Pao De Queijo brasilianskt ostbröd är en enkel och ostliknande glutenfritt bröd från Brasilien. Den är gjord på tapiokamjöl och en blandning av parmesanost och mozzarellaost.
En av mina favoritsaker med det här receptet är att du gör, bakar och sedan äter dem. Ingen jäst. Ingen resning och ingen väntan. De fryser också superbra att äta en annan dag.
De är något krispiga på utsidan och mjuka, sega och ostiga på insidan. Ganska mycket ostlikt bröd perfektion!
Har du någonsin varit i Tucanos? Det är denna fantastiska brasilianska restaurang som serverar Churrasco-stil. Köttet kommer runt på spett och du förvandlar din lilla trägrej till grön för att börja maten och röd för att sluta. Det. Är. Grymt bra. Forrizle. Varje år firar vi Cades födelsedag på Tucanos. Det är tradition.
Hur som helst, vi älskar att ta med barnen och låta dem uppleva denna brasilianska restaurang. Ok, det är inte den verkliga affären som de har i Brasilien, men det är lika bra som vi ska ta oss runt här. Barnen älskar när trummorna kommer ut och alla sjunger till Cade. Älskar du inte bara en bra tradition?
De har det här brödet som heter Pao de Queijo i Brasilien och så, naturligtvis, serveras den på Tucanos. Jag har fixat och testat detta recept i flera år och det här är äntligen DET! Jag kan inte sluta stoppa dessa små glädjebuntar i min mun!
Vad är Pao De Queijo?
Uttalas pow-du-KEHjo, pão de queijo är ett populärt mellanmål och frukostmat i Brasilien. Det liknar en paté a choux, men den är gjord av tapiokamjöl snarare än mjöl för alla ändamål.
Det är en liten, bakad ostrulle.
Du behöver inte många ingredienser för att göra dessa små ostbröd. Här är din inköpslista:
- Tapiokamjöl
- 2% mjölk
- Vatten
- Salt
- Vegetabilisk olja
- Parmesanost
- Mozzarellaost
- Ägg
Det kompletta receptet med alla mått hittar du i receptkortet i slutet av detta inlägg.
Var kan jag hitta tapiokamjöl?
Du borde kunna hitta tapiokamjöl i vilken mataffär som helst nära alla andra mjölsorter. Bob’s Red Mill gör ett tapiokamjöl som fungerar utmärkt.
Finns det något du kan använda istället för tapiokastärkelse?
Du kan använda en matsked pilrot, majsstärkelse eller mjöl för varje 1 1/2 tesked tapiokastärkelse.
Lagring, frysning och återuppvärmning av Pao de Queijo
Till Lagra bakade pao de queijo, låt dem svalna helt till rumstemperatur och lägg dem i en ziploc-påse och förvara dem i kylen. De håller sig 4-5 dagar i kylen.
Till frysa the pao de queijo, lägg de obräddade degbollarna på en plåt och lägg in plåten i frysen i någon timme tills de är fasta och lägg dem sedan i en ziploc-påse i frysen. De kommer att hålla i upp till 2 månader. När du är redo att baka dem, förvärm ugnen till 400 grader och grädda i 20-25 minuter.
Till återuppvärmning antingen frysta eller kylda pao de queijo, ställ in dem i ugnen på 350 grader i 8 minuter eller tills de är genomvärmda.
Om det är de där beroendeframkallande små ostbröden du är sugen på, behöver du inte bege dig till din närmaste brasilianska restaurang. Du kan göra pao de queijo från grunden hemma och det är så enkelt!
Fler brasilianska recept att prova:

Serveringar: 24 rullar
Pao De Queijo Brazilian Cheese Bread är ett enkelt och ostlikt glutenfritt bröd från Brasilien. Den är gjord på tapiokamjöl och en blandning av parmesanost och mozzarellaost.
- 4 Koppar Tapiokamjöl
- 1 1/4 Koppar Mjölk 2 %
- 1/2 Kopp Vatten
- 2 Teskedar Salt
- 6 Matskedar Vegetabilisk olja
- 1 1/4 Koppar Parmesanost strimlad
- 1 1/4 Koppar Mozzarellaost strimlad
- 2 Stora ägg
-
Värm ugnen till 400 grader.
-
Tillsätt mjölet i en mixer.
-
Tillsätt mjölk, vatten, salt och olja i en kastrull. Koka upp. Ta av grytan från värmen och vrid mixern till låg. Häll långsamt i vätskorna tills de blandas.
-
Tillsätt ett ägg och blanda. Tillsätt nästa ägg och blanda igen tills det är slätt. Vrid mixern till låg och tillsätt långsamt ostarna tills de är väl blandade.
-
Använd en liten cookie-scoop i vatten för att ösa upp på cookie-plåtar.
-
Grädda i 20 minuter eller så föredrar vi att frysa in några timmar och sedan grädda (*se not).
-
Servera medan den är varm.
Förvara i en blixtlåspåse i kylen.
För att värma upp, sätt in i 350 graders ugn i 8 minuter
Näringsinnehåll
Pao De Queijo
Mängd per portion (1 g)
Kalorier 117
Kalorier från fett 27
% Dagligt värde*
Fett 3g5 %
Mättat fett 2g13 %
Transfett 1g
Fleromättat fett 1g
Enkelomättat fett 1g
Kolesterol 23mg8 %
Natrium 324mg14 %
Kalium 37mg1 %
Kolhydrater 18g6 %
Socker 1 g1 %
Protein 4g8 %
Vitamin A 120 IU2 %
Kalcium 109mg11 %
Järn 1 mg6 %
* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.