Panstekt bas med citronvitlöksörtsås är en fantastiskt god middag, som är klar på ett kick. Vitlök, citron, timjan, oregano och vitt vin är en frodig, men ändå fräsch, sås som kommer att komplettera allt du serverar med den.

Anpassad från Kevin Belton | Kevin Beltons Cookin’ Louisiana | Gibbs Smith, 2021

Jag började laga mat under min mors och mormors vakande öga i hemmet i uptown New Orleans där jag växte upp. Av dessa begåvade hemkockar lärde jag mig att tillaga stadens ärevördiga rätter. Jag har haft möjligheten att resa genom Louisiana många, många gånger och lära mig om statens mångfacetterade kök. Denna stekt bas kommer från Rapides Parish, i hjärtat av Louisiana.–Kevin Belton

  • Torka fisken med hushållspapper och strö kreolsk krydda på båda sidor.

  • Blanda ihop mjöl, salt och peppar i en grund form. Muddra varje fiskbit i mjölblandningen, täck hela ytan och skaka sedan av överskottet.

  • I en stor stekpannahelst non-stick, på medelhög värme, smält 1 msk smör och tillsätt oljan.
  • Stek fisken i stekpannan tills den är gyllenbrun och genomstekt, cirka 3 minuter per sida. (Flytta inte på fisken för mycket, särskilt om du använder en panna som inte är non-stick, annars kan fisken fastna i botten och inte få brynt så fint som den borde.) Flytta fisken från stekpanna till en tallrik.

  • Sänk värmen till låg. Tillsätt vitt vin i stekpannan för att avglasera, rör om eventuella brynta bitar. Fortsätt koka tills nästan allt vin har avdunstat, 1 till 2 minuter.

  • Tillsätt ytterligare 1 matsked smör i stekpannan. När det smält, tillsätt vitlök och färska örter i stekpannan och fräs tills det doftar, cirka 30 sekunder.

  • Häll i fonden och låt koka upp. Stäng av värmen och rör ner resterande smör och citronsaft. Smaka av och justera eventuellt krydda. Divvy fisk bland tallrikar och ringla såsen över.

*Vad kan jag ersätta bas?

En av de mest populära fiskarna som äts, bas är älskad för sin köttighet och flagnande vitt kött. Förutom det är det ganska lätt att hitta och prisvärt. Hälleflundra och torsk är dock bra subs, om du behöver en.

*Hur lagar jag fisk med skinn?

Det här är en liten detalj men viktig om du planerar att dela middag med någon. Om du börjar med din filé med skinnsidan nedåt kommer du att få en snyggare presentation, vilket gör att du ser ut som den superkunniga husmanskock som du är. Om du inte använder en non-stick panna, tvinga inte heller filén innan den är redo att vändas.

Servering: 1 serveringKalorier: 336 kcalKolhydrater: 10 gProtein: 32 gFett: 17 gMättat fett: 7 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 6 gTransfett: 1 gKolesterol: 161 mgNatrium: 745 mgKalium: 535 mgFiber: 1 gSocker: 1 gVitamin A: 725 IUC-vitamin: 5 mgKalcium: 65 mgJärn: 3 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Kevin Belton. Foto © 2021 Denny Culbert. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Jag kokade bas som min man fångade i våras. Han fångade ganska mycket så jag var glad över att hitta ett nytt preparat. Smakerna i denna sås är lätta, fräscha och citroniga. Det skulle vara gott på nästan vilken fisk som helst och förmodligen även vissa grönsaker. De färska örterna och vitlöken doftade himmelskt under matlagningen.

Jag använde köpt kycklingfond som brukar vara salt och i det här fallet gjorde det såsen lite för salt för min smak. När jag gör den här stekta basen med citron-vitlöksörtsås igen använder jag hemgjord fond eller tar bort teskeden tillsatt salt och justerar i slutet efter behov. Jag föreslår en god baguette för att suga upp den extra såsen. Jag serverade detta med rostad zucchini och sommarsquash och tomat och färsk mozzarellasallad.

Cajun-kryddan drog mig till det här receptet på pannfriterad bas med citron-vitlöksörtsås, eftersom det verkade lite annorlunda än traditionella pann-stekt fiskrätter. Jag använde Cajun-kryddblandningen från LC-webbplatsen för det här receptet, så den hade en fin, subtil värme som fungerade mycket bra med vitlökscitronörtsåsen.

Fisken kokade på cirka 3 minuter per sida, och medan de vilade, samlades själva såsen på cirka 10 minuter. Detta är definitivt ett av de recepten att behålla i det gamla receptet Rolodex! Jag använde resterna till en fiskmacka dagen efter.

Ursprungligen publicerad 24 september 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply