Panstekt zucchini med mynta är ett briljant sätt att använda sommarens mängd squash och mynta, 2 saker som växer med uppgivenhet under de varmare månaderna. En touch av syrisk smak gör den till en oemotståndlig och frodig (och hälsosam!) tillbehör.

Anpassad från Anas Atassi | Sumac | Interlink Books, 2021

I arabvärlden, och absolut i Syrien, älskar vi fyllda grönsaker, särskilt zucchini. Servera denna härliga rätt i en pitabröd för att göra ma’aleh, en av mina favoritmaträtter.– Anas Atassi

HUR HÅLLER JAG MIN ZUCCHINI FRÅN ATT BLI BLÖTT?

Zucchini, och några av de andra sommarsquasherna, är ganska fulla av vatten. I andra recept kan du pressa eller salta ut vattnet. Men i det här receptet kommer du att lita på hög värme och en klick olja för att förhindra att squasharna blir squishy. Bli inte frestad att gå lågt och långsamt på den här – när vi säger stekt i pannan menar vi stekt. Den höga värmen och oljan ger dig en krispig finish men håller också fukten inuti, vilket gör den färdiga grönsaken mör.

  • I en nonstick-panna över hög värme, värm oljan. Lägg zucchinin med platta sidan nedåt i stekpannan och koka tills den börjar se välbrun ut, cirka 5 minuter. Flip zucchinin, rör ner vitlök och fortsätt att koka tills zucchinin är brynt på båda sidor, 2 till 3 minuter till. Var noga med att inte låta vitlöken svida.
  • Tillsätt mynta, paprika, citronsaft och en nypa salt och peppar. Fortsätt koka, rör omi 1 minut till.
  • Lägg zucchinin på ett serveringsfat, ringla över olivolja och garnera med trasiga eller hela myntablad efter önskemål. Servera varm.

Servering: 1 serveringKalorier: 197 kcalKolhydrater: 2 gProtein: 1 gFett: 21 gMättat fett: 3 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 15 gNatrium: 4 mgKalium: 52 mgFiber: 1 gSocker: 1 gVitamin A: 547 IUC-vitamin: 2 mgKalcium: 18 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2020 Anas Atassi. Foto © 2020 Jeroen van der Spek. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Mellanöstern smaker är vår sylt, och det här receptet på stekt zucchini med mynta gjorde ingen besviken. Det var ganska lätt att förbereda och tillagas snabbt i pannan. Det kompletterade verkligen vår sous vide mellanösternkryddade hälleflundra, och jag använde den överblivna fonden och oljan i stekpannan för att få en fin stekt finish på fisken. Jag avslutade zucchinin med en chiffonad av färsk mynta i stället för löv, vilket gjorde att jag kunde blåsa örten och släppa mer smak.

Zucchini är en av mina favoritgrönsaker och jag försöker alltid tillaga den på olika sätt. Det här receptet på pannstekt zucchini med mynta är så enkelt och slutresultatet är så gott att jag redan har gjort det två gånger. Eftersom jag gillar min zucchini crunchy låter jag den koka lite längre (3 minuter till) från den totala summan. Jag fick två portioner (men jag åt allt, LOL). Jag serverade dem med ris och räkor med chorizo. Läckra!

Den här pannstekta zucchinin med mynta är helt enkelt utsökt. En snabb, lätt sommarrätt eller varmrätt om du vill ha den fylld av smak. Citronen tar verkligen fram den torkade myntan och paprikan så bra. Jag älskade det. Jag serverade min på en skiva saltat smörat surdegsbröd med tomat, maldonsalt, fetaost, olivolja och koriander (hade inte färsk mynta till hands). Jag kommer definitivt att göra det här igen.

Det här receptet på stekt zucchini med mynta var en överraskning för mig…det verkade på något sätt för enkelt för att fungera, men det verkar också så självklart att jag är förvånad över att jag inte har stött på fler sådana här recept. Jag har sett alla typer av behandlingar för zucchini, men aldrig en där den pannkokas så kompletta halvor som man kan göra på en grill. Resultatet är zucchini med en brynt och lätt blåsig exteriör med mör men al-dente insida.

Portionering är superenkelt eftersom alla får en halv och den äter mycket bra med kniv och gaffel. Den torkade myntan och den ungerska paprikan var mjuk men närvarande, och jag tror att jag kan skaka om saker med hälften ungerska/halvrökta nästa gång. Jag skulle också kunna tänka mig lite smulad fetaost som ett välkommet tillskott till festen. Jag serverade den mintade zucchinin med stekt kyckling.

Source link

Rate this post

Leave a Reply