Pannacotta med persikor är utsökt krämig och len. Gjord med tung grädde, yoghurt, honung, färska persikor och lite citrontimjan, den är uppfriskande och ack så frodig.

Detta recept på pannacotta med persikor har en mjuk puddingliknande bas blandad med mandel och honung som är toppad med persikor som har infunderats med citrontimjan.–The Editors of Gourmet

MÅSTE JAG AVFORMA PANNA COTTA?

Här är vad de fantastiska redaktörerna av Gourmet, Gud vila dess själ, hade att säga om den evigt förbryllande frågan om huruvida pannacotta ska formas eller inte: “Översättningen från italienska – kokt grädde – börjar inte förmedla hur läcker den försiktigt gelade söta gräddblandningen som kallas pannacotta är . Mängden gelatin avgör hur mört resultatet blir. Om du inte planerar att forma efterrätten kan du leka lite med gelatinet, sänka det till en punkt där pannacottan stelnar så mjukt att den håller formen på en sked men löses upp i en pöl på tungan, som den här. Om du vill prova oformade versioner, var noga med att olja dina formar lätt först och kyla pannacottan väl, minst 6 timmar. När det är dags att vända ut dem, doppa varje form i cirka 10 sekunder i en skål med varmt vatten, torka sedan av botten innan du vänder upp den på en tallrik.” Vi säger bara använda vackra skålar och ta en sked.

Gör pannacottan

  • Strö gelatinet över vattnet i en liten tjock kastrull och låt stå i 1 minut för att mjukna. Rör ner grädden och saltet och värm sedan försiktigt på medel-låg värme under omrörning tills gelatinet har lösts upp. Ta bort från värmen.
  • Vispa i en skål blanda ihop yoghurt, honung och mandelextrakt och vispa sedan ner det i gräddblandningen.
  • Häll blandningen i 4 små skålar, täck över och ställ i kylen tills den stelnat, minst 6 till 8 timmar och upp till 3 dagar.

Gör persikorna

  • Precis innan servering finhacka citrontimjan med sockret på en skärbräda. Ploppa persikorna i en stor skål, strö över den sockrade timjan och rör om. Låt persikorna vila i rumstemperatur, rör om dem och deras juice då och då, i 20 minuter.

Montera ihop pannacottan med persikor

  • Medan persikorna macererar i saften, ta bort pannacottan ur kylskåpet, avtäck och låt stå i rumstemperatur.

  • Forma inte upp pannacottan. Istället toppar du helt enkelt varje skål pannacotta med lite av persikorna och juicen. Ringla över ytterligare honung, om så önskas.

Servering: 1 serveringKalorier: 427 kcalKolhydrater: 36 gProtein: 9 gFett: 29 gMättat fett: 18 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 8 gKolesterol: 105 mgNatrium: 128 mgKalium: 297 mgFiber: 2 gSocker: 32 gVitamin A: 1618 IUC-vitamin: 12 mgKalcium: 134 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2012 Gourmet. Foto © 2012 Mikkel Vang. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Åh så lätt, åh så tillfredsställande. Jag har lite av en grej med mandelextraktets klyftiga doft och smak, så jag bytte ut vaniljextrakt och det var härligt, krämigt och den perfekta basen för säsongens frukt eller favoritpålägg. Eftersom det inte var någon mogen persika i sikte använde jag mogna mango i tärningar. När jag kommer hem till South Carolina ska jag prova som skrivet med persikor, och kanske hallon. Åh, och jordgubbar. Och blåbär. Du fattar bilden.

Det här receptet på pannacotta med persikor hade den läckraste konsistensen. Konsistensen påminde mig om den bästa sidentofun jag någonsin ätit – så smidig, som att lägga sammet på tungan. Jag tror att du verkligen måste tänka på storleken på persikorna du väljer för detta pannacotta-recept. Jag använde 3 stora persikor (var och en ungefär lika stor som en knytnäve) som var helt för mycket för 4 små skålar pannacotta. Om dina persikor är små, ja, 3 kommer att fungera utmärkt.

Nästa gång skulle jag minska mängden citrontimjan till 1 msk lättpackade blad. Även om det är valfritt att skala persikorna, rekommenderar jag starkt att du tar bort skalet, eftersom de inte ser vackra ut och den extra konsistensen inte är bra.

Det här var första gången jag gjorde pannacotta, och det kommer absolut inte att vara den sista. Jag har länge skrämts av tanken att det är svårt att få rätt konsistens, men det här receptet lyckades. Jag använde en kopp vanlig 2% grekisk yoghurt, och det fungerade perfekt. Jag var säker när jag läste receptet att mängden timjan som krävdes var för mycket för en så liten mängd frukt, men snåla inte! När allt går ihop ger timjanen en perfekt subtil örtton till sötman hos persikorna och den syrliga yoghurten. Jag subbedde vaniljextrakt för mandelextraktet helt enkelt för att jag inte är ett fan av det senare, och vaniljen kompletterade honung, yoghurt och persikor underbart.

Jag erkänner att jag inte kunde vänta i hela 8 timmar innan jag provade min första pannacotta och jag fick en på fyra timmar. Den var len och krämig och definitivt inte stel, men den var ändå utsökt. Den återstående pannacottan som jag lät stelna över natten var perfekt. Mängden gelatin som krävs resulterar i en pannacotta som bara är stel men fortfarande mjuk och saknar någon av den fruktade gummikänslan jag har upplevt i mindre än fantastiska pannacottor från mitt förflutna.

Jag hade inte bråttom att forma resten av dessa bebisar eftersom jag ville komma till maten. Jag misstänker att just det jag gillade med dem – deras övergripande mjukhet och krämighet – skulle ha gjort det svårt att ta bort dem. Jag föreslår att du använder vackra skålar och gräver direkt i.

Det här receptet på pannacotta med persikor är en himmelsk efterrätt med bara 15 minuters arbete? Tro på det. Visserligen tar pannacottan minst 8 timmar att stelna, så tänk på det när du gör den, men det är en helt underbar sommarmys utan mycket tid vid spisen. Honungen och mandeln fungerar vackert med persikorna och den aromatiska citrontimjan, men pannacottan skulle verkligen vara fantastisk med en mängd andra frukter – och är ganska god på egen hand.

Detta recept är definitivt en keeper och kommer att göras om och om igen. Det slutade med att jag använde fettfri grekisk yoghurt, och resultatet blev riktigt krämigt och syrligt. Den ställde upp perfekt och var en bris att göra. Jag använde mandelextrakt för att jag älskar mandel. Jag kunde nog till och med ha lagt till bara en touch till. Persikorna jag använde var något mindre mogna än jag skulle ha velat, men macerationen löste det problemet i en hast.

Jag har alltid tyckt att pannacotta var mycket svårare att göra än så här. Jag hade fel. Det här var lätt att sätta ihop – det svåraste var att vänta på att det skulle svalna innan vi kunde äta det. Jag använde vaniljstångspasta istället för mandelextrakt eftersom vi inte bryr oss om smakkombinationen av persikor och mandel. Vaniljstångspastan gav den extra bonusen av de små svarta fläckarna från bönan.

Jag använde färsk citrontimjan från vår trädgård, och jag tror att jag kan hitta fler användningsområden för persikoblandningen förutom det här receptet. Det var en väldigt trevlig smakkombination som inte övermannade pannacottan utan gav den precis rätt mängd smak. Alla var överens om att det behövde tillsättas en liten nypa salt till de färska persikorna, och det gjorde att smakerna framträdde så mycket bättre.

Receptet på pannacotta med persikor var en härlig, uppfriskande, enkel och lätt dessert att ha en varm sommardag. Detta var en smakrik, krämig och rik dessert som hade precis rätt mängd sötma. Jag njöt också av att den var fast men ändå krämig.

Jag gjorde pannacottan kvällen innan för att låta allt ställa sig och svalna ordentligt. Jag tillsatte vanilj istället för mandelextrakt. Mycket uppfriskande att ha en efterrätt som bara är lätt förstärkt av socker i motsats till att övermannas av det. Min familj var inte förtjust i örtigheten hos citrontimjan med persikorna, men jag tror att det här kommer att vara en föredragen smak eller inte. Kanske en mer traditionell kläm citron blir nästa tillskott när jag gör detta nästa gång.

Jag växte upp på boxed cook-n-serve pudding, och än i dag har den en söt plats i mitt hjärta. Men nu, efter att ha gjort och smakat denna pannacotta med persikor, kommer lådan att sluta existera för mig. Vem visste att det var så enkelt att göra pannacotta? Min livsmedelsbutik hade korgar och korgar med persikor men inte en mogen sådan, så jag vände mig till det näst bästa – nektariner. Jag var tvungen att använda vanliga gamla timjanblad här, och det var underbart. Var hittar man citrontimjan, och vad är skillnaden?

Jag tycker att mandelextrakt smakar extremt aggressivt så jag valde vanilj. Jag var glad att jag gjorde det – det gav en subtil sötma samtidigt som den lät känslan av yoghurten och sötman i nektarinerna komma igenom. Jag kunde inte vänta hela 8-timmars vilotiden, eftersom det ropade mitt namn från den minut som jag placerade den på gallret i kylskåpet. Istället dukade jag efter efter 4 timmar och blev snabbt förälskad i den lite fasta men krämiga konsistensen som liknade min barndoms pudding snarare än en vickande jello. Så lätt, så tillfredsställande.

Source link

Rate this post

Leave a Reply