Dessa panerade ugnsstekta kycklinglår kombineras snabbt med bara en handfull skafferiingredienser inklusive mjöl, ägg, brödsmulor och olivolja. Låter som middag för oss.

Sex panerade ugnsstekta kycklinglår med fyra citronklyftor i en pergamentfodrad form.

Dessa panerade ugnsstekta kycklinglår är superlativt lätta att slänga ihop i ett nafs. Och även om chansen är stor att du inte kommer att vända dig till dem på din nästa tjusiga schmancy middagsfest, när det än är, kommer dessa mer än att glädja alla vid ditt bord vid varannan middagssituation.Angie Zoobkoff

Vanliga frågor om panerade kycklinglår

Kan man panera kyckling med skinn på?

Vi misstänker att du kommer att bli mycket mer nöjd med resultatet av detta recept när du använder skinnfria kycklinglår. Spara kycklinglåren med skinn till någonstans där den obehindrat träffar den varma stekpannan och har en chans att bli galet knaprig, som den här krispiga kycklingen med citron och kapris.

Hur kan jag zhuzh upp dessa panerade kycklinglår?

Om du vill glamma upp dina kycklinglår med lite mer bling (eller helt enkelt behöver anpassa dem till vad du nu råkar ha till hands!) kan du enkelt lägga till en generös nypa torkade eller färska örter. Eller kanske mycket svartpeppar. Kanske till och med en näve mycket finriven parmesan.

Inget brödsmulor? Inga problem. Krossa istället lite potatis- eller tortillachips till fina smulor eller använd helt enkelt smulorna som finns längst ner på din chipspåse. Om du har några av dessa trendiga, glutenfria majsnötter i inkastil, kan du krossa dem till ett pulver och de kommer att fungera bara snygga också.

Kan jag göra detta med kycklingbröst?

Ja. Du kan göra detta med helt benfritt kycklingbröst, eller mindre kycklingbröstkotletter. Om du använder hela benfria bröst kommer du sannolikt att behöva öka tillagningstiden för att tillaga kycklingen helt till en innertemperatur på 165 °F (74 °C).

Vad ska jag servera till panerade ugnsstekta kycklinglår?

Du kan hålla detta som en riktig komfortmåltid genom att servera med klassiska sidor, som krämig potatisgratäng, eller mac and cheese, eller så kan du glamma upp måltiden lite och servera den tillsammans med en elegant sallad, som det här rostade rödbetor- och fetanummer.

Panerad ugnsstekt kycklinglår

Sex panerade ugnsstekta kycklinglår med fyra citronklyftor i en pergamentfodrad form.

Dessa panerade ugnsstekta kycklinglår går snabbt ihop med bara en handfull skafferiingredienser. De har allt det knapriga med stekt kyckling, utan stök och krångel med fritering.

Jen Petrovic

Prep 15 min

laga mat 25 min

Total 40 min

 • Värm ugnen till 350°F (176°C).

 • Klä en stor kantad bakplåt med bakplåtspapper.

 • I en medelstor skål, kombinera mjöl och salt. Knäck äggen i en andra medelstor skål och vispa ihop. Strö ut brödsmulorna på en tallrik.

  Om du använder okryddat brödsmulor kan du tänka på att lägga till en extra nypa salt i mjölblandningen.

 • Krydda varje kycklingbit med salt och peppar och doppa den sedan först i mjölet, skaka av eventuellt överskott, sedan i äggsköljningen (låt eventuellt överflödigt ägg droppa av), och belägg sedan låren på båda sidor med ströbröd och lägg på den klädda bakplåten. Tillsätt extra brödsmulor på tallriken, om det behövs.

 • Ringla över de belagda låren med olivoljan, vänd på båda sidorna så jämnt du kan.

 • Grädda i 10 minuter. Vänd sedan och grädda tills brödsmulorna är gyllene och spröda och kycklingen är genomstekt med en innertemperatur på 165°F (74°C), 10 till 15 minuter till.

  Om du använder en termometer för att kontrollera temperaturen på kycklingen, håll den parallellt med bakplåten och för in den genom sidan och i mitten av låret. Försök inte göra detta medan bakplåten fortfarande är i ugnen! Ta först ut den och ställ den på spisen.

 • Servera kycklinglåren genast med citronklyftor vid sidan om för pressning.

Servering: 1delKalorier: 508kcal (25 %)Kolhydrater: 34g (11 %)Protein: 37g (74 %)Fett: 24g (37 %)Mättat fett: 5g (31 %)Fleromättat fett: 4gEnkelomättat fett: 13gTransfett: 0,04gKolesterol: 233mg (78 %)Natrium: 375mg (16 %)Kalium: 470mg (13 %)Fiber: 2g (8%)Socker: 2g (2 %)Vitamin A: 171IU (3%)Kalcium: 80mg (8%)Järn: 4mg (22 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 1 april 2020

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply