Paleokyckling- och chorizogryta är gjord av massor av skafferivänliga ingredienser. Börja med sötpotatis och tomater, tillsätt lite kyckling, korv, vitlök och lök. Häll i lite buljong och en näve örter och kryddor och du är klar. Smakfullt, hälsosamt, enkelt.

Anpassad från Ciarra Colacino | Den sparsamma Paleo-kokboken | Page Street Publishing, 2021

Liksom de flesta av de Paleo-specifika recept jag gör är de lätta att modifiera. De flesta smakar inte alls som “Paleo”… Detta beror på att jag börjar med grunderna: ett vanligt protein, enkla grönsaker, örter och kryddor som du förmodligen redan har, och tillagningsmetoder som är beprövade och sanna. I grund och botten är det inget nytt på gång här. Vi bygger smak genom att tillaga specifika grupper av ingredienser för att skapa djup och få det att smaka som om du har puttrat detta hela dagen (istället för bara en timme).—Ciarra Colacino

Vanliga frågor om Paleo-kyckling och chorizogryta

Kan jag frysa paleokyckling och chorizogryta?

För att frysa grytan, låt den svalna helt. Överför den till en fryssäker behållare. Det kommer att hålla i upp till en månad. Värm upp på spisen under omrörning då och då.

Kan jag ersätta benfria kycklingbröst med ben?

Det kan du absolut. Eftersom receptet kräver att du strimlar kycklingen så spelar det ingen roll. Vi skulle bara vilja säga att kyckling med ben ger dig mer smak och att de i allmänhet också är billigare.

Kan jag göra en paleokyckling och chorizosoppa istället?

Det kan du säkert. Vi fick testare att testa det på det sättet och de tyckte lika mycket om det. Faktum är att denna gryta är ganska nära soppa redan. Tillsätt bara ett par koppar buljong till, beroende på hur soppig du vill ha den, och låt den puttra klart.

Till kyckling- och chorizogrytan

Gör kyckling- och chorizogrytan

  • I en holländsk ugneller en annan stor kastrull med lock, på medelvärme, smält fettet.
  • Tillsätt lök, vitlök och chorizo ​​och koka, bryt upp korven. Koka tills löken har mjuknat och korven är brun, 6 till 8 minuter.

  • Rör ner sötpotatis, tomater, adobokrydda, havssalt och pepparflingor. Häll i kycklingfonden och låt koka upp.

  • När buljongen bubblar, sänk försiktigt ner hela kycklingbrösten. De kommer att pochera i den kryddiga buljongen under den kommande timmen.

  • Täck den holländska ugnen och sänk värmen för att behålla en sjud. Låt soppan bubbla bort tills kycklingen är genomstekt till en innertemperatur på 165°F (74°C) och smakerna har smält, 45 till 60 minuter. Förbered under tiden de färska påläggen och förvara dem i kylen tills det är dags att äta.

  • Använd en hålslev, ta bort kycklingen och lägg den i en skål. Använd två gafflar för att strimla kycklingen, lägg sedan tillbaka den strimlade kycklingen i grytan och rör ihop allt.

Tjäna

  • Att servera, slev portioner i individuella skålar och toppa med färsk avokado och rädisor, koriander och en kläm från en limeklyfta. Om du vill ha extra värme, släng några jalapeñoskivor ovanpå. Servera grytan direkt.

Servering: 1 serveringKalorier: 285 kcalKolhydrater: 36 gProtein: 24 gFett: 6 gMättat fett: 2 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 2 gTransfett: 1 gKolesterol: 52 mgNatrium: 1018 mgKalium: 1193 mgFiber: 6 gSocker: 11 gVitamin A: 12847 IUC-vitamin: 24 mgKalcium: 112 mgJärn: 3 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Ciarra Colacino. Foto © 2021 Rachael Bryant. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

“Alla borde göra det här.” Det är ett direkt citat från min fru. Jag håller inte med. För mig är orden som kommer att tänka på “smakbomb”.

Den här paleokyckling- och chorizogrytan (min var mer av en soppa än en gryta) har mycket på gång men alla smaker är underbara tillsammans. Du får lite värme i buljongen, kryddan från chorizo, sötpotatisens krämiga sötma och smakerna på dina pålägg (vi använde koriander, lime och avokado). Ingredienserna är alla ganska standard utom kanske för den vita sötpotatisen, som jag inte kunde hitta. De vanliga fungerade bra.

Jag älskade att kunna göra min egen adobo-krydda; det gick snabbt och enkelt och nu har jag en burk full! Det finns mycket att hacka men förutom det är receptet enkelt… och tar bara en kastrull.

Den här paleokyckling- och chorizogrytan var en stor hit hemma hos mig. Jag älskar att den är fylld med smak med så få ingredienser. Och nyttig sötpotatis! Jag hade bokstavligen allt hemma för att göra detta mellan skåpet och frysen. Det är lätt ett vardagsunder eftersom det är klart på en och en halv timme inklusive hackning av allt.

Som de flesta grytor var det ännu godare dagen efter. Vi njöt av det hälsosamma paleo-sättet den första natten: rakt upp med lime, rädisor, avokado, rakbladstunna jalapenoskivor, koriander och en skvätt lime — muy bien! Dagen efter värmde jag upp resten som tortillasoppa: lade till en burk hominy och en burk Rotel och garnerade med tortillachips, mer jalapeño och koriander, rå lök och gräddfil. Kommer definitivt använda det här receptet igen.

Den här paleokyckling- och chorizogrytan är lätt och dygd i en gryta – vad kan vara bättre? Älskar verkligen denna måltid. Det är en kastrull, full av smaker, prisvärd, färdigberedd och matar en publik. Åh och pålägg! Vem älskar inte en måltid med pålägg? Stort fan – det här kommer att gå i familjeväxlingen.

Ursprungligen publicerad 11 november 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply