Pain d’épice-kakor är fyllda med de värmande kryddorna som vi förknippar med kallare månader och jul. Kryddpeppar, kanel, ingefära, muskotnöt och en hint av apelsin. Lägg till söt honung, mörkt brunt socker och en saftig citrusglasyr och du har fått dig kakhimmel.

Kryddpeppar, ingefära, kanel och muskotnöt är välbekanta smaker. Men i kombination med honung och rågmjöl ger de kakorna djupet och lockelsen pain d’épices, julbrödet från Dijon, Frankrike. En lätt Grand Marnier glasyr tillför ett sött faner och är praktiskt också, vilket hjälper en garnering av kanderat apelsinskal att fästa.— Redaktörer för Gourmet Magazine

Gör pain d’ épice cookies

  • Vispa tillsammans med mjöl, kryddor och salt. I en separat skål, vispa ihop smör, socker, honung och vanilj med en elektrisk mixer på medelhög hastighet tills det är krämigt, cirka 1 minut. Sänk hastigheten till låg och blanda i mjölblandningen tills den precis blandas. Degen blir kladdig.
  • Rulla ut degen mellan 2 ark bakplåtspapper till en 10-tums fyrkant (ca 1/4 tum tjock) eller lägg degen i en stor återförslutbar plastpåse (inte en med veckad botten) och jämna till degen med en kavel, fylla påsen med degen.
  • Lägg degen (fortfarande på pergamentet eller i påsen) på ett bakplåtspapper och ställ i kylen i 8 till 12 timmar så att smakerna kan utvecklas.

  • Värm ugnen till 350°F (176°C), justera ugnsgallret till mittläget.

  • Ta bort det översta lagret av bakplåtspapper eller ta bort degen från påsen. Putsa de trasiga kanterna på degen. Skär tjugo 1/2-tums breda remsor med ett bakverkshjul och en linjal. Skär varje remsa på tvären i fjärdedelar för totalt 80 kakor. Om degen börjar mjukna, kyl eller frys den tills den stelnar.
  • Överför cirka 30 kakor till en ofettad bakplåt med en spatel, ordna dem 1 tum från varandra. Förvara de obräddade kakorna i kylen eller frysen. Om kakorna på plåten inte längre är kalla, kyl eller frys tills de är fasta. Grädda tills kanterna är flera nyanser mörkare, 13 till 15 minuter. Kyl kakorna på bakplåten i 1 minut och överför sedan till ett galler för att svalna helt. Upprepa med de återstående kakorna.

Dekorera pain d’épice kakorna

  • Tippa skålen med glasyr på sidan så att glasyren blir så djup som möjligt. Lägg en vikt kökshandduk under skålen för stöd. Doppa hälften av en kaka i glasyren på en diagonal, låt överflödig glasyr droppa av i skålen och skrapa sedan botten av kakan på kanten av skålen för att ta bort alla sista extra droppar av glasyr. Ställ kakan på ett galler över en plåt och lägg omedelbart en bit kanderat apelsinskal på den glaserade halvan av kakan. Upprepa med de återstående kakorna, glasyren och det kanderade apelsinskalet.

  • Låt kakorna stå tills de är helt stelna, ca 1 timme. Kakorna håller, lagrade mellan ark av bakplåtspapper i metallformar, i rumstemperatur i upp till 3 dagar.

Servering: 1 kakaKalorier: 60 kcalKolhydrater: 10 gProtein: 1 gFett: 2 gMättat fett: 1 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 1 gTransfett: 1 gKolesterol: 6 mgNatrium: 23 mgKalium: 10 mgFiber: 1 gSocker: 8 gVitamin A: 72 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 3 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2010 Gourmet. Foto © 2010 Romulo Yanes. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Dessa kakor var läckra, vackra och, kanske förutom att göra det kanderade apelsinskalet, relativt snabbt och enkelt. Mina medarbetare välkomnar alltid bakverk, men dessa kakor togs emot särskilt väl.

Degen gick lätt ihop och efter kylning liknade den ett sött sammansatt smör. Degen verkade bara lite för tjock för mitt räfflade bakverk, så efter några remsor bytte jag till en kniv. Glaseringsprocessen var helt okomplicerad och apelsinskalkuberna fastnade perfekt.

En anmärkning: Skär kakorna så jämnt som möjligt. Det gör en märkbar skillnad i storlek när de är gräddade. Den enda möjliga nackdelen jag kunde se i dessa är att de är för ömtåliga för att skickas i julkakor, så de måste förbli lokala!

Dessa kakor är verkligen väldigt goda! Kryddkombinationen är utsökt. Jag älskar metoden att lägga degen i en en-liters återförslutningsbar påse och jämna ut den med kaveln. Degen var så jämn, jag ska prova den här tekniken med andra kakrecept.

Du måste dock arbeta snabbt med degen när den kommer ut ur kylen, eftersom den mjuknar i rumstemperatur (ställ tillbaka den i kylen i några minuter så blir den bra). Varje kaka såg exakt likadan ut som de andra.

Smaken av Grand Marnier i glasyren är mycket subtil men passar fint med kakornas kryddighet. Receptet med kanderade apelsinskal är också utsökt. Det är bara att skära skivorna i mindre bitar för att få plats på kakan. Det extra skalet är läckert doppat i smält choklad! Jag hade inte guldglansdamm, men jag kommer definitivt att leta efter det, eftersom jag är säker på att det skulle tillföra det där extra till utseendet på kakorna för semestern. Kommer definitivt göra dessa igen.

Ursprungligen publicerad 7 december 2010

Source link

Rate this post

Leave a Reply