Detta sju lager Sallad är den perfekta salladen över natten! Det är en förberedd, familjevänlig, lättlagad tillbehör! Lager av krispig sallad, saftiga tomater, söta ärtor och ägg kvävs i en lätt krämig dressing och toppas med ost och bacon.

Den här gör vi oftast till grytor, picknickar och såklart bredvid vår semesterskinka med pilkad potatis!

Den perfekta lagersalladen toppad med bacon

Vad finns i en lagersallad

Nästan vilken färsk grönsak som helst kan gå in i en sallad med sju lager, men det här är receptet vi gillar bäst. Tänk på hur färgglada lagren är i det här receptet och lägg gärna till något lite extra för att göra din egen signatursallad!

Min go-to-lista med pålägg (plus dressingen).

  1. Sallad
  2. Tomater
  3. Ärter
  4. Ägg
  5. Lök (röd eller grön)
  6. Ost
  7. Bacon

Även om det här är en sallad med sju lager… finns det ingen anledning att den inte kan vara en sallad med tio lager om du vill! Varför inte lägga i strimlad zucchini, lila kål eller morötter för lite extra färg? Hackad selleri, vattenkastanjer och tärnad röd, gul eller orange paprika ger lite extra crunch också!

Varva alla dessa läckra ingredienser i en härlig bagatellrätt för en snygg display, eller prova en 9×13 glasfat för bekvämlighet!

Klä på sig

Det här receptet använder en klassisk majonnäsbaserad dressing (även om jag älskar en god Ranch 7 Layer Salad också)! Jag rekommenderar inte att du använder mindre fett eller lätta ingredienser eftersom de kan bli vattniga i det här receptet.

Ingredienser för den perfekta lagersalladen i skålar på marmorskiva

Hur man gör sallad i lager över natten

Denna lagersallad är lika enkel som 1, 2, 3 och är bäst förberedd natten framåt gör middagen till en lek!

  1. Blanda ingredienserna till dressingen i en liten skål och ställ åt sidan.
  2. Lägg ingredienserna över en salladsbädd i en salladsskål (förvara ost och bacon till precis innan servering).
  3. Fördela dressingen över toppen av salladen ända till kanterna på insidan av skålen.

Täck över och kyl över natten eller minst 4 timmar. Toppa med ost och bacon och servera!

Den perfekta lagersalladen i en glasskål med bacon och ost vid sidan av

Hur långt i förväg kan du komma

Den bästa tiden att göra lagersallad över natten är kvällen innan eller minst fyra timmar. Mycket tidigare än så och dressingen kunde göra salladen lite blöt.

Var noga med att skikta den försiktigt, ösa dressingen över toppen, förslut med plastfolie eller i en behållare med tättslutande lock och förvara i kylskåp tills den ska serveras.

Garnera toppen med baconbitar och gör dig redo att se hur den försvinner!

Matrester?

Tyvärr är det inte en bra idé att frysa en lagersallad (eller något salladsrecept). Frysta grönsaker blir mosiga och gräddfilen och majonnäsen kommer att gå sönder och separera när de är tinade också.

Rester kommer att hålla i upp till en vecka. Dressingen kan bli lite vattnig eftersom grönsakerna tappar lite av sin fukt men smaken är alltid fantastisk!

Enkla och läckra sallader

färdig 7 lager sallad

5 från 19 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

7 lager sallad

Ett läckert medley av lager toppat med en krämig hemgjord dressing och baconsmulor ger en färgstark och rejäl sallad!

Förberedelsedags 20 minuter

Tillagningstid 0 minuter

Total tid 20 minuter

  • Blanda majonnäs, gräddfil, socker och kryddat salt till dressingen i en liten skål. Avsätta.

  • Tvätta och torka salladen mycket väl. Lägg sallad i botten av en stor skål (eller 9×13 panna).

  • I ordning, toppa med tomater, ärtor, salladslök och kokta ägg. Bred ut dressingen ovanpå ända till kanterna.

  • Täck salladen och ställ i kylen i minst 4 timmar eller över natten.

  • Toppa med ost och bacon innan servering.

  • Byt gärna ut lagren med andra grönsaker. Alternativen inkluderar paprika, majs, skivad selleri, svamp eller rädisor, soltorkade tomater eller strimlade morötter, kål, zucchini eller brysselkål!
  • För att göra framåt, montera alla lager utom ost och bacon, täck över och kyl. Lagra ost och bacon ovanpå strax före servering.

Valfri dressing i Ranch-stil
1 kopp majonnäs
¾ kopp gräddfil
½ tsk vitlökspulver
½ tesked lökpulver
1 msk färsk dill
1 msk färsk persilja
salt & peppar efter smak

Kalorier: 348 | Kolhydrater: 10g | Protein: 13g | Fett: 29g | Mättat fett: 9g | Fleromättat fett: 10g | Enkelomättat fett: 7g | Transfett: 0,04g | Kolesterol: 165mg | Natrium: 579mg | Kalium: 298mg | Fiber: 2g | Socker: 6g | Vitamin A: 1124IU | C-vitamin: 15mg | Kalcium: 186mg | Järn: 1mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Sidorätt
Kök amerikansk
Ingredienser för sju-lagers sallad i skålar och en sju-lagers sallad i en skål med skrift
Sju lager sallad i en skål med en titel
Ingredienser till sjulagerssallad i skålar och sjulagerssallad i glasskål med text





Source link

Rate this post

Leave a Reply