg enligt beskrivningen men vänta med att ringla vallmofröndressingen tills precis innan de gräddas så att de inte blir för blöta.
Om du har tur och har massor av rester från Thanksgiving, återanvänd dem till dessa kalkon skjutreglage. Det blir som att äta Thanksgiving igen men i en smörgås. Du kommer att ÄLSKA dessa!
Fler överblivna kalkonrecept att prova:

Överblivna Thanksgiving Turkiet Sliders
Serveringar: 12 skjutreglage
Till honungssenapen:
- 1 Kopp Majonnäs
- 1/4 Kopp Honung
- 1/8 Kopp Senap
Till vallmofröndressingen:
- 1 Matsked Vallmofrön
- 1 1/2 Matskedar Honungssenapssås
- 1/2 Kopp Smör osaltad, smält
- 1/4 tesked Worcestershire sås
För reglagen:
- 12 Vita rullar
- 9 Tjocka skivor av Turkiet
- 2 Koppar Fyllning
- 12 skivor Vit cheddarost eller havarti eller munster
- 1-1 1/2 Koppar Tranbärssås
- Majonnäs
- Honungssenapssås från ovan
Till honungssenapssåsen:
-
Vispa ihop majonnäs, honung och senap i en liten skål.
-
Avsätta. Du kommer att ha extra honungssenapssås, så försök inte använda allt.
Till vallmofröndressingen:
-
Vispa ihop det smälta smöret, vallmofrön, honungssenap och worcestershire i ett glasmått.
-
Avsätta.
Att bygga ihop:
-
Värm ugnen till 350 grader F.
-
Skiva upp rullarna och bred honungssenapssås på botten och majonnäs på toppen.
-
Lägg en kalkonskiva, en sked fyllning och en ostskiva på varje rulle. Lägg lite tranbärssås ovanpå osten på varje rulle och lägg sedan toppen på varje smörgås.
-
Lägg alla smörgåsarna i en 9×13 ugnsform.
-
Ringla varje smörgås med vallmofrödressingen tills du har använt lite mer än hälften av dressingen och varje smörgås är täckt.
-
Slå in formen tätt med aluminiumfolie och grädda i 12 till 15 minuter.
-
Ta ut formen från ugnen och ta av folien.
-
Ringla över lite mer sås (du kan behöva smälta den igen om smöret stelnat) och servera direkt.
- Smörgåsarna kan göras en dag i förväg och sedan toppas med dressingen och gräddas.
Näringsinnehåll
Överblivna Thanksgiving Turkiet Sliders
Mängd per portion (1 reglage)
Kalorier 605
Kalorier från Fat 342
% Dagligt värde*
Fett 38g58 %
Mättat fett 19g119 %
Transfett 1g
Fleromättat fett 4g
Enkelomättat fett 12g
Kolesterol 94mg31 %
Natrium 1232mg54 %
Kalium 263mg8 %
Kolhydrater 47g16 %
Fiber 3g13 %
Socker 19 g21 %
Protein 20 g40 %
Vitamin A 880 IE18 %
C-vitamin 1 mg1 %
Kalcium 320mg32 %
Järn 3 mg17 %
* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.
KOM IHÅG ATT PRENUMERERA PÅ vår GRATIS Oh Sweet Basil NYHETSBREV OCH FÅ ENKLA RECEPT LEVERERADE I DIN INKORTA VARJE DAG!
När du provar ett recept, använd hashtaggen #toppratter.se på INSTAGRAM för en chans att bli med i våra berättelser! FÖLJ ÅH, SÖT BASILKA PÅ FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER FÖR ALLT VÅRT SENASTE INNEHÅLL, RECEPT OCH BERÄTTELSER.